3 minuten

Weekendje weg naar de zon? Ik zou ’t doen!

Toe aan een mini-vakantie? Een weekend weg naar de zon is dan dé perfecte oplossing. Je ontsnapt even uit de dagelijkse sleur, ontdekt een andere cultuur en je geniet bovenal van de heerlijke warme zon. Omdat je natuurlijk maar een korte periode op vakantie gaat, wil je niet te ver reizen. Daarom hebben wij 6 zonnige bestemmingen op enkele uren vliegen voor je geselecteerd. Geef jezelf een korte break cadeau met een weekendje weg naar de zon!

Athene

Krijg jij geen genoeg van de Griekse keuken en de rijke geschiedenis? Plan dan een stedentrip naar Athene! Elke bezienswaardigheid kun je, ondanks de grootte van de stad, lopend bezoeken. Ga bijvoorbeeld  naar de nummer één hotspot: de indrukwekkende Parthenon op de Akropolis. Dan geniet je gelijk van een adembenemend uitzicht over de stad en is het amfitheater om de hoek. Bezoek Anafiotika als je het gevoel wilt hebben op een Grieks eiland te zijn. De typische witte huisjes met blauwe daken zijn gebouwd door eilandbewoners van Anafi. En na de klim plof je neer op één van de fijne terrasjes in de wijk Plaka. Misschien kun je hier nog wel bij een Sirtaki aansluiten!

Onze tip: Eerder schreef collega Niels over zijn stedentrip naar Athene en wat je allemaal kunt doen in Athene.

weekendje-weg-zon_athene

Op de berg vind je het iconische Parthenon

Lissabon

De oude, gele tram door de straten van Lissabon, wie kent ‘m niet? Het is zeker dé bezienswaardigheid die je moet zien tijdens een weekendje weg naar de hoofdstad van Portugal. En handig is ‘ie ook, want zo hoef je niet de heuvels op en af te slenteren naar bijvoorbeeld het historische stadscentrum Baixa of richting de Ponte 25 de Abril, de beroemde rode hangbrug. In de avond moet je echt een hapje gaan eten in de schilderachtige Bairro Alto wijk. Het is er dan zó gemoedelijk met muziek, dat de tijd even niet lijkt te bestaan… En dat allemaal op slechts 3 uur vliegen!

Weekendje-weg-zon_Lissabon

De welbekende gele tram is niet alleen bijzonder, maar ook nog eens praktisch!

Málaga

Málaga is een bestemming die over de jaren steeds populairder is geworden. De stad heeft een unieke mix van historie, cultuur, een bruisend modern centrum en natuur. Ook niet onbelangrijk: er is een heerlijk stadsstrand. Zo heb je tijdens een weekendje weg naar de zon van alles wat. Bezichtig bijvoorbeeld het Amfitheater, het prachtige park en het indrukwekkende Moorse fort Alcazaba. Málaga is dan ook een fantastische mix met alle ingrediënten voor een geslaagd weekendje naar de zon!

Onze SUNtip: Málaga is een uitstekende uitvalbasis om meer van Andalusië te ontdekken en bijvoorbeeld perfect te combineren met Granada.

Weekendje-weg-zon_malaga

Het prachtige uitzicht vanaf het Moorse fort Alcazaba

Marrakech

Marrakech… Het klinkt zo ver weg voor een weekendje weg naar de zon, maar dat is het niet! Op slechts 3,5 uur vliegen vanuit Nederland beland je in een ‘Duizend-en-een-nacht’ sprookje. Overal zie je kleurrijke en betoverende Arabische invloeden in het oude centrum, de Medina. Verder kun je de Koutabia moskee spotten, struinen over het grote Djemaa el Fna plein, muntthee drinken en couscous eten op een rooftopbar met panoramisch uitzicht. Lees hier wat je nog meer kunt doen in Marrakech.

Onze SUNtip: Verblijf in het centraal gelegen Riad Barokko. Het is sfeervol ingericht en de binnenplaats met zwembad is ideaal om te relaxen.

Weekendje-weg-zon_Marrakech

Even relaxen op een rooftopbar, met op de achtergrond de minaret van de Koutabia moskee

Napels

Een sfeer die op-en-top Italiaans is. Scooters die door de straten scheuren, in elke straat ontelbare cafeetjes waar de koffie rijkelijk vloeit, vitrines vol staan met de lekkerste zuid-Italiaanse gebakjes en uiteraard de mensen die nooit uitgepraat raken. Welkom in Napels! Buiten het uiterst sfeervolle centrum is er ook genoeg te zien. Wat denk je van de basiliek van Santa Chiara of Castel Dell’Oro? Maar ook een beklimming naar de nabijgelegen Vesuvius vulkaan mag niet ontbreken. Sluit de avontuurlijke dag af met de welbekende pizza Napoletana en je hebt een voldaan gevoel.

Onze SUNtip: Heb je meer tijd? Bezoek dan het wonderschone eiland Procida. Of combineer Napels met Rome. Je krijgt van beide geen spijt!

Weekendje-weg-zon_Napels-procida

Het wonderschone, nabij gelegen Procida is een kleurrijk plaatje

Sevilla

Sevilla is de hoofdstad van de zuidelijk gelegen Spaanse provincie Andalusië. De authentieke binnenstad, de smalle straatjes, de flamenco en natuurlijk Plaza de España zullen indruk op je maken. Het plein heeft een overweldigende schoonheid en wordt gekenmerkt door de kleurrijke pilaren en bruggetjes, waar je ook met een bootje onderdoor kunt dobberen. Elk gebouw, elke pilaar en elke tegel heeft zijn eigen details. Je bent wel een middagje zoet om alles goed te bekijken. Verder is Sevilla de warmste stad van Spanje, dus een weekendje verblijven in de zon gaat hier zeker lukken!

Weekendje-weg-zon_Sevilla_Plaza-de-Espana

Let maar eens goed op de details van Plaza de España

Wanneer pak jij je koffer in voor een weekendje weg naar de zon?

Zoals je leest zijn er genoeg bestemmingen met een korte vliegtijd waar je van een weekendje weg naar de zon kunt genieten. Snel wat vitamine D opdoen, je ritme even afwisselen met nieuwe culturele ontdekkingen en natuurlijk de batterij weer opnieuw opladen. Benieuwd welke korte vakanties SUNtip nog meer aanbiedt voor een weekendje weg? Bekijk en boek dan jouw ideale korte vakantie. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem