3 minuten

Wat te doen op Fuerteventura? Dit zijn onze SUNtips!

Fuerteventura is na Tenerife het grootste eiland van de Canarische Eilanden! Met aangename temperaturen tussen de 20 en 30 graden gedurende het hele jaar is het een ideale vakantiebestemming om te bezoeken. Of je nu graag de natuur opzoekt, mooie wandelingen wilt maken, cultuur wilt snuiven of gewoon lekker wilt luieren en genieten van een strandvakantie; op Fuerteventura is er voor ieder wat wils! Wij zetten de leukste dingen om te doen op Fuerteventura voor je op een rijtje.

1. Rij de molenroute Ruta de los Molinos

Verspreid over Fuerteventura vind je verschillende soorten (wind)molens. Daarbij is het zelfs mogelijk om de molenroute Ruta de los Molinos te volgen. Via deze route kom je langs allerlei type windmolens en leer je ook meer over hoe ze zijn ontstaan.

wat te doen fuerteventura

2. Relax in de duinen bij Parque Rural de Corralejo

Parque Rural de Corralejo is een beschermd natuurgebied dat vlakbij de populaire badplaats Corralejo ligt. Het staat bekend om het heerlijke, witte zandstrand en biedt de perfecte plek voor de watersportliefhebbers om te wind- of kitesurfen. Daarnaast vind je in Corralejo veel restaurants, barretjes en winkels voor een gezellig dagje uit!

Onze SUNtip: Voel de wind door je haren tijdens een excursie met een buggy waarbij je door de duinen kunt scheuren.

Strand Corralejo

3. Ontdek Playa el Hierro

Vlakbij Corralejo vind je Playa el Hierro, ook wel het popcornstrand genoemd. Een groot deel van het 850 meter lange strand is bedekt met kleine kalkalgen dat eruit ziet als popcorn, hoe bijzonder is dat?

Popcornstrand Fuerteventura

4. Bezoek Isla de los Lobos

Zoek je een toffe dagtrip om te doen vanaf Fuerteventura? Op 30 minuten varen ligt het eiland Isla de los Lobos. Op dit eiland ontsnap je even aan de drukte van Fuerteventura. Daarnaast is het de perfecte plek om te relaxen aan de mooie zandstranden. Wil je op avontuur? In ongeveer drie tot vier uur wandel je rond het hele eiland waar je onder andere de vulkaan La Caldera de Lobos kunt beklimmen. Daarnaast vind je het natuurpark Parque Natural Islote de Lobos en El Puertito, de enige plek waar je een restaurantje vindt.

Onze SUNtip: Isla de los Lobos is een onbewoond eiland met weinig tot geen voorzieningen. Neem dus voor de zekerheid je eigen eten en drinken mee!

isla de los lobos

5. Beklim de vulkaan Calderón Hondo

Over vulkanen gesproken! Wist je dat de Canarische Eilanden zijn ontstaan door vulkanische activiteiten? De vulkaan Calderón Hondo vind je in het Noordelijke deel van het eiland. Beklim deze vulkaan waarbij je wordt beloond met de mooiste panoramische uitzichten! Doordat het hoogteverschil slechts 100 meter (tot een hoogte van 278) is, is de vulkaan eenvoudig te beklimmen, ook met kinderen.

Calderon hondo

6. Bezoek het culturele Betancuria

De voormalige hoofdstad Betancuria staat bekend om zijn rijke geschiedenis en cultureel erfgoed, maar ook om de mooie landschappen! Zo vind je in deze stad verschillende historische gebouwen zoals de parochiekerk Santa Maria, mooie paleizen en Parque Rural de Betancuria, een natuurpark met fijne wandelpaden en de mooiste viewpoints.

wat te doen Fuerteventura

7. Wandel door Barranco de los Enamorados

Absoluut één van de hoogtepunten om te doen op Fuerteventura: Barranco de los Enamorados. Deze versteende zandbanken zijn een lust voor het oog en wordt ook wel het ravijn van de geliefden genoemd. Je kunt Barranco de los Enamorados via twee punten bereiken: El Cotillo (zuidelijke ingang) of Lajares (noordelijke ingang).

barranco de los enamorados

Op vakantie naar Fuerteventura? Ik zou ’t doen!

Zoals je kunt zien is er genoeg te doen op Fuerteventura om je te vermaken. Wij snappen het natuurlijk volledig dat je zo snel mogelijk op vakantie wilt naar dit Canarische eiland! Bekijk de mooiste accommodaties voor een veelzijdige vakantie naar Fuerteventura!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt