2 minuten

Waar vind je witte stranden op de Canarische Eilanden?

Er is bijna geen populairdere vakantiebestemming dan de Canarische Eilanden. De zon schijnt er elke dag, er is altijd wel een eiland dat bij je past en de stranden zijn fantastisch. Maar waar vind je nou écht witte stranden op de Canarische Eilanden? Je leest het hier!

Gran Canaria

  • Anfi del Mar

Honderdzestig stranden! Zo veel heeft Gran Canaria er. We hebben de vijftien mooiste al eens voor je uitgezocht, maar welke heeft nou het parelwitte zand waar je van droomt? Er is er één die er met kop en schouders bovenuit steekt, namelijk: Anfi del Mar. Dit strand ligt in het zuiden van Gran Canaria, tussen Puerto Rico en Arguineguín in. Dit strand is heel mooi en is ook nog eens een perfect strand voor gezinnen. Het zand nodigt natuurlijk uit om lekker in te spelen, maar ook de zee is hier heel rustig. Onbezorgde waterpret dus!

Witte stranden canarische eilanden

Tenerife

  • Playa de las Teresitas

Tenerife kent door zijn vulkanische oorsprong geen echte hagelwitte stranden, maar toch is er één die heel erg in de buurt komt. Dit strand wordt ook wel omschreven als mooiste strand van Tenerife. We hebben het over Playa de las Teresitas, vlakbij de stad Santa Cruz in het noordelijke puntje van Tenerife. Dit strand is ongeveer 1,5 kilometer lang en enorm breed, waardoor er zelfs op drukke dagen genoeg ruimte is voor iedereen! Dit strand heeft de blauwe vlag, wat betekent dat het strand schoon is en het zwemwater veilig! Deze vijf kindvriendelijke stranden op Tenerife hebben trouwens ook allemaal de blauwe vlag.

Witte stranden canarische eilanden

Lanzarote

  • Bajo de los Sables

Bajo de los Sables is een verborgen pareltje op Lanzarote! De combinatie van spierwit zand en zwarte vulkaanstenen maken het aanzicht van dit strand uniek. Het is ook nog niet bekend bij het grote publiek, waardoor het nog erg rustig is. Je vindt dit strand helemaal in het noordelijkste puntje van het eiland. Hoewel het strand op Lanzarote heerlijk is, is het niet het enige wat er te doen is op het eiland. Dit zijn de leukste excursies op Lanzarote!

Fuerteventura

  • Grandes Playas de Corralejo

Dit is hét strand om te bezoeken tijdens je vakantie op Fuerteventura. Het is een van de mooiste witte stranden op de Canarische Eilanden en maar liefst negen kilometer lang. Omringd door de duinen, is dit hiermee ook meteen het grootste stand van de Canarische Eilanden. Het schitterende witte zand en de turquoise zee zorgen voor een oogverblindend plaatje.

Witte stranden canarische eilanden

La Palma & La Gomera

La Palma en La Gomera zijn net even anders dan de andere Canarische Eilanden. Deze zijn namelijk hoofdzakelijk groen en kennen geen massatoerisme. De mensen die afreizen naar één van deze twee eilanden, komen hoogstwaarschijnlijk om van de natuur en bergen te genieten, en niet per se voor het strand. Stranden zijn er wel, maar hebben voornamelijk zwart vulkaanzand. Wat overigens ook bijzonder is!

Witte stranden op de Canarische Eilanden

Ga je op vakantie naar de Canarische Eilanden en wil je een dagje toeven op een tropisch wit strand? Deze opties moet je dan echt eens overwegen. SUNtip heeft een groot aanbod aan vakanties naar één (of natuurlijk meerdere) van deze Canarische Eilanden. Kijk hier eens of er iets voor jou tussen zit. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine