3 minuten

De mooiste tropische eilanden: dit zijn ze!

Heb jij altijd al gedroomd van die hagelwitte bounty-stranden? Fijn zand tussen je tenen, cocktail in de hand, wuivende palmbomen om je heen en uitzicht op de azuurblauwe zee. Klinkt perfect toch? Tel daar de aangename temperaturen en de nodige zonuren bij op, en je tropische vakantie is compleet. Droom maar lekker weg bij deze 10 mooie tropische eilanden!

Luxe op de Malediven

Waar denk jij aan bij de Malediven? Juist, aan luxe houten huisjes die op het water staan. Omgeven door kraakhelder blauw zeewater duik je in de ochtend zo het warme water in. Een ontbijtje scoor je op het hagelwitte strand. Wat wil een mens nog meer? De Malediven zijn zeker één van de mooiste tropische eilanden van onze aardbol.

mooiste-tropische-bestemmingen_Malediven

Ongerepte natuur op de Seychellen

De prachtige rotsen en groene natuur van de Seychellen zijn magisch om te zien. Voor liefhebbers van strandvakanties is de Seychellen de perfecte bestemming, want de kustlijnen zijn kilometers lang. Dat het ook een droombestemming is blijkt wel uit de vele pasgetrouwde koppels die de Seychellen weten te vinden. En ondanks de luxe resorts, wordt een vakantie steeds bereikbaarder en betaalbaarder. Waar wacht je nog op?

mooiste-tropische-bestemmingen_seychellen

Mauritius: romantiek ten top

Ondanks dat de Seychellen een romantische vakantiebestemming is, kan Mauritius er ook wat van. Het mooie tropische eiland werd onlangs nog uitgeroepen tot meest romantische bestemming ter wereld. Is het niet de romantiek, dan zijn het wel de beeldschone stranden die jou over de streep gaan trekken. Of het is de unieke flora en fauna en de grote mengelmoes aan culturen. Dit alles biedt meer dan genoeg verleiding om een vakantie door te brengen op Mauritius.

mooiste-tropische-bestemmingen_mauritius

ABC-eilanden: welke is jouw favoriet?

Natuurlijk mogen de Nederlandse Antillen, met de eilanden Aruba, Bonaire en Curaçao niet ontbreken op het lijstje van mooiste tropische eilanden. Ze liggen voor de kust van Venezuela. Op Aruba zijn de stranden lang en uitgestrekt, Bonaire kent genoeg rustige stranden die roepen om ontdekt te worden en Curaçao is het meest veelzijdig, met een perfecte combinatie tussen entertainment, zee en strand. Welk eiland kies jij?

mooiste-tropische-bestemmingen_bonaire

Het veelzijdige Cuba

De Caraïben zijn één van de meest populaire droombestemmingen. Geen wonder dat bijvoorbeeld Cuba dan ook tot de mooiste tropische eilanden van de wereld behoort. Want met eindeloze stranden en het prachtige groene landschap is het hier genieten met een hoofdletter G. En wat denk je van de rijke cultuur? Straatmuzikanten, pastelkleurige huizen en Cubaanse sigaren vullen het straatbeeld van Havana. Een vakantie naar Cuba is een veelzijdige belevenis!

mooiste-tropische-bestemmingen_cuba

Bali: het meest tropische Indonesische eiland

Bali, het meest tropische Indonesische eiland, ligt op de evenaar en is daarmee met recht een tropische bestemming te noemen. Langs de kust vind je fijne zandstranden. Seminyak is daarbij het absolute hoogtepunt. Steile begroeide rotsen worden afgewisseld met een woeste, maar o zo kraakheldere zee. Bijkomend voordeel van Bali is dat de bevolking uiterst gastvrij is en het eiland imposante tempels rijk is.

mooiste-tropische-bestemmingen_bali

Het relaxte Jamaica

Een ander Caribisch eiland, Jamaica, is ook een absolute topper. Het tropische eiland heeft misschien wel de mooiste stranden van de Caraïben. Natuurlijk vind je ook hier zacht wit zand, hoge palmbomen, strandbarretjes en een helderblauwe zee. Maar op Jamaica wordt dit moeiteloos aangevuld met een aangename relaxte sfeer. De reggaeklanken hoor je namelijk op ieder strand terug.

mooiste-tropische-bestemmingen_jamaica

Zanzibar: de Afrikaanse parel

Zanzibar is een Afrikaans eiland voor de oostkust van Tanzania en is echt een divers eiland. Languit liggen op de hagelwitte stranden en aan weerzijden omringd worden door het heerlijke zeewater is hier geen uitzondering. De gemoedelijke dorpjes en steden zijn ook zeker het bezoeken waard. Zo slenter je in de hoofdstad Stone Town met gemak een uur lang door smalle steegjes, op zoek naar kalkstenen huizen. Bijzonder! En hoe zit het met de onderwaterwereld? Op Zanzibar kun je snorkelen als de beste!

mooiste-tropische-bestemmingen_zanzibar

Een rondje langs de mooiste tropische eilanden

Zo, dit waren de mooiste tropische eilanden. Talloze hagelwitte stranden, azuurblauwe vergezichten en wuivende palmbomen later heb jij een aardig beeld kunnen krijgen van al het moois dat deze wereld te bieden heeft. En zeg zelf eens, over hoeveel tropische eilanden heb jij al gedroomd? Tijd om je dromen werkelijkheid te laten worden. Boek jouw tropische vakantie bij SUNtip en geniet van die welverdiende rust. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem