4 minuten

Zonnige stedentrips in de herfst

Zonnige stedentrips, yes please! Even een paar dagen ertussenuit, opladen en een nieuwe stad ontdekken. Met de grauwe herfstdagen in het verschiet is het aantrekkelijk te kiezen voor een stad waar in de herfst de zon nog schijnt. Deze steden zijn perfect om in de herfst te bezoeken.

  1. Athene – 20 °C
  2. Palma de Mallorca – 20 °C
  3. Malaga – 19 °C
  4. Dubai – 30 °C
  5. Marrakech – 22 °C

1. Athene – 20 °C

Zomers kan het kwik in Athene wel oplopen tot veertig graden. Bij die temperaturen lig je liever op het strand of koel je af in het zwembad. Des te beter is het om deze stad in de herfst te bezoeken. Dan heb je hier nog een gemiddelde temperatuur van 20 °C en zes zonuren! Dan kun je zonder te zwoegen alle monumenten en tempels bekijken.

Bezienswaardigheden in Athene die je bijvoorbeeld kunt gaan bezoeken is de Akropolis: misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Athene. Deze tafelberg ligt op 156 meter hoogte en herbergt verschillende tempels. Je moet er wat voor over hebben, het is een flinke klim, maar dat is in de herfst in ieder geval beter te doen! En nog een extraatje: je hebt vanaf dit punt een schitterend uitzicht over de stad.

Onze SUNtip: In Hotel Plaka verblijf je midden in de meest pittoreske wijk Plaka. Dit hotel is beoordeeld met maar liefst een 9,5 en is dus erg geliefd onder de gasten. Het ontbijt is inbegrepen, dus jij kunt met een goed gevulde maag de stad gaan ontdekken!

Stedentrip herfst

2. Palma de Mallorca – 20 °C

Hoewel veel mensen Mallorca zullen kennen van de vele strandvakanties die daar gehouden worden, is de hoofdstad Palma de Mallorca perfect voor een zonnige stedentrip in de herfst. Al kan het weer wisselvallig zijn, het is er in de herfst voornamelijk heerlijk zonnig met een gemiddelde temperatuur van 20 °C.

Wat er dan zo leuk is aan een stedentrip naar Palma? Sommige mensen noemen deze stad een kleine versie van Barcelona. Hoewel Palma natuurlijk niet zo veel bezienswaardigheden kent als Barcelona, zul je hier wel eenzelfde sfeertje voelen. Wanneer je struint door de knusse straatjes van Palma, kom je het ene na het andere leuke restaurantje tegen, shop je in kleine boetiekjes en kun je borrelen op bruisende pleintjes. Wil je doorgaan tot in de late uurtjes? Dat kan! Palma de Mallorca kent namelijk een bruisend nachtleven. Hoewel het hier in de zomer overspoeld kan worden door groepen jongeren, is in de herfst het hoogseizoen voorbij en kun je hier een stuk rustiger genieten van je zonnige cocktail.

Onze SUNtip: HM Balanguera is echt een pareltje in de stad! Schitterend design en een heerlijk dakterras waarvan je uitkijkt over de stad en waar je, als je wilt, nog een duik in het zwembad kunt nemen. Dit hotel is een goede uitvalsbasis voor een stedentrip, je kunt vanuit je hotel namelijk makkelijk naar de binnenstad van Palma wandelen. Ik zou ’t doen!

Stedentrip herfst

3. Málaga – 19 °C

In de herfst nog op het strand liggen? In Malága kan het! Hoewel je hier in de herfst ook wel een buitje zou kunnen verwachten, zijn de temperaturen nog heerlijk en ook de zee is nog niet ver afgekoeld.

Malága is genomineerd tot een van de beste Europese bestemmingen in 2019 en dat is niet voor niks! De stad telt vele musea, mooie parken en aan cultuur geen gebrek door de eeuwenoude bouwwerken. Een van die bouwwerken die je niet mag missen is Mercado Atarazanas. Dit is een markthal in het centrum van Malága, die dateert uit de veertiende eeuw. Hier doorheen wandelen is een echte ervaring. Je proeft hier letterlijk en figuurlijk de sfeer van de stad. Vele Malagueta’s doen hier hun boodschappen en de marktkooplieden laten jou graag hun verse producten proeven. Een bezoekje aan deze markthal is een echte must tijdens jouw stedentrip naar Malága! Wil je weten wat Malaga je nog allemaal aan bezienswaardigheden biedt? Lees dan ons blog over de mooiste bezienswaardigheden van Malaga

Onze SUNtip: Logeren in hartje Malága? Petit Palace Plaza is het hotel voor jou! De moderne kamers zijn perfect om in bij te komen na een dag struinen door de stad!

Stedentrip herfst

4. Dubai – 30 °C

Volle bak zon en zomerse temperaturen: in Dubai schijnt de zon altijd! De ideale bestemming dus, voor een zonnige stedentrip in de herfst. Het is iets langer vliegen dan de gemiddelde stedentripbestemming, maar dan heb je ook wat.

Metershoge gebouwen torenen boven je uit, wanneer je door deze stad wandelt. De Burj Khalifa is een gebouw waar je tijdens je stedentrip naar Dubai niet omheen kunt. Met maar liefst 828 meter is dit het hoogste gebouw ter wereld! Wil je even afkoelen wanneer je in Dubai bent? Aquaventure waterpark is 42 hectare groot en staat dus garant voor een volle dag plezier. Wanneer je tijdens je stedentrip in Dubai ook benieuwd bent naar hoe deze stad eruitzag voordat alle immense gebouwen er stonden, ga dan naar de historische wijk Al Bastakiya. Dit is een groot openluchtmuseum geworden, waar je de geschiedenis en cultuur van Dubai leert kennen.

Onze SUNtip: Een hotel met een goede prijs-kwaliteitverhouding en uitstekende service is Golden Sands 3. Je kunt hier ontspannen bij het zwembad of heerlijk aan het strand, waar het shuttlebusje van het hotel je gratis naartoe brengt.

Stedentrip herfst

5. Marrakech – 22 °C

Yes! Nog zo’n bestemming waar het erg aangenaam is in de herfst: Marrakech! Waar het in de zomer misschien te warm is om deze stad in Afrika te ontdekken, leent de herfst zich hier perfect voor.

Zo kun je ontspannen over het Djafna el Fna plein wandelen om de lekkerste gerechtjes te proeven bij een van de vele kraampjes op dit plein. Genoeg gegeten en op zoek naar de souks? De medina is het historische centrum van de stad en herbergt veel van deze kleine winkeltjes, waar jij je souvenirs kunt scoren. Ook de architectuur van Marrakech is adembenemend. Je waant je hier echt in een andere wereld. Om dit zelf eens mee te maken, kun je ervoor kiezen in een riad te logeren. Deze riads werden vroeger door de elite gebouwd, en dat is te zien! Kleurrijke mozaïeken en groene binnenplaatsen zijn een oase van rust in deze bruisende stad. Ik zou ’t doen!

Onze SUNtip: Riad Les Bougainvilliers is er zo eentje. Sfeervol ingericht en de ruime binnenplaats is ideaal om in te relaxen. Ook de ligging van deze riad is fijn. Midden in het historische centrum en op steenworp afstand van de souks.

Stedentrip herfst

Stedentrip in de herfst

Zo zie je maar: de herfst hoeft niet druilerig te zijn! Kies voor een zonnige stedentrip en jij verlengt zonder moeite nog even het zomergevoel. Uiteraard kun je met SUNtip nog veel meer stedentrips maken. Benieuwd naar de mooiste steden in Europa voor een stedentrip? Lees dan dit artikel hier even en maak je keuze!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine