3 minuten

Op deze 6 bestemmingen in Europa kun je heerlijk overwinteren

Terwijl de temperatuur in Nederland in de winter flink koud kan zijn, zijn er genoeg landen waar je er in de wintermaanden wél lekker warm bijloopt. Wist je dat je hiervoor niet eens buiten Europa hoeft te zijn? Op deze 6 bestemmingen in Europa kun je namelijk heerlijk overwinteren!

1. De bekende winterzonbestemming Tenerife

Een eiland in Europa waar je het hele jaar door geniet van lekker weer, is Tenerife! In de bruisende badplaatsen zoals Los Cristianos en Costa Adeje valt ook altijd wat te beleven. Bezoek bijvoorbeeld het beste waterpark ter wereld: Siam Park. Hier roetsj je van de grootste glijbanen, of dobber je liever door de lazy river? Een ander uitstapje wat jij niet wil missen is El Teide. Dit is de hoogste vulkaan van het heel Spanje! Naast al die activiteiten, ga je natuurlijk op winterzonvakantie om lekker te ontspannen. Met stranden zoals Playa de las Americas en Playa Mesa del Mar moet dat zeker goedkomen. En daarom is Tenerife zeker een geschikt eiland in Europa om op te overwinteren!

Hoe is het weer op Tenerife in de wintermaanden dec-jan-feb?

  • Zonuren per dag: 9,5 uur
  • Temperatuur: 21°C
  • Temperatuur zeewater: 21°C

Onze SUNtip: 10 dingen die jij wilt doen en zien op Tenerife

Waar-overwinteren-Europa_tenerife

2. Reis naar de veelzijdige Azoren

Natuurliefhebbers opgelet! Na een vlucht van zo’n vier uur sta jij op één van de negen bijzondere eilanden van de Azoren. Ieder eiland ziet er compleet anders uit en dat maakt deze eilandengroep zo bijzonder. Het grootste eiland van de Azoren is São Miguel, het groene eiland. Als jij er wel van houdt om een lange wandeling door de natuur te maken is dit het eiland in Europa waar jij wil overwinteren. Bij het Kratermeer Lagoa do Fogo zijn verschillende uitkijkpunten vanuit waar jij dit natuurwonder kunt bekijken. En dit is slechts één van de 9 eilanden, op onze website bekijk je alle plaatsen die wij aanbieden op de Azoren.

Hoe is het weer op de Azoren gemiddeld in de wintermaanden dec-jan-feb?

  • Zonuren per dag: 6 uur
  • Temperatuur: 15,5°C
  • Temperatuur zeewater: 17,5°C

Onze SUNtip: ontdek hier meer steden voor een weekendje zon

Waar-overwinteren-Europa_azoren

3. Geniet van de zon op Fuerteventura

Het Canarische Eiland waar het het warmst kan worden, is Fuerteventura. Dus natuurlijk hoort deze bestemming thuis op deze lijst waar je kunt overwinteren in Europa! Vera heeft voor jou al 7 SUNtips om te doen op Fuerteventura verzameld. Wist je dat jij in het noorden, bij Corralejo een strand hebt waar het zand op popcorn lijkt? Ook Corralejo zelf is leuk om een dagje naar toe te gaan. Loop door de kronkelige straten met gezellige winkels en restaurants, of maak een wandeling langs het strand over de boulevard.

Hoe is het weer op Fuerteventura in de wintermaanden dec-jan-feb?

  • Zonuren per dag: 8 uur
  • Temperatuur: 18°C
  • Temperatuur zeewater: 20,5°C

Waar-overwinteren-Europa_fuerteventura

4. Ontdek de cultuur van Malta

Malta is het grootste en ook het hoofdeiland van de eilandengroep Malta. De laatste jaren is deze bestemming een stuk populairder geworden. Ook wanneer je wil overwinteren in Europa, is Malta een goede keuze! Je vindt hier sfeervolle havens met gekleurde bootjes, bijzondere natuur zoals de Blue Grotto of het zandstrand van Golden Bay. Malta staat niet bekend als zon-, zee- en strandbestemming. Vooral de cultuur van het eiland maakt het bijzonder. De hoofdstad Valletta staat zelfs in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier wandel je door de tuinen van Barrakka, de Sint-Janscokathedraal of bezoek één van de vele musea.

Hoe is het weer op Malta gemiddeld in de wintermaanden dec-jan-feb?

  • Zonuren per dag: 6 uur
  • Temperatuur: 15°C
  • Temperatuur zeewater: 17,5°C

Onze SUNtip: lees hier Emiels persoonlijke ervaring van Malta

Waar-overwinteren-Europa_malta

5. Ga met het hele gezin naar Cyprus

In de top 10 vakantiebestemmingen voor 2024 is Cyprus al benoemd. Maar wist je dat dit eiland in Europa ook geschikt is om op te overwinteren? Je vindt hier veel mooie stranden zoals Coral Bay en Nissi Beach. Ook zijn er veel bijzondere bezienswaardigheden op Cyprus. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoekje aan de koningstombe of de rots van Aphrodite? Als je met het hele gezin naar Cyprus gaat kun je Fasouri Watermania echt niet overslaan. Dit is een groot waterpark waar jong en oud zich vermaakt. Lees hier meer tips voor jouw verblijf op Cyprus.

Hoe is het weer op Cyprus gemiddeld in de wintermaanden dec-jan-feb?

  • Zonuren per dag: 6 uur
  • Temperatuur: 13°C
  • Temperatuur zeewater: 18,5°C

Onze SUNtip: de top 10 mooiste Griekse eilanden

Waar-overwinteren-Europa_cyprus

6. Geniet van de natuur op Madeira

Dit is alweer de laatste bestemming waar je kunt overwinteren in Europa, nou ja, van dit lijstje dan. Ook Madeira is weer een eiland, het hoort bij Portugal en ligt in de Atlantische oceaan. Emiel is hier al een keer geweest, hij heeft een reisverslag met zijn tips geschreven! Hierin lees je onder andere over de mooiste wandelroutes en stranden. Madeira staat bekend als het bloemeneiland, als jij op het eiland bent geweest snap je wel waarom! Voor natuurliefhebbers is Madeira dus absoluut een aanrader.

Hoe is het weer op Madeira gemiddeld in de wintermaanden dec-jan-feb?

  • Zonuren per dag: 8 uur
  • Temperatuur: 18°C
  • Temperatuur zeewater: 20°C

Waar-overwinteren-Europa_madeira

Waar in Europa breng jij de winter door?

Ben jij er al aan uit waar in Europa jij graag wil overwinteren? Of dat nu op één van de Canarische Eilanden is, of op het zonnige Madeira. Een winterzonvakantie is altijd een goed idee! Even ontsnappen aan de Nederlandse winter, wie wil dat nou niet? Boek hier jouw winterzonvakantie. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt