2 min

Wat is de beste reistijd voor Mauritius?

Onlangs werd Mauritius nog uitgeroepen tot meest romantische bestemming ter wereld en dat kan zomaar eens de reden zijn dat Mauritius naar boven is geschoven op jouw bucketlist. Is het niet de romantiek, dan zijn het wel de beeldschone stranden. Of het is de unieke flora en fauna, en de grote mengelmoes aan culturen. Dit alles biedt meer dan genoeg verleiding om een vakantie door te brengen op Mauritius. Dus als je dan op vakantie gaat naar Mauritius, wat is dan de beste reistijd?

Le Morne brabant

Romantisch op Mauritius

Het klimaat van Mauritius

Mauritius ligt op het zuidelijk halfrond en geniet daardoor van een tropisch zeeklimaat. Dit betekent dat de seizoenswisselingen niet zo heftig zijn zoals we dat hier gewend zijn. De temperatuur schommelt het hele jaar tussen de 25 en 30 graden. Er is wel sprake van een kort regenseizoen en in de maanden januari en februari zijn de kansen op cyclonen vrij hoog. Deze maanden kun je dan ook beter overslaan.

Wat betreft het weer, vindt de beste reistijd voor Mauritius plaats in de maanden mei tot en met oktober. Temperaturen schommelen dan rond de 26 graden of hoger, maar er is wel een aangenaam windje dat voor verkoeling zorgt. Het water heeft temperaturen van 24 graden of hoger en is daardoor superlekker om in te zwemmen. Het aantal regendagen is minimaal en het aantal zonuren bedraagt in mei t/m juli zo’n 8 uur per dag en 7 uur per dag in de maanden augustus tot en met oktober.

Mauritius

Wat een paradijs hé

Bepaalt het weer alleen wat de beste reistijd is naar Mauritius?

Voor ons Nederlanders en ook voor de rest van Europa is Mauritius qua weer het beste te bereizen van mei tot en met oktober. Dit is echter niet de enige factor die meespeelt. De maanden mei tot en met oktober worden als hoogseizoen gezien en daarom liggen de prijzen van vakanties ook een stuk hoger. Als je rekening wil houden met de prijs, dan zijn de maanden november, maart of april goede opties. Er zijn dan misschien net wat minder zonuren, maar het weer is er nog steeds uitstekend.

Conclusie: wat is nu écht de beste reistijd voor Mauritius?

Een echt beste reistijd voor Mauritius is er eigenlijk niet. Het hangt namelijk erg af van je persoonlijke voorkeur. Wil je optimaal genieten van het eiland en de beste weersomstandigheden, dan is het hoogseizoen de beste keuze. Echter zul je dan meer betalen dan wanneer je kiest te reizen buiten het hoogseizoen. En dat is waar de overweging ligt die je moet maken.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin