4 minuten

Wat te doen tijdens een trip naar Marrakech?

Het maakt niet uit of je naar Marrakech gaat voor een stedentrip of voor een langere zonvakantie, het is een kleurrijke stad die iedereen gezien moet hebben. Zeker als je het Duizend-en-een-nacht gevoel wilt beleven. Overal is iets te doen, te zien en te proeven in deze Marokkaanse wereldstad. Maar wat moet je écht doen in Marrakech? Dit zijn onze tips!

Rondstruinen door de medina van Marrakech

Een medina wordt in Marokko het oudste deel van de stad genoemd, die vaak omringd is door een stadsmuur. De medina van Marrakech ligt midden in de stad en is een levendige, bruisende wijk. Auto’s zijn hier niet toegestaan, waardoor je lekker door de eeuwenoude kronkelende straten en steegjes kunt slenteren. Een winkeltje met zelfgebakken potten en deksels links, kraampjes met fruit rechts én bovenal een bijzondere sfeer… Kortom: je kijkt je ogen uit!

Wat-te-doen-in-marrakech_medina

Een typische steeg in de medina van Marrakech

Marktjes op het Djemaa el Fna plein

In de medina van Marrakech vind je een centraal plein genaamd ‘ Djemaa el Fna’.  Hier vind je honderden kraampjes. Groente, fruit, kruiden, bonen, koffie, thee en heerlijke Marokkaanse couscous, tajine en andere stoofpotjes worden verkocht. Als je trek hebt, ben je op het Djemaa el Fna plein aan het juiste adres! In de avond komt het entertainment op gang. Straatmuzikanten, acrobaten, drummers, buikdanseressen en verhalenvertellers proberen je een leuke avond te bezorgen.

Wat-te-doen-in-Marrakech_Djemaa-el-Fna

Het alom bekend Djemaa el Fna plein is áltijd drukbezocht

De Majorelletuin bewonderen van Yves Saint Laurent

De Majorelletuin is eigendom van de beroemde modeontwerper Yves Saint Laurent. Reusachtige cactussen pronken in deze kleurrijke, botanische tuin in Marrakech. Zeldzame planten zorgen voor het kleurrijke palet. In het blauwe gebouw vind je een klein museum van de modeontwerper. Deze sprookjesachtige tuin mag je niet overslaan als je in Marrakech bent!

Onze SUNtip: kom vroeg in de ochtend, want de majorelletuin is een populaire bezienswaardigheid!

wat-te-doen-in-marrakech_majorelle-garden

Ooit zo’n diepblauw bouwwerk gezien?

Jezelf laten trakteren op een hammam

Je hebt vast weleens gehoord van een hammam massage. Een All Inclusive resort in Turkije biedt het al gauw aan, en ook in de kleinschalige hotels kun je vaak in de spa genieten van een hammam. Maar waarom is een hammam typisch Marokkaans? Vroeger hadden veel mensen geen eigen douche, dus gingen ze naar een badhuis. Bij zo’n badhuis kon je ervoor kiezen om jezelf te laten wassen; een hammam dus. Tegenwoordig word je onder het genot van relaxte muziek en diverse heerlijke geurende oliën gemasseerd, gewassen en gescrubd. Kortom: jezelf trakteren op een rustgevende hammam massage moet je echt doen in Marrakech!

wat-te-doen-in-marrakech_hammam

Hmmm… Dat wordt genieten!

De minaret van de Koutoubia-moskee spotten

Op zoek naar de grootste en bekendste moskee van Marrakech? Ga dan naar het hart van het centrum en je ziet de 69 meter hoge minaret van de Koutoubia-moskee al boven alles en iedereen uitsteken. De minaret bestaat uit zes boven op elkaar gebouwde kamers en het is ook de plaats waar op traditionele wijze wordt opgeroepen tot het gebed. Bij de Koutoubia-moskee vind je ook overblijfselen van pilaren van de oude moskee. Het verhaal hierachter is dat men ontdekte dat de positie van oude moskee ten opzichte van de heilige stad Mekka niet juist was en toen is herbouwd in de juiste richting. Helaas is de moskee alleen toegankelijk voor moslims, maar van buitenaf is het al een indrukwekkende bezienswaardigheid.

wat-te-doen-in-marrakech_koutoubia

De minaret is dé eye-catcher van de Koutoubia moskee

Couscous eten en muntthee drinken op een rooftopbar

Couscous, muntthee en een rooftopbar: het zijn dé perfecte ingrediënten voor een topbeleving in Marrakech. In de Medina (je weet nu wat het is 😉) vind je heel veel hippe rooftopbars met veelal ook een mooi uitzicht over de stad. Hier bestel je, terwijl je geniet van het uitzicht, gemakkelijk een traditionele muntthee. Het zal de lekkerste thee zijn die je ooit hebt gedronken! Heb je grote trek? Een heerlijke portie couscous is vaak ook te verkrijgen! Vertoeven op een rooftopbar is de ideale manier om even uit de drukte te ontsnappen.

Onze SUNtip: vraag of ze de suiker apart serveren van de thee, want de Marokkanen zelf drinken het met veel suiker!

wat-te-doen-in-marrakech_rooftopbar

Heerlijk even bijkomen op de rooftopbar!

Overnachten in een sprookjesachtige Riad

Je kent vast wel de Italiaanse agriturismi. In Marokko heb je ook typische en traditionele verblijfplaatsen; de riads. Een riad is typisch Marokkaans en heeft meestal een mooie binnentuin met een klein buitenzwembad en op het dak vind je een riant dakterras met veel plekjes om te relaxen in de zon. Riads hebben vaak maximaal 10 kamers, waardoor het kleinschalige karakter zorgt voor een ontspannen verblijf. De gastvrijheid is daarom ook op en top, evenals de Duizend-en-een nacht uitziende aankleding!

Onze SUNtip: Verblijf in Riad Barroko en je zit in het hart van de medina

wat-te-doen-in-marrakech_riad-barroko

De authentieke binnenplaats met een zwembad voor de warmere dagen

Bonus: maak een quadtocht door de oase naar Aït Ben Haddou

De gunstige ligging van Marrakech zorgt ervoor dat je ook buiten de indrukwekkende stad volop activiteiten kunt doen. Hoewel je dagenlang kunt ronddwalen door Marrakech zelf, is het ook interessant om buiten de stad iets te doen. Door de omliggende oase is het aantrekkelijk om een quadtocht te maken bijvoorbeeld. Er zijn veel bedrijfjes die dit aanbieden vanuit Marrakech. In de oase vind je ook Aït-Ben-Haddou: een groot, eeuwenoud verdedigingswerk. Grote kans dat de Aït-Ben-Haddou kasba in een film hebt gezien, want het is decor geweest van verschillende Hollywood-producties.

wat-te-doen-in-marrakech_ait-ben-haddou

De eeuwenoude bouwwerken zijn indrukwekkend om te zien!

Wat te doen in Marrakech? Deze dingen mag je niet overslaan!

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden en activiteiten voor een stedentrip of zonvakantie naar Marrakech. De bijzondere cultuur, het lekkere eten en drinken en bovenal de sfeer maken van Marrakech een interessante stad die je eens bezocht moet hebben. Wanneer ga jij alles ontdekken? Bekijk ons aanbod naar Marrakech als je nog een vakantieadres zoekt. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem