4 minuten

De 6 meest bijzondere vakantiebestemmingen van SUNtip

Hou jij er niet van om ieder jaar naar dezelfde vakantiebestemming te gaan en ben je altijd weer op zoek naar wat anders? Een plek die nog niet door het massatoerisme ontdekt is, of die juist bekend omdat het daar zo speciaal is. Als jij op zoek bent naar de meest bijzondere vakantiebestemmingen voor jouw volgende reis, heb ik 6 leuke opties voor je verzameld!

1. De ongerepte natuur van IJsland ontdekken vanuit Reykjavik

Deze bijzondere vakantiebestemming is niet geschikt voor de koukleumen onder ons. Kleed je dus warm aan en ontdek de kleurrijke stad Reykjavik. De hoofdstad van IJsland is geen gigantische stad, maar er is genoeg te ontdekken. In het centrum kun je goed winkelen, lekker eten en er zijn ook een hoop bezienswaardigheden. Zoals het bekende Sun Voyage kunstwerk, het Harpa Concertgebouw en het Nationaal Museum. Tip: huur een auto bij je verblijf! Zo kun je nog meer van IJsland ontdekken. Op 45 minuten rijden van het centrum ligt namelijk een bezienswaardigheid die jij absoluut niet wil missen. Bij Blue Lagoon ontsnap je even aan de drukte van de stad en kom je heerlijk tot rust. Kan jij ook niet meer wachten om op vakantie naar IJsland te gaan?

Onze SUNtip: 20 andere steden in Europa die het bezoeken waard zijn

bijzondere Ijsland vakantiebestemmingen

2. Reis naar het tropische Mauritius

Adembenemend mooie stranden, prachtige koraalriffen en natuurwonderen. Dat is nog maar een mini deel van wat er allemaal te ontdekken valt op dit eiland! Mauritius ligt ten oosten van Madagaskar en is een bestemming waar je geen overdreven hoeveelheid toerisme vindt. Perfect dus als jij op zoek bent naar een bijzondere vakantiebestemming! Het eiland is niet groot, dus tijdens jouw vakantie kun je alle mooie plekken ontdekken. In Belle Mare sla je een balletje op één van de golfbanen, of begin hier aan jouw wandeltocht naar de Lion Mountain. Als je jouw vakantie liever op een bedje aan het strand doorbrengt, is Pointe Aux Piments de bestemming voor jou. Voor een luxe vakantie zit je op dit eiland goed!

Mauritius bijzondere vakantiebestemmingen

3. Ontdek het oude Egypte aan de Nijl

Je wil graag naar Egypte, maar een keer niet naar een resort in Hurghada of Marsa Alam. Maar waar ga je dan heen? Luxor en Aswan zijn twee tips voor jou! Deze plaatsen liggen beide aan de rivier de Nijl. Wanneer je tijdens jouw vakantie graag wat cultuur en geschiedenis wil zien, is dit waar je moet zijn. Rondom deze bijzondere vakantiebestemmingen valt namelijk veel te ontdekken. In de stad Luxor vind je de gigantische tempel waar je je ogen uitkijkt. In Aswan vind je ook veel ruïnes uit de tijd van oud Egypte. Zet jij deze twee bijzondere bestemmingen op jouw lijstje?

Onze SUNtip: 5 tips voor jouw vakantie naar Egypte

vakantiebestemmingen bijzondere egypte

4. De parel van de Indische Oceaan: Sri Lanka

Als je tijdens jouw reis graag de cultuur en keuken van het land ontdekt, maar ook lekker wil ontspannen is Sri Lanka een aanrader voor jou! De combinatie van prachtige stranden en eeuwenoude cultuur maken Sri Lanka een bijzondere vakantiebestemming. Kies jij voor een verblijf in het zuiden dan kun je een bezoek aan de hoofdstad Colombo niet overslaan. Een andere populaire plaats om te verblijven is Kandy, wat bekend staat om de eeuwenoude tempel. Zo staat ieder plaatsje in dit land weer ergens anders bekend om, kies jouw favoriet op onze website!

Sri Lanka bijzonder

5. Beleef een cultuur mix op Sint-Maarten

Welkom op ‘The Friendly Island’! Hier geniet je gegarandeerd van een heerlijke zon- zee en strandvakantie en kom je weer helemaal tot rust. Maar wat maakt Sint-Maarten dan zo’n bijzondere vakantiebestemming? Dat is de unieke culturele mix van het eiland. Het zuidelijke deel hoort bij Nederland en het noordelijke deel bij Frankrijk. Je zou denken dat omdat het één eiland is de verschillen niet te merken zijn, maar dat is niet waar. Pak de auto en ontdek zelf wat de verschillen zijn! Tijdens de rit kom je langs de mooiste stranden zoals Mullet Bay en gezellige steden zoals Philipsburg. Naast dat er veel te ontdekken is, heb je ook nog eens een ruime keuze aan hotels en resorts.

Onze SUNtip: lees hier Nadine haar persoonlijke reisverslag van Sint-Maarten

Sint Maarten

6. Montenegro: het rustige buurland van Kroatië

Kroatië is al jaren erg toeristisch en dat snap ik wel. De natuur en stranden zijn erg mooi, maar in het hoogseizoen kan het hier wel erg druk zijn. Het buurland Montenegro is minstens zo mooi én je vindt hier nog geen massatoerisme! Pak dus je kans en ontdek Montenegro nu het nog een verborgen bijzondere vakantiebestemming is. Budva is één van de grotere badplaatsen. Leg je handdoekje neer aan het strand en geniet van het zonnetje. Tussendoor haal je wat te drinken bij één van de beachbars en in de avond ga je gezellig uit eten in het stadje. Kan het nog beter? Als je niet zo van dagen aan het strand liggen houdt, en liever actief bezig bent kan dat natuurlijk ook. Rij naar de Lovćen berg en ontdek het natuurpark, of durf jij het aan om de berg te beklimmen?

Montenegro

Welke bijzondere bestemming zet jij op jouw lijstje?

Of je nu de ongerepte natuur van IJsland gaat ontdekken, kiest voor een verre reis naar Sri Lanka of gaat voor een zon-zee en strandvakantie op Mauritius. Wanneer je kiest voor één van deze zes bestemmingen, weet je zeker dat jouw vakantie bijzonder wordt. Een vakantie boeken via SUNtip? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt