2 minuten

6x bijzondere zonvakantie bestemmingen in Afrika

Als je aan een zonvakantie in Afrika denkt, denk je misschien vooral aan vakantiebestemmingen in Noord-Afrika. Marokko, Tunesië en Egypte zijn razend populair. Maar wist je dat Afrika meer zonnige vakantiebestemmingen heeft? Naar het zuiden toe vind je landen waar je strand, natuur met safari en cultuur kunt combineren. En het bijkomende voordeel is dat de zonvakantiebestemmingen in Afrika het hele jaar door te bezoeken zijn. Nog niet overtuigd? Lees dan snel verder, want dit zijn 6 bijzondere bestemmingen voor een zonvakantie in Afrika!

Kaapverdië

Kaapverdië klinkt tropisch, en dat is het ook! Hier geniet je het hele jaar door van veel zon en hoge temperaturen op één van de vele bounty-stranden. Dompel je onder in de morabeze, oftewel de relaxte, gezellige sfeer of ga het ongerepte binnenland in voor prachtige uitzichten.

Onze leestip: De Kaapverdië hotel top 10!

zonvakantie-afrika_Kaapverdie

Mauritius

Paradijselijke stranden worden vaak in één adem genoemd met Mauritius. Mooier kan haast niet. Hier heeft ieder strand iets unieks, evenals de 900 verschillende plantensoorten die je in Black Forrest National Park kunt spotten. Of duik je liever de onderwaterwereld in? Kortom: Mauritius hoort zeker thuis in het lijstje van zonvakantie bestemmingen in Afrika.

Onze leestip: Wat is de beste reistijd voor Mauritius?

zonvakantie-afrika_Mauritius

Senegal

Senegal? Is dat een vakantieland? Maar natuurlijk! Zeker in de winter is het heerlijk vertoeven in de badplaatsen Somone en Saly. Geniet van de Senegalese gastvrijheid, ontdek de smalle straatjes van de hoofdstad Dakar en smul van de heerlijke lokale keuken. Of ga je liever op safari in de diverse wildlife parken?

zonvakantie-afrika_Senegal

Seychellen

De Seychellen zijn met recht een droombestemming te noemen, want hier vind je namelijk prachtige witte stranden, een azuurblauwe zee, schitterende natuur en volop rust. Ook de flora & fauna is zowel boven als onder water erg bijzonder. Met 115 eilanden is het één van dé zonvakantiebestemmingen van Afrika. Bezoek jij binnenkort dit droomeiland? Ik zou ’t doen!

Onze Leestip: Bezienswaardigheden Seychellen: jouw droombestemming?

zonvakantie-afrika_seychellen

Gambia

Welkom in het kleinste land van Afrika; Gambia! Het is een zonbestemming pur sang. Maak een riviercruise over de machtige Gambia rivier, doe een safari en bezoek een echt Gambiaans dorp of leg je handdoek uit op de kilometerslange goudgele zandstranden. Gambia is een gastvrij land, dus je voelt je hier zeker welkom!

Onze leestip: Winterzon in Gambia

zonvakantie-afrika_Gambia

Tanzania

Tanzania leent zich perfect voor een diverse vakantie. Want in dit land kun je op safari gaan en de big-five opzoeken, maar ook languit liggen op de hagelwitte stranden van Zanzibar. Een actieve vakantie combineren met een relax-vakantie? Met overdag temperaturen tussen de 27 en 32 graden Celsius is het heerlijk vertoeven. Zeker omdat het in de nacht afkoelt naar 13 graden Celsius. Klinkt perfect!

zonvakantie-afrika_Tanzania_zanzibar

Zonvakantie in Afrika? Ik zou ’t doen!

Welke van deze zonvakantiebestemmingen in Afrika trekt jou het meeste aan? Eén ding is zeker: je gaat een geweldige tijd tegemoet als je verblijft in één van deze landen. En heb je een speciaal verzoek? Onze reisspecialisten helpen je graag. Bij de meeste hotels en resorts kun je een uitdagende safari of andere excursie bijboeken. Zo wordt jouw zonvakantie in Afrika onvergetelijk!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem