3 minuten

5x de mooiste stranden Tenerife voor kinderen

Met het hele gezin naar Tenerife? Dan staat een bezoekje aan het strand vast en zeker op de planning. Wanneer je op zoek gaat naar mooiste stranden Tenerife, wil je niet eerst een half uur over rotspartijen klimmen en klauteren, met alle emmertjes en schepjes onder je arm. Bij de stranden in dit lijstje zul je dat probleem niet hebben. Ze zijn mooi én kindvriendelijk. Ik zou ’t doen!

Mooiste stranden Tenerife met Blauwe Vlag

Ben je al bekend met de Blauwe Vlag? Deze vlag wordt jaarlijks uitgereikt aan stranden die aan bepaalde eisen voldoen en tonen daarmee aan dat ze schoon en veilig zijn. Ook hebben deze stranden voldoende faciliteiten, zoals toiletten en douches. De stranden in dit lijstje hebben allemaal de Blauwe Vlag verdiend. Jij kunt dus met een gerust hart je kinderen meenemen naar ál deze stranden!

Costa Adeje

Costa Adeje staat bekend als het luxueuze hart van Tenerife. Hoewel Costa Adeje ook wel eens het Hollywood van Tenerife wordt genoemd, hoef je je niet af te vragen of kinderen hier wel lekker kunnen ravotten. Costa Adeje kent verschillende delen. El Duque is daar één van en dit is één van de meest kindvriendelijke stranden op Tenerife. Kinderen kunnen hier uren spelen in het goudgele zand en spetteren in de kalme zee.

Onze SUNtip: Hotel Best Jacaranda aan het strand van Costa Adeje.

 • Beoordeeld met een 8,9
 • 6 zwembaden waarvan 2 speciaal voor kinderen
 • Miniclub voor kinderen van 4 tot 12 jaar
 • Uitgebreid entertainment programma voor het hele gezin

mooiste stranden tenerife

Los Christianos

Het is één van de oudste badplaatsen op Tenerife en trekt al jaren toeristen naar het eiland vanwege het enorme uitgestrekte strand. Hoewel het een erg populair strand is, lig je hier nooit hutjemutje. Er is gewoon ruimte voor iedereen en behoort zeker tot de mooiste stranden Tenerife! Los Christianos kent – in tegenstelling tot Playa de las Americas – geen bruisend nachtleven, waardoor het rond een uur of tien ’s avonds lekker rustig wordt en iedereen kan genieten van een goede nachtrust.

mooiste stranden tenerife

Playa de las Americas

De populairste badplaats in Tenerife is zonder twijfel Playa de las Americas. Je vindt hier dus ook de meeste hotels en appartementen, bars en restaurants. Alles is er hierop ingesteld om vakantiegangers hier de tijd van hun leven te geven. Aan dit perfecte plaatje kan natuurlijk geen strand ontbreken. Op Playa de las Americas zullen jullie heerlijk toeven met het kindvriendelijke strand en vele faciliteiten binnen handbereik.

Onze SUNtip: Hotel H10 Conquistador is favoriet in Playa de las Americas!

 • Beoordeeld met een 9,1
 • Rustig gelegen
 • Dansen in de mini-disco
 • Grote speeltuin voor uren speelplezier

mooiste stranden tenerife

Playa Mesa del Mar

Zwart zand en kraakhelder water: dat is wat je zult vinden op een van de mooiste stranden Tenerife, namelijk het noordelijke strand Mesa del Mar. Hoewel de zee in deze omgeving erg ruig kan zijn, ligt dit strand beschut in een mooie baai, waardoor grote golven wegblijven. Wanneer je kinderen iets ouder zijn, kunnen ze met hun snorkel langs de rotsen de mooiste vissen spotten doordat het water hier vaak zo helder is. Wil je wel eens met eigen ogen de ruige golfslag meemaken? Vlak bij Playa Mesa del Mar vind je de natuurlijke zwembaden, één van de 7 excursies op Tenerife voor het hele gezin.

Playa Jardín

Hoewel veel van het toerisme plaatsvindt in het zuiden van Tenerife, heeft het noorden ook voldoende te bieden. Je vindt hier één van de mooiste stranden van Tenerife, namelijk Playa Jardín. Dit zwarte zandstrand in Puerto de la Cruz is perfect voor gezinnen. De golfbreker houdt de wildste golven tegen en op de aangrenzende boulevard vind je speeltuinen, voor als je kinderen even iets anders willen doen dan zandkastelen bouwen.

Onze SUNtip: Puerto Palace op 800 meter van Playa Jardín.

 • Beoordeeld met een 7,9
 • Langzaam aflopend zwembad én een kinderbad
 • Sla een balletje op de midgetgolfbaan
 • Dierentuin Loro Parque op 5 minuten rijden

mooiste stranden tenerife

Welk strand wordt jullie favoriet?

Wat vind jij de mooiste stranden van Tenerife? Elk strand zal heerlijk zijn! Dat deze stranden ook nog eens voorzien zijn van de Blauwe Vlag, is natuurlijk extra fijn. Je vakantie naar Tenerife meteen boeken? Ik zou ’t doen! Bekijk hier het aanbod van SUNtip.

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine