4 minuten

Wat te doen op Aruba? Echte tips van een local

One Happy Island…met deze leus stelt het Caribische Eiland Aruba zich aan je voor! Niet zo verwonderlijk ook, want van een verblijf op Aruba word je zeker vrolijk. Oud-collega Nadine liet ons koude kikkerlandje eerder dit jaar achter voor dit eiland en wij hebben haar gevraagd om de tofste tips met jou te delen. Dit moet je volgens haar écht doen, wanneer je op vakantie gaat naar Aruba!

Bezoek de mooiste stranden van Aruba

Aruba heeft prachtige witte zandstranden, die zo uit een brochure lijken te komen. Je hebt tijdens jouw vakantie naar Aruba maar liefst de keuze uit 50 stranden! Dat wordt nog best een uitdaging. De bekendste, en daardoor ook de populairste stranden, zijn Palm Beach en Eagle Beach. Zoek jij liever een rustiger strand op? Ga dan naar het brede strand van Manchebo Beach, ook de favoriet van Nadine. Het is de ideale plek om even rust te pakken na een intensieve dag vol avontuur.

onze SUNtip: iedere dag van jouw vakantie wakker worden aan Manchebo Beach? Bekijk Hotel Manchebo Beach Resort****, beoordeeld met een 8,3 uit 115 beoordelingen.

Manchebo Beach Aruba

WOOW… Hoe mooi is dit water op Manchebo Beach?

Alto Vista Chapel

Eén van de highlights van Aruba is toch wel de Alta Vista Chapel. Een iconische bezienswaardigheid, die in 1952 gebouwd werd op de plek waar de eerste katholieke kerk van Aruba stond. Deze plek ga je vinden op het rustgevende platteland van Aruba. Na je bezoekje aan de kapel is het aan te raden om vanaf daar een mooie wandeling te maken langs de ruige kust van Aruba. Je kijkt je ogen uit!

Onze SUNtip: ga rond zonsopkomst of tijdens zonsondergang. Het wordt anders al snel te warm.

Alto Vista Chapel Aruba

De iconische Alto Vista Chapel, met op de achtergrond een fantastische wandelroute

Boca Keto

Hike naar Boca Keto tijdens de prachtige zonsopkomst. Boca Keto is een schitterende baai met een wit zandstrand. In het midden van het water zie je een ‘moro’, oftewel een ruige rots. Je auto parkeer je op ongeveer een half uur lopen van Boca Keto. Alleen deze wandeling is het al waard om deze plek te bezoeken. Heb je nog energie over na deze wandeling? Loop dan nog een stukje door richting de Natural Pools, die ze in de volksmond ‘Conchi’ noemen. De Conchi (kom) is een natuurlijk zwembad dat door de rotsen in combinatie met het zeewater is gevormd. Heerlijk om die duik te wagen na zo’n intensieve wandeltocht!

Boca Keto Aruba

Boca Keto, een plek om bij weg te dromen…

Hooiberg

De Hooiberg is nog zo’n fantastische fotospot en geeft een fenomenaal uitzicht over Aruba. De Hooiberg is een heuvel van 167 meter hoog, die je vanuit ieder punt van Aruba ziet. Het is niet de hoogste berg van Aruba, maar wel heel goed bereikbaar! Er is een goed aangelegde betonnen trap bestaande uit 587 treden, die je in ongeveer 20 minuten naar boven leidt. Hoe hoger je komt, hoe steiler de trap wordt. Zorg wel voor voldoende eten en drinken! Dit kun je namelijk niet tussentijds aanvullen. Wanneer het helder is, kun je zelfs Venezuela zien liggen. Hoe leuk is dat?!

Hooiberg Aruba

De Hooiberg steekt overal bovenuit en heeft zoals je ziet niets met hooi te maken 😉

Genieten van het heerlijke eten

Bij een fantastische vakantie hoort natuurlijk ook genieten onder het genot van een hapje en drankje. Nou, dat lukt op Aruba zeker! Op Aruba zijn ze namelijk groot fan van Sunday Brunch: een combinatie van ontbijt en lunch op zondag. Elk restaurant heeft het wel op het menu staan. Voor een zacht prijsje heb je er ook nog eens de onbeperkte cocktail Mimosa’s bij. Gezellig dat ’t wordt! 😉 De leukste brunchrestaurantjes zijn volgens Nadine:

  • Lola & Craft: Een fijn restaurant waar je onder het genot van muziek geniet van jouw brunch. Door de enthousiaste DJ staan er aan het eind van de brunch altijd mensen op de tafels te dansen.
  • Voor een iets kalmere maar erg goede brunch reserveer je bij Windows.

Andere toffe hotspots voor bijvoorbeeld jouw diner zijn Wilhelmina, De Suikertuin (knus restaurant in Arubaanse sferen) en het eetcafe Local Store, waar je onder het genot van een ijskoude Amstel Bright de lekkerste hamburgers eet.

Mimosa_Aruba

Had iemand een Mimosa besteld? Heerlijk, een drankje van champagne en citrussap

Huur een auto

Tja… We kunnen dit blog natuurlijk oneindig lang maken. Er is namelijk zoveel te beleven op Aruba, maar de beste tip die we je kunnen geven is dat het huren van een auto een absolute must is! Zo kan jij zelf dit warme eiland ontdekken en stop je bij de mooiste stranden, gezelligste restaurantjes en bekijk je de leukste bezienswaardigheden. Omdat het landschap soms best ruig kan zijn, kun je het beste een 4×4 huren. Zo kom jij veilig aan op iedere bestemming!

Ontdek Aruba met een huurauto

Gooi je haren los en ontdek Aruba met een huurauto

Dat wordt een heerlijke vakantie op Aruba

Dit zijn de leukste bezienswaardigheden en activiteiten volgens local Nadine! De vriendelijke en goedlachse bevolking maakt dat jij ook dit eiland met een grote lach verlaat. En? Wat ga jij doen op Aruba na het lezen van dit blog? Genoeg te kiezen! Heb je nog geen accommodatie gevonden? Bekijk dan hier alle vakanties naar Aruba.

Geschreven door: Niels van Rijsbergen
Contentspecialist
Meer van Niels van Rijsbergen