3 min

Maak je eigen Arubaanse Koningsflamingo

Het is vandaag Koningsdag! Dit jaar wordt dit helaas niet uitgebreid gevierd. Maar wist je dat ook op de Nederlandse Antillen (Aruba, Bonaire en Curaçao) normaal gesproken Koningsdag gevierd wordt? Om een beetje het oranje vakantiegevoel in huis te krijgen, kun je een eigen Arubaanse Koningsflamingo maken!

Wat heb je nodig?

  • Gekleurd papier (in oranje of roze)
  • Wit papier
  • Schaar
  • Lijm
  • Potlood
  • Kleurpotloden/stiften

Stap 1: De nek en snavel tekenen en uitknippen

Teken op het oranje of roze papier een nek, zoals hieronder afgebeeld. Knip het vervolgens uit. Teken ook een snavel op het witte papier. Knip ook deze uit en kleur het met een gele stift in. Teken een oog aan de bovenkant van de nek en plak met lijm de snavel op het hoofd van de flamingohals. Mocht je geen gekleurd papier hebben, kun je ook wit papier gebruiken en de Koningsflamingo zelf oranje inkleuren en versieren!

flamingo maken stap 1

Stap 2: Je hand overtrekken op het oranje karton

Vouw een stuk oranje papier dubbel en trek je rechterhand over. Knip de handafdruk uit. Het is wel belangrijk dat de vouwlijn langs de duim heel blijft. Plaats vervolgens de uitgeknipte handafdruk met de duim naar boven.

 

Stap 3: De nek van de flamingo bevestigen

Bevestig de nek van de flamingo aan de handafdruk door de nek naast de duim aan de achterkant van de handafdruk te lijmen.

flamingo maken stap 3

Stap 4: Poten van de flamingo maken

Maak de poten van de Koningsflamingo. Knip twee stroken uit het oranje papier. De poten kun je ongeveer 15 cm lang en 1 cm breed maken. Het is maar net hoe lang jij je Koningsflamingo wilt maken! Lijm één poot aan de achterkant van de handafdruk. De andere poot knip je doormidden en plak je in een hoekje zoals hieronder afgebeeld. Plak ook deze poot aan de achterkant van de handafdruk.

flamingo maken stap 4

Stap 5: Versier de Koningsflamingo

Als je wilt, kun je de flamingo versieren in Koningsdag stijl. Knutsel bijvoorbeeld een kroon en plak deze op het hoofd van de flamingo. Of versier de veren in de kleur van de Nederlandse vlag. Het kan zo gek niet!

Stap 6: Meer kunst toevoegen

Dit leuke knutselidee is afkomstig van Simple Everyday Mom. Wil je de Koningsflamingo een leuke toevoeging geven, kun je ook papieren zakdoekjes op de handafdruk plakken voor een extra 3D-effect. Je kunt ook aan de binnenkant van de veren een leuke tekst schrijven. Zo maak je er een eigen verjaardagskaart van!

Waar in huis wil jij de Koningsflamingo plakken?

Nu is je eigen Koningsflamingo af! Plak de Koningsflamingo bijvoorbeeld voor het raam, zodat anderen jouw creatie kunnen zien en jij er zelf ook mooi naar kunt kijken. Nu heb je gelijk Koningsdag én het vakantiegevoel in huis gehaald! Ben je trots op je eigen Koningsflamingo? Vraag dan aan papa en mama of zij jouw Koningsflamingo met ons willen delen met de #SUNtipkidsclub op de Facebook en Instagrampagina van SUNtip!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin