4 minuten

7x een heerlijke zonvakantie: hier is het in april al warm!

Het spreekwoord ‘april doet wat hij wil’ heb je vast wel eens gehoord. In april is het weer in Nederland namelijk erg onvoorspelbaar en wisselvallig. Kun jij niet wachten om met zekerheid de zon op te zoeken? Ik heb de 7 leukste en vooral de zonnigste bestemmingen voor je op een rijtje gezet. Hier kun jij in april al gegarandeerd genieten van lekker warm weer!

Aruba

Aruba, ook wel One Happy Island genoemd. Wij snappen wel waarom! Wanneer je aankomt op het prachtige eiland zul je je meteen welkom voelen. De lokale bevolking is erg gastvrij en zal er alles aan doen om van jouw verblijf een onvergetelijke ervaring te maken. Verder vind je tijdens jouw vakantie op Aruba veel mooie stranden waar je kunt relaxen. Benieuwd wat er nog meer te doen is op Aruba? Wij hebben de leukste tips alvast voor je op een rijtje gezet in deze blog.

Hoe is het weer op Aruba gemiddeld in april?

  • Zonuren per dag:                           9 uur
  • Temperatuur:                                  27°C
  • Temperatuur zeewater:               28°C

warm in april aruba

Griekenland – Rhodos

Na een korte vlucht van nog geen 4 uur ben je al op het gezellige Griekse eiland Rhodos. Hoewel het hier in april nog niet extreem warm is, is het er in ieder geval al wel een stuk aangenamer dan in Nederland. Met temperaturen rond de 20 graden kun je hier al lekker op het terras zitten, een strandwandeling maken of een bezoekje brengen aan één van de historische dorpjes zoals Lindos.

Hoe is het weer op Rhodos gemiddeld in april?

  • Zonuren per dag:                           12 uur
  • Temperatuur:                                  19°C
  • Temperatuur zeewater:               20°C

Onze SUNtip: Lees meer over de beste hotels van Rhodos!

Rhodos vakantie

Jamaica

Wanneer je een reis naar Jamaica wil maken is april hier de perfecte maand voor! De kans op slecht weer is dan erg klein. Ook valt april buiten het hoogseizoen waardoor het lekker rustig is op het eiland. Je hoeft dan ook niet vroeg op om een goed plekje op één van de prachtige stranden te bemachtigen. Naast relaxen aan zee valt er ook veel mooie groene natuur te ontdekken. En ook aan culturele bezienswaardigheden is er geen gebrek. De dag sluit je natuurlijk af met een goed glas Jamaicaanse rum, beter kan haast niet!

Hoe is het weer op Jamaica gemiddeld in april?

  • Zonuren per dag:                           11 uur
  • Temperatuur:                                  25°C
  • Temperatuur zeewater:               28°C

warm in april jamaica

Egypte – Marsa Alam

Het weer in Egypte is het hele jaar door erg aangenaam. In april is het in de badplaats Marsa Alam het warmst! De temperaturen liggen hier namelijk rond de 25 graden. Marsa Alam staat vooral bekend om de prachtige onderwaterwereld. Wanneer je een keer op duik- of snorkelvakantie wil gaan is het dan ook echt een aanrader! Verder zijn er in Marsa Alam verschillende natuurparken en ook worden er dagtripjes naar Luxor georganiseerd. Kortom, er is hier genoeg te doen!

Hoe is het weer in Marsa Alam  gemiddeld in april?

  • Zonuren per dag:                           12 uur
  • Temperatuur:                                  25°C
  • Temperatuur zeewater:               24°C

Onze SUNtip: bekijk eens onze mooiste hotels met huisrif in Egypte

warm in april marsa alam

Canarische Eilanden – Fuerteventura

Ook Fuerteventura is zo’n bestemming waar je eigenlijk het hele jaar naar toe kunt gaan. In april stijgen de temperaturen hier al naar rond de 20 graden. Een lekkere temperatuur om te wandelen door de vulkaanlandschappen. Op Fuerteventura heerst een rustige sfeer, wanneer je liever in een bruisend stadje verblijft is Corralejo een echte aanrader!

Hoe is het weer op Fuerteventura gemiddeld in april?

  • Zonuren per dag:                           9 uur
  • Temperatuur:                                  19°C
  • Temperatuur zeewater:               20°C

warm in april fuerteventura

Seychellen

Eén van de mooiste bestemmingen uit dit lijstje zijn toch wel de Seychellen. Deze prachtige eilandengroep bestaat uit 115 bewoonde en onbewoonde eilandjes, vlak voor de kust van Madagaskar. De grootste eilanden zijn Mahé, Praslin en La Digue. Op alle eilandjes is de temperatuur in april ook al heerlijk. Benieuwd wat er allemaal te doen is op de Seychellen? Bekijk hier onze favoriete bezienswaardigheden.

Hoe is het weer op de Seychellen gemiddeld in april?

  • Zonuren per dag:                           9 uur
  • Temperatuur:                                  29°C
  • Temperatuur zeewater:               27°C

warm in april seychellen

Spanje – Valencia

Om de zon op te zoeken in april hoef je echt geen uren te vliegen. Als je even op (mini)vakantie naar de zon wil, is een vakantie naar Valencia een echte aanrader! Tijdens een bezoek aan deze stad kun je een stedentrip en strandvakantie goed combineren. In Valencia zijn veel bezienswaardigheden. Ik raad dan ook aan om een fiets te huren! Zo kun je binnen een korte tijd alle highlights van de stad bekijken en sta je binnen no-time weer op het strand.

Hoe is het weer in Valencia gemiddeld in april?

  • Zonuren per dag:                           9 uur
  • Temperatuur:                                  20°C
  • Temperatuur zeewater:               18°C

stedentrip valencia

Op welke bestemming ga jij in april al genieten van warm weer?

Heb jij ook al helemaal zin om je koffers in te gaan pakken? Of je nu voor een stedentrip naar Valencia kiest of een verre reis naar bijvoorbeeld Aruba of Jamaica, één ding is zeker: ook in april kun je al genieten van warm weer! Benieuwd welke zonbestemmingen wij nog meer aanbieden? Bekijk ze hier allemaal!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt