4 minuten

8x de leukste bezienswaardigheden in Malaga

Aan het twijfelen of je een stedentrip wilt maken, of toch een strandvakantie? Tijdens jouw vakantie in Malaga kun je deze twee perfect combineren! In de gezellige Spaanse stad heb je naast bijzondere bezienswaardigheden namelijk ook een heerlijk zandstrand. Benieuwd wat er in en rondom het centrum allemaal te doen is? Ik heb de 8 leukste bezienswaardigheden in Malaga alvast voor je op een rijtje gezet!

De sierlijke Málaga Cathedral

De kathedraal kun je tijdens een bezoek aan Malaga niet overslaan! Deze bezienswaardigheid ligt namelijk dichtbij andere grote highlights van de stad. Het gebouw ziet er van de buitenkant al erg bijzonder uit. De kathedraal heeft namelijk maar één toren. Dit komt omdat het bouwproces meerdere keren gestopt is, omdat het budget voor de kathedraal op was! Door de lokale bevolking word het gebouw ook wel La Manquita, de één-armige dame genoemd. Voor een klein bedrag kun je ook de binnenkant van de kathedraal bekijken. Hier is onder andere een groot orgel en sierlijk glas in lood te zien.
Malaga_Cathedral

Het kasteel van Gibralfaro

Vanuit het centrum van Malaga kun je een mooie wandeling over de Gibralfaro heuvel maken. Na een wandeling van ongeveer 20 minuutjes, kom je aan op de top van deze kleine berg! Hier is het historische kasteel van Gibralfaro gelegen. Wanneer je in het kasteel bent, kun je nog een stukje verder omhoog wandelen. Hier kom je langs een klein museum waar je meer over de geschiedenis van de stad te weten komt. Wanneer je bovenin het kasteel bent, kijk je uit over de haven van Malaga!  Wanneer jullie klaar zijn met het ontdekken van het kasteel, kunnen jullie nog even nagenieten bij Parador De Malaga Gibralfaro. Dit hotel en restaurant heeft een terras met uitzicht op zee, waar je terecht kunt voor een verkoelend drankje.

Onze SUNtip: Combineer dit uitje met een bezoek aan het nabij gelegen fort Alcazaba de Málaga!

Bezienswaardigheden Malaga - kasteel van Gibralfaro

Wandelen door Jardin Botánico La Concepción

Wanneer je even toe bent aan wat rust na het ontdekken van de stad, wil je deze bezienswaardigheid zeker bezoeken! Net buiten de stad ligt de botanische tuin van zo’n 250.000 vierkante meter, hier is genoeg te ontdekken. De tuin is verdeeld in verschillende gedeelten met veel kronkelende paadjes, vijvers en zelfs watervallen. Zo heb je ook het pad ‘de wereld rond in 80 bomen’. Tijdens deze bijzondere wandeling kom je langs de bomen, planten en bloemen van de vijf continenten, hoe gaaf is dat!

Jardin Botánico La Concepción

Een adrenaline kick bij El Caminito del Rey

Toe aan een flinke adrenaline kick tijdens je reis? Boek dan een excursie naar El Caminito del Rey! Vanaf Malaga is het een uur rijden naar deze bijzondere activiteit. De auto kun je op een afstandje van de kloof parkeren en vanaf hier brengt de pendelbus je naar de ingang.

Tijdens deze excursie maak je een wandeling over ‘Het Koningspaadje’. Dit wandelpad bevind zich in een kloof, op zo’n 400 meter boven de El Chorro rivier. Je komt tijdens deze activiteit over smalle paadjes, een hangbrug en over een pad met een glazen bodem, dit is heel wat anders dan een wandeling door de botanische tuin!

Onze SUNtip: Koop vooraf je tickets via deze website.

El Caminito del Rey - bezienswaardigheden Malaga

Verse tapas in Mercado Central de Atarazanas

Deze bezienswaardigheid ligt midden in het centrum van Malaga. In deze grote overdekte hal worden veel verschillende verse producten verkocht en toegang tot deze prachtige markthal is kosteloos. De markt is verdeeld in drie delen: een vishal, een groente en fruit afdeling en een grote hal waar onder andere vlees, kaas en noten worden verkocht. Ook zijn er een aantal restaurantjes waar je kunt genieten van verse authentieke tapas. Maar naast lekker eten is de inrichting van Mercado Central de Atarazanas ook een reden om een bezoek te brengen aan deze bezienswaardigheid. De grote ramen zijn namelijk versierd met prachtig glas in lood. Kortom, er is genoeg te zien in deze gezellige markthal.

Mercado Central de Atarazanas

Zonnen op Playa de La Malagueta

Het leuke aan een vakantie of stedentrip naar Malaga is dat je naast het bezoeken van bezienswaardigheden ook lekker op het strand kunt liggen! In Malaga kun je makkelijk een fiets huren, met de fiets sta je vanuit het centrum binnen een kwartiertje aan zee. Het zandstrand is zo’n 1200 meter lang dus er zal altijd wel een plekje zijn om jouw handdoek neer te leggen. Playa de La Malagueta ligt aan een gezellige boulevard, waar je geniet van heerlijke lokale specialiteiten zoals gefrituurde vis en lekkere zoete wijnen.

Playa de La Malagueta - bezienswaardigheden Malaga

Beleef het Romeinse tijdperk in Teatro Romano

Wanneer je deze bezienswaardigheid in Malaga bezoekt, ontdek je een stukje geschiedenis van de stad. Teatro Romano was vroeger namelijk een Romeins theater, wat gebouwd is in opdracht van de Romeinse Keizer Ceasar Augustus. Het theater is erg bijzonder om te zien. In de zomermaanden worden er hier ook voorstellingen gegeven! Net naast Teatro Romano ligt een bezoekerscentrum waar je meer te weten kunt komen over de Romeinse tijd.
Teatro Romano Malaga

Kunst bekijken in Museo Picasso

De échte kunstliefhebbers kunnen natuurlijk niet naar Malaga gaan zonder het Picasso Museum te bezoeken! Je zult hier niet veel grote, bekende werken tegenkomen. In dit museum hangt namelijk vooral veel exclusieve kunst van Picasso. Een groot deel van de collectie is in bezit van de familie van de kunstenaar. Naast schilderijen zijn er in het museum ook schetsen en beelden van Picasso te vinden.

Het museumgebouw zelf is ook een echt kunstwerk. Palacio Buenavista komt namelijk uit de 16e eeuw. In de kelder kun je zelfs opgravingen uit het verre verleden bekijken.

Museo Picasso Malaga

Picasso was heel geliefd in de stad Malaga. Zo kun je ook zomaar dit bronzen beeld van hem tegenkomen

Het veelzijdige Malaga!

In Malaga is dus écht voor iedereen wat te beleven. Of je nu cultuur en geschiedenis wilt ontdekken, of liever uitrust op het strand, het kan hier allemaal! Heb jij na het lezen van deze blog ook zin gekregen om de bezienswaardigheden van Malaga te bezoeken? Bekijk eens al onze stedentrips naar deze gezellige stad!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt