3 minuten

Wat te doen op Tenerife? 10 dingen die jij wilt doen en zien!

Toe aan een vakantie met een perfecte mix van strand, activiteiten en natuur? Dan is Tenerife hét Canarische Eiland waar jullie heen moeten! Ben jij ook benieuwd wat er allemaal te doen is op Tenerife? In deze blog lees je over de gezelligste stadjes, de bijzonderste natuurparken en de mooiste stranden!

1. Piscinas Natural del Caletón

Door de vulkaanuitbarstingen op Tenerife, zijn er een aantal prachtige natuurzwembaden ontstaan op het eiland, waaronder Piscinas Natural del Caletón. In deze ‘zwembaden’ kun je veilig zwemmen. Achter het strand is de gezellige boulevard van Garachico gelegen, waar je de dag kunt afsluiten met lekker eten en een koud drankje. Klinkt als een perfect uitje!

wat-te-doen-tenerife_piscinas-naturalis

2. Playa Abama

Aan de zuidkust van het eiland Tenerife is Playa Abama gelegen. Het goudgele zand, blauwe water en de rust maken dit strand goed geschikt om even te relaxen in de zon.  In de avond kun je hier de prachtige zonsondergang bekijken. Of je nu van de zonsondergang geniet vanaf je handdoekje, of lekker in een strandtentje wilt zitten, het kan hier allemaal! Playa Abama bezoeken is iets wat je tijdens je vakantie op Tenerife zeker wilt doen.

wat-te-doen-tenerife_playa-abama

3. La Orotava

In het noorden van Tenerife ligt het gezellige stadje La Orotava. In het centrum staan veel historische gebouwen. Zo kun je de kerk van San Agustín ook zeker niet missen. Van buiten herken je het meteen aan de gele kleur, maar ook van binnen is de kerk prachtig gedecoreerd. De mooie aangelegde tuin, Jardines del Marquesado, mag je zeker niet overslaan wanneer je La Orotava bezoekt.

wat-te-doen-tenerife_la-orotava

4. El Pico del Teide

Het middel- en hoogtepunt van Tenerife! El Pico del Teide is de hoogste vulkaan van het eiland. Dat kan ook haast niet anders, de top ligt wel zo’n 3700 meter boven zeeniveau. Omdat de vulkaan slapend is, kun je hier prachtige wandelingen maken. Ben je niet zo’n wandelaar? Je kunt ook een groot stuk met de kabelbaan omhoog! Vanaf is het nog maar 200 meter wandelen naar de top. Dit wil jij zeker zien op Tenerife!

wat-te-doen-tenerife_el-teide

5. Playa de las Américas

Naast het bezoeken van de authentieke dorpjes, is het ook leuk om een dagje naar Playa de las Américas te gaan. In deze bruisende badplaats vind je een boulevard met gezellige winkels, restaurantjes en uitgaansgelegenheden. Playa de las Américas is daarom ook geliefd onder de jongeren. Wanneer je op zoek bent naar rust, kun je beter één van de andere tips bezoeken!

wat-te-doen-tenerife_playa-de-las-americas

6. Santa Cruz

Een bezoek aan de hoofdstad van Tenerife mag natuurlijk niet ontbreken op dit lijstje! In dit centrum kun je mooie pleinen zoals Plaza de los Patos bezoeken. Hier staat een mooie fontein die is bedekt met kleurrijke tegeltjes. Op vijf minuutjes lopen van het plein, ligt het stadspark van Santa Cruz, Parque García Sanabria. De échte parel van de stad is toch wel het Auditorio de Tenerife Adán Martin. In dit bijzondere gebouw kun je genieten van jazz, rock en klassieke concerten.

wat-te-doen-tenerife_santa-cruz

7. Malpaís de Güímar

Een bezoek aan dit natuurgebied is iets wat je zeker wilt doen! Tenerife staat bekend om de vele wandel- en natuurgebieden. Malpaís de Güímar is een leuke combinatie van natuur en cultuur. Tijdens een wandeling door de lavavelden kom je langs cactussen, groene planten en ook dieren zoals hagedissen! Vanaf Malpaís de Güímar is het een uurtje wandelen naar de Piramides van Güímar. Deze zes piramides zijn gebouwd van vulkanisch steen!

wat-te-doen-tenerife_guimar

8. Siam Park

Wanneer je naar Tenerife gaat met kinderen, is Siam Park een highlight die je wel móet bezoeken. Het park is al vier keer uitgeroepen tot het beste waterpark van de wereld! Er zijn meer dan 10 glijbanen, waarvan een aantal geschikt voor de hele familie en een aantal voor de echte waaghalzen. Kun je niet wachten om deze glijbanen zelf te testen? Koop vooraf een Fastpass, hiermee krijg je bij verschillende attracties voorrang!

Onze SUNtip: Ben jij ook al helemaal klaar voor de waterpret? Bekijk eens deze hotels in Spanje met een eigen waterpark!

wat-te-doen-tenerife_siam-waterpark

9. Dierentuin Loro Parque

Een ander groot en geliefd familie park op Tenerife is het Loro Parque. Deze dierentuin ligt vlak bij Puerto de la Cruz. Ooit is het park héél klein begonnen, namelijk met 150 papagaaien. Hier komt ook de naam Loro Parque, ofwel Papagaaien Park vandaan! Nu is het park flink gegroeid en staat het lang niet meer alleen bekend om de kleurrijke pratende vogels. Zo spot je er nu dolfijnen, haaien en zelfs orka’s! Zo zie je maar, ook tijdens een vakantie met het gehele gezin is er op Tenerife genoeg te doen.

wat-te-doen-tenerife_loro-parque_papegaai

10. La Gomera

Het rustigste en minst toeristische Canarische Eiland is La Gomera. Vanaf het zuiden van Tenerife kun je op de veerboot naar dit eiland stappen. Je komt aan in het historische centrum van San Sebastian, hier vind je gezellige gekleurde gebouwen en leuke pleintjes. Verder kun je op La Gomera ook weer prachtige wandelingen maken in verschillende nationale parken. Is een dag excursie te kort voor je? Bekijk eens onze reizen naar La Gomera!

wat-te-doen-tenerife_la-gomera

Wat te doen op Tenerife? Een heleboel!

De Spaanse gezelligheid, het zonnige weer en de eindeloze activiteiten maken Tenerife geschikt voor de perfecte vakantie voor jong en oud! Of je nu tot rust wil komen op het strand, of je even helemaal uitleeft in een waterpark, op Tenerife is er voor iedereen wat te doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt