6 minuten

Top 10 vakantiebestemmingen voor 2024

Kan jij ook niet meer wachten om jouw vakantie voor het komende jaar in te gaan plannen? Of je nu kiest voor een verre reis of een korte stedentrip, ik help je graag met kiezen! Samen met de reisspecialisten van het service center heb ik de top 10 vakantiebestemmingen voor 2024 voor je verzameld. Laat de vakantie- voorpret maar beginnen!

1. Verblijf in het veelzijdige Thailand

Heb je interesse in een reis naar Azië? Dan is een vakantie naar Thailand misschien wel wat voor jou! Dit prachtige land in Zuidoost-Azië zal je zeker verbazen, in positieve zin. De kleurrijke natuur, bijzondere cultuur en heerlijke zandstranden zullen er voor zorgen dat jij geniet van de vakantie van je dromen. Thailand heeft voor ieder wat wils en hoort daarom zeker thuis in de top 10vakantiebestemmingen van 2024! Als jij wel houdt van het relaxte eilandleven, is Phuket dé bestemming voor jou. Met meer dan 30 stranden en vele tempels zul je je hier geen moment vervelen. Of kies jij voor Koh Samui? Hier zoek je de gezellige drukte op bij Chaweng of Lamai. Bophut en Mae Nam Beach zijn in vergelijking wat rustiger.

top 10 vakantie bestemmingen voor 2024

2. Ontdek de schilderachtige dorpjes in Puglia

Puglia is een bestemming die steeds populairder word. Wij bij SUNtip snappen wel waarom! Puglia is de hak van Italië, in deze streek vind je veel schilderachtige dorpjes. Ieder plaatsje heeft weer zijn eigen bijzondere bezienswaardigheden. Wat ze allemaal gemeen hebben is de Italiaanse gastvrijheid, de heerlijke gerechten en natuurlijk het heerlijke weer. Alberobello is één van de bijzonderste plaatsjes in dit gebied. De traditionele trulli huisjes wil jij echt gezien hebben. Als je liever vakantie viert aan zee is het leuk om te verblijven in Gallipoli of Polignano A Mare. Er zijn ontelbaar veel leuke dorpjes met een eigen bijzondere sfeer. Wil jij er geen missen? Reserveer dan een huurauto. Zo ontdek je alle verborgen parels van deze top vakantiebestemming voor 2024.

Onze SUNtip: ontdek de 8 mooiste steden van Italië

10 top bestemmingen vakantie 2024

3. Bewonder de kleurrijke gebouwen in Stockholm

Het is geen zonbestemming, maar Stockholm hoort ook zeker thuis in de top 10 vakantiebestemmingen voor 2024. De stad staat vol met kleurrijke gebouwen en bezienswaardigheden. Bezoek het Koninklijk Paleis, wandel door de oude stad of bekijk één van de vele musea. Voor de grote ABBA-fans mag een dagje naar het ABBA-museum niet overgeslagen worden. Wist je dat een vlucht naar Stockholm maar ongeveer twee uur duurt? Dat maakt dat deze stad een populaire bestemming voor een stedentrip is!

2024 vakantiebestemmingen top 10

4. Relax op het tropische eiland Cuba

Net als vorig jaar, hoort Cuba ook dit jaar weer thuis in deze blog! Dit prachtige eiland heeft veel indrukwekkende steden en gebieden. Om het voor jou wat makkelijker te maken, hebben we deze op de website verdeeld in noord, oost, midden en west Cuba. Zo vind je in het westen van het eiland de populairste plaatsen, Havana en de prachtige badplaats Varadero. In het midden van Cuba bezoek je het schilderachtige Trinidad, wat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Het leukste is om deze bestemmingen te combineren. Je hebt dan de perfecte mix van een actieve vakantie en een ontspannende strandvakantie. Die veelzijdigheid is ook precies de reden waarom Cuba ook dit jaar weer thuishoort op het lijstje van de top 10 vakantiebestemmingen.

Onze SUNtip: 8 tips voor een geslaagde reis naar Cuba

top 10 2024 vakantiebestemmingen voor

5. Ga op safari in Kenia

Spot de Big Five tijdens een safari, bezoek de stad Nairobi of relax op het bekende Diani Beach. Vergis je niet, Kenia is een groot land! Plan jouw reis en excursies dus vooraf, om zo veel mogelijk uit jouw reis te halen. Aan de kuststreek van Kenia verblijf je in prachtige resorts, waar je geniet van een adembenemend mooi uitzicht over de oceaan. Eén van de bestemmingen waar je prachtig kunt verblijven is Mombasa. Dit is de oudste stad van Kenia, je vindt hier dus veel geschiedenis en cultuur. Voor een strandvakantie boek je een verblijf aan Diani- of Galu Beach. Parelwitte stranden en een felblauwe zee, dit vind je haast nergens anders.

top vakantiebestemming kenia

6. Met de familie naar Menorca

Grote kans dat jij wel eens van de Spaanse eilandengroep, de Balearen gehoord hebt. De afgelopen jaren zijn vooral Ibiza en Mallorca erg geliefd. Een wat onbekender eiland in deze groep is Menorca. Voor een vakantie met het hele gezin is dit zeker weten één van de top 10 vakantiebestemmingen voor 2024. Wat dit eiland zo geschikt maakt voor een vakantie met kinderen? In vergelijking met de andere Balearische eilanden is het hier lekker rustig. Er zijn veel mooie baaitjes, waar het strand langzaam afloopt. Naast dat de kinderen zich hier goed vermaken, zal jij ook zeker niets te kort komen. Wandel door één van de natuurgebieden, bezoek de sfeervolle stad Mahón of snorkel langs de kust van het eiland. In de avond bezoek je met zijn allen Cala ’n Bosch, waar je geniet van een heerlijk lokaal diner. Kan jij nog wachten om Menorca te bezoeken?

Onze SUNtip: kom er achter welk Balearische eiland bij jou past

2024 menorca vakantie

7. Op stedentrip naar het Spaanse Valencia

Als je dit jaar op stedentrip wil gaan, is Valencia absoluut een tip. Zon, zee, strand en cultuur, je kunt je beter afvragen wat Valencia niet heeft! Start de dag met een stevig ontbijt en maak je klaar om deze Spaanse stad te ontdekken. Ontdek de Ciudad de las Artes y Cienias, de Kathedraal van Valencia en sluit de dag af met een prachtige zonsondergang aan zee. Vraag je je af hoe je alle hoogtepunten in één dag kunt bezoeken? Huur een fiets en race van highlight naar highlight! Valencia is (bijna) heel 2024 een topbestemming, er zijn namelijk wel 300 zonnige dagen per jaar!

valencia

8. Op actieve vakantie naar Cyprus

De volgende top vakantiebestemming voor 2024 ligt voor de kust van Turkije. De meest populaire badplaats van het eiland is Paphos, ik snap wel waarom! Ontdek hier de opgravingen uit de Romeinse tijd, breng een dag door aan zee, of ga gezellig de stad in. Als je jouw vakantie liever actief doorbrengt, mag je een bezoek aan het Nationaal park Akamas Peninsula zeker niet overslaan. Tijdens een wandeling door de bergen en bossen kijk jij gegarandeerd je ogen uit. De onderwaterwereld van Cyprus moet ook nog even apart benoemd worden. Het eiland is door de vele duiklocaties en onderwaterwrakken erg populair onder duikers en snorkelaars. Tijdens jouw vakantie op Cyprus zul je je geen seconde vervelen!

Onze SUNtip: lees hier Vera’s tips voor een vakantie naar Cyprus

cyprus top 10

9. Ontspannen op het Caribische Jamaica

Relaxen en genieten, meer hoef je tijdens een vakantie op Jamaica niet te doen! Wandel vanuit jouw resort het strand op en kies een plekje uit op het prachtige witte strand. Haal een drankje bij de beachbar of koel even af onder de schaduw van een palmboom. Zie jij het ook al voor je om dit Caribische eiland te bezoeken? Naast relaxen op het strand kan een dagje het eiland ontdekken ook niet ontbreken. Bezoek bijvoorbeeld Kingston, de hoofdstad van het eiland. Of ga op avontuur naar één van de watervallen zoals de Konoko Falls.

jamaica

10. Verblijf kleinschalig op Sardinië

Hou jij niet van gigantische resorts en zoek je liever het kleinschaligere op? Dan is Sardinië dé top bestemming van 2024 voor jou. Er zijn veel gezellige kleine plaatsjes en bezienswaardigheden op het eiland, dus mijn tip zou zijn om zeker een huurauto bij jouw reis te boeken. De eerste tussenstop is de hoofdstad Cagliari, wat eigenlijk al een heel dagje uit is. Een ander leuk uitstapje is om de veerboot naar de La Maddalena-archipel te nemen en de bijzondere stranden te ontdekken. Als jij blij wordt van mooie baaitjes, sfeervolle steden en heerlijk eten is Sardinië echt een bestemming voor jou.

Onze SUNtip: zeven tips voor een geweldige vakantie naar Sardinië

sardinië vakantie

Welke van de 10 top vakantiebestemmingen voor 2024 staat bij jou op nummer één?

Wat een keuze hé? Een verre reis naar Cuba, een stedentrip naar het hippe Stockholm of een reis met het hele gezin naar Menorca. En dat zijn nog maar drie van de top 10 vakantie bestemmingen van 2024. Hopelijk heb ik je met deze 10 tips kunnen inspireren en kun jij een keuze gaan maken. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact op met ons servicecenter, wij helpen je graag verder! Op reis in 2024? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt