3 minuten

Bezienswaardigheden Seychellen: jouw droombestemming?

Aan welke bestemming denk jij bij een tropische vakantie? Misschien komt de Seychellen al gauw in je op. De Seychellen is een verzamelnaam voor 115 eilanden voor de kust van Madagaskar. Mahé, Praslin en La Digue zijn de grootste eilanden. De prachtige, hagelwitte stranden, een schitterende natuur met wuivende palmbomen en de meest heldere zee zijn de perfecte ingrediënten voor een magische droombestemming. Laten we snel naar deze indrukwekkende bezienswaardigheden op de Seychellen kijken. Welkom in het paradijs!

Anse Source D’Argent

We beginnen gelijk met het meest wonderschone strand van de wereld, al zeggen we het zelf. Anse Source D’Argent is érg fotogeniek en staat niet voor niets in veel lijstjes van mooiste stranden ter wereld. Het hagelwitte zand, de lichtblauwe en heldere kleur van de zee en de palmbomen zijn oogverblindend. Maar wat het strand echt een bijzondere bezienswaardigheid maakt op de Seychellen? Dat zijn de afgesleten rotsen. De vormen zie je bijna nergens anders! Ontdek het zelf maar eens.

seychellen-bezienswaardigheden_Anse-source-d-argent

Vallée de Mai

Natuurlijk denk je bij de Seychellen aan witte stranden en een kraakheldere zee. Maar ben jij een actieveling, ga dan het binnenland in van Praslin. Middenin Praslin National Park vind je Vallee de Mai, een vallei dat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst staat. De vallei is bijzonder door de vele inheemse boomsoorten die hier staan. De zeldzame Coco de Mer palm groeit hier en je vind er ontelbare tropische vogelsoorten. Trek je wandelschoenen dus maar aan en kijk en luister goed!

seychellen-bezienswaardigheden_vallee-de-mai

De hindoe tempel Arul Mihu Navasakthi Vinayagar in Victoria

Op het eiland Mahé (waar ongeveer 90% van de inwoners woont) vind je de hoofdstad Victoria. Het is een van de kleinste hoofdsteden ter wereld, maar wel een hele mooie! Het is namelijk ook de plek waar je een indrukwekkende hindoeïstische tempel kunt bewonderen. De tempel werd in 1992 gebouwd en is genoemd naar Lord Vinayagar, de hindoegod van veiligheid en voorspoed. De tempel onderscheidt zich ook door de fel geschilderde muren en de opvallende bouwstijl. Hoeveel details spot jij?

seychellen-bezienswaardigheden_hindoe-tempel

Schildpadden spotten op het eiland Curieuse

Curieuse is een bijzonder eiland. Enerzijds omdat er maar slechts 200 mensen wonen en anderzijds omdat hier de reuzenschildpad leeft. De schildpadden zijn hier in de jaren 80 naartoe verhuisd om hen te beschermen tegen uitsterven. Nu leven er rond de 300 schildpadden rond Curieuse. Deze kunnen hier rustig leven omdat Curieuse nog ongerept is. Je vindt er geen grote resorts, geen hotels en geen auto’s. Het eiland kun je dus het beste bezoeken door een dagtour te boeken vanuit een groter eiland zoals Praslin. De reuzenschildpadden waggelen overal rond, dus het duurt niet lang voordat je er een paar gevonden hebt!

seychellen-bezienswaardigheden_curieuse-schildpadden

Beau Vallon

Ah, weer zo’n stukje paradijs op aarde. Beau Vallon is een plaats én strand aan de noordwestkust van het eiland Mahé. De sfeer in het dorp, de vissers die verse vis binnenhalen en het direct verkopen, het hagelwitte zandstrand met gezellige barretjes, diverse luxe resorts en hotels, een prachtige onderwaterwereld en de Beau Vallon Foodmarkt… Do we need to say more?! Beau Vallon is gewoon een heerlijke plek om te vertoeven en te genieten van je welverdiende vakantie. Ik zou ’t doen!

seychellen-bezienswaardigheden_beau-vallon

Duiken en snorkelen op de Seychellen

Niet één, maar meerdere kleine bezienswaardigheden verspreid over de Seychellen. Die vind je onder water. De Seychellen staat ook bekend als dé snorkel- en duikbestemming bij uitstek. Eigenlijk zou je overal wel de onderwaterwereld willen ontdekken. Wil je het eenvoudig aanpakken? Met een snorkel en duikbril op een willekeurige plek de zee inlopen is ook zeker een aanrader. Je ziet dan verschillende soorten vissen en, als je gelukt hebt, prachtig koraal. Wil je het professioneler aanpakken, kun je natuurlijk naar een duikschool gaan en voor je PADI-diploma gaan. Met een duikinstructeur heb je de kans om dieper te duiken, op zoek naar wrakken en grote koraalriffen. Of durf jij het aan om met een walvishaai te duiken?

seychellen-bezienswaardigheden_duiken-snorkelen

De indrukwekkende hoogtepunten van de Seychellen

En, sta jij al te springen om het vliegtuig in te stappen op weg naar dit stukje paradijs op aarde? Bekijk dan eens ons aanbod naar de Seychellen. Je kunt overigens het hele jaar door deze bezienswaardigheden op de Seychellen bezoeken. Winters kennen ze hier namelijk niet. Wordt het tijd om jouw droomvakantie naar de wonderschone Seychellen werkelijkheid te laten worden? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem