7 min

Waar is het warm in januari?

Januari staat voor veel mensen bekend als de meest deprimerende maand van het jaar. Waarom? De feestdagen zijn achter de rug, het is hartje winter en het voorjaar laat nog wel even op zich wachten. Extra motivatie dus om even op zonvakantie te gaan. Dan heb je iets om naar uit te kijken en kun je even aan die winterdip ontsnappen. Gelukkig voor jou, zijn er  meer dan genoeg bestemmingen, waar het in januari lekker warm en zonnig is. Lees dus gauw mee!

Het paradijs dat Bonaire heet

Aangezien Bonaire als bijzondere gemeente deel uitmaakt van het koninkrijk der Nederlanden, zou je kunnen grappen dat je voor zon in januari gewoon in Nederland kunt blijven. In januari is het op Bonaire namelijk gewoon 30 graden én de kans op neerslag is vrij klein. Bonaire heeft namelijk een enorm stabiel klimaat, waardoor het weer het hele jaar door vrijwel gelijk is.

Het is dus de perfecte plek om die winterdip even achterwegen te laten, want je geniet hier van tropische omstandigheden. Strijk neer op hagelwitte stranden om van weg te dromen en ga op verkenning onder water. Bonaire biedt namelijk enkele van de beste duiklocaties ter wereld. Het eiland ligt buiten orkaangebied, waardoor het koraal niet aangetast wordt door tropische stormen. Je kunt je dus naar hartenlust onderdompelen in een prachtige onderwaterwereld vol kleurrijk koraal en eveneens kleurrijke vissen.

Rijdend van duiklocatie naar duiklocatie komt je door prachtige landschappen met inheemse planten en dierensoorten. Ook leven er meer dan 200 vogelsoorten op het eiland, waaronder de iconische roze flamingo. Zeg nou zelf, zonder die gespot te hebben is een Caribische vakantie niet compleet.

Uiteraard zijn alle avontuurlijke uitstapjes af te wisselen met een beetje gezelligheid. In het sfeervolle stadje Kralingendijk vind je winkels, pleinen en een boulevard met terrassen en restaurants.

 • Temperatuur: In januari is het lekker warm met zo’n 30 °C.
 • Zonuren: In januari heb je gemiddeld 8 uren zon per dag op Bonaire.
 • Neerslag: In januari is een kleine kans op een bui aanwezig.

waar warm in januari bonaire

Hoge wolkenkrabbers en temperaturen in Dubai

“Als je echt geen drupje regen wilt, kun je beter in de woestijn gaan zitten.” Nou, gelukkig hebben we dan Dubai! Een stad letterlijk gebouwd in de woestijn, die door de oliewinning is uitgegroeid tot een extravagant vakantieoord met hoge levensstandaarden. Het grootste bewijs hiervoor zijn de over-de-top wolkenkrabbers en luxe auto’s. De zomermaanden zijn hier eigenlijk te heet. De winter echter is het perfecte moment om de stad Dubai te ontdekken. In januari is het een aangename 24 graden en neerslag is een zeldzaamheid. Je kunt dan een middag aan Jumeirah Beach vertoeven, terwijl de meest luxueuze jachten voorbij komen varen. Of je gaat één van de vele wolkenkrabbers in, om de stad van grote hoogte te overzien. Zeker de immense Burj Khalifa zal een onuitwisbare indruk achter laten.

Steeds meer Nederlanders bezoeken Dubai als winterzon bestemming. Niet zo gek, want van een stad als Dubai is er maar één. Je moet het zelf gezien hebben.

 • Temperatuur: Je geniet in januari van gemiddeld 24 °C.
 • Zonuren: Er zijn 8 zonuren per dag in januari als je naar Dubai gaat.
 • Neerslag: Regen komt in Dubai haast niet voor in januari.

Waar is het warm in januari dubai

Iets dichterbij huis: De Canarische Eilanden

Aan de eerste twee bestemmingen uit deze lijst zitten wél wat vlieguren verbonden. Als je een warme bestemming dichterbij huis zoekt, kom je al gauw uit op de Canarische Eilanden. Op slechts 4,5 uur vliegen begeef jij je in lenteachtige omstandigheden met een graadje of 20 en volop zon. Zonnestralen vangen aan het strand behoort dus zeker tot de mogelijkheden. Ook zijn de omstandigheden perfect om er lekker op uit te trekken. Elk eiland heeft zijn eigen unieke landschappen én schilderachtige dorpen, maar overal hangt de fijne Canarische sfeer.
Als je nog jonge kinderen hebt die nog geen leerplicht hebben of als de kerstvakantie nog niet voorbij is, zijn de Canarische Eilanden ook voor de kids een perfecte vakantiebestemming. Nieuwsgierig naar welk Canarisch eiland het beste bij jou past? Lees dan ook eens dit artikel.

 • Temperatuur: 20 °C of hoger wordt met grote regelmaat aangetikt in de wintermaanden.
 • Zonuren: Gemiddeld hebben de Canarische Eilanden 7 zonuren per dag in januari.
 • Neerslag: De kans op neerslag is in januari zeer klein.

Waar is het warm in januari canarische eilanden

Even geen zorgen op Jamaica

Jamaica: het land van Bob Marley, reggae muziek en vooral een heel relaxed leven zonder jezelf zorgen te maken. Nadenken over een winterdip hoeft hier dus al helemaal niet. Het is op Jamaica in januari namelijk een aangename 28 °C en de zee temperatuur is ongeveer net zo warm. Pak dus maar genoeg zwemspullen in!

De strandbeleving is geweldig dankzij de hagelwitte stranden van kustplaatsen als Negril en Montego bay. Wie denkt dat je hier alleen heen moet om de stranden, zit abuis. De slogan van Jamaica luidt namelijk: ‘We are more than a beach, we are a country’. Kortom: er is naast strand nog zóveel meer te beleven.

Jamaica heeft een prachtige natuur die uitnodigt tot ontdekking. Zo vind je er bijvoorbeeld de blue lagoon: een reusachtig meer met superblauw water, dat gedurende dag van tint verandert door de veranderende stand van de zon. Niet ver daar vandaan vind je de Frenchmans Cove, genesteld tussen beboste kliffen. Dit is een ongerepte tropische oase, waar je je even op een onbewoond eiland waant. Je zet je voeten in het witst denkbare zand, terwijl zachte golven van prachtig blauw water zachtjes tegen de kust deint.

In de cultuurrijke steden kijk je de ogen uit aan de talloze musea en monumenten. In de avonden doe je je te goed aan een lokaal gebrouwen rum, terwijl je je oren goed de kost heeft. Hier galmt de reggae muziek meters door de straten.

 • Temperatuur: In januari geniet je van een fijne 28 °C op Jamaica.
 • Zonuren: In januari is het zonnig met 7 zonuren per dag.
 • Neerslag: Op Jamaica heerst een tropisch klimaat en daar horen ook tropische buien bij. Het regent echter nooit dagen achter elkaar.

Waar is het warm in januari canarische eilanden

Het hart van de zuidelijke Caraïben: Aruba

Aruba maakt samen met Bonaire en ook Curaçao deel uit van de ABC-eilanden (op Curaçao kun je trouwens ook een uitstekende vakantie beleven in januari). Taferelen van 30 graden en volle zon zul je dus ook op Aruba aantreffen. Daar word je natuurlijk blij van. De bewoners zelf ook, daarom wordt het eiland ook wel ‘One happy island’ genoemd. Zoals je natuurlijk van een Caribisch eiland mag verwachten, doen de Caribische stranden hier eveneens paradijselijk aan. Eagle beach, Palm beach of Druif beach, ze weten je allemaal te charmeren. Er staat een gunstige wind en daarom is Aruba ook een geweldige kitesurf locatie.

In Oranjestad vind je tal van vrolijke pleintjes met felgekleurde huizen en het is er dan ook een vrolijke bedoeling. Verspreid over het eiland vind je prachtige historische monumenten. In het noorden staat de schattige Alto Vista kapel, gebouwd rond 1750 en met een spectaculair uitzicht. Ook kun je een bezoek brengen aan de ruïnes van de goudverwerkingsmolen Bushiribana. Veel van de molen is intact gebleven. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan de Hooiberg, een grappige naam geven aan een vulkanische rotsformatie op 165 meter boven zeeniveau, en op een heldere dag kun je zelfs Venezuela zien! Aruba biedt een gevarieerde en bovenal warme vakantie in januari. Eigenlijk het hele jaar door.

 • Temperatuur: In januari geniet zomerse temperaturen van rond de 30 °C.
 • Zonuren: In januari vang je, 8 uur per dag, heerlijke zonnestralen op Aruba.
 • Neerslag: Een kleine kans op een bui is aanwezig.

Waar is het warm in januari aruba

Nog meer plekken waar het warm is in januari

We hebben enkele bestemmingen uitgelicht. Verspreid over de wereld zijn er echter nog véél meer bestemmingen, waar het warm en zonnig is. Daarom nog enkele eervolle vermeldingen:

Bekijk ons aanbod op SUNtip.nl en vind alleen reizen die wij zelf ook zouden boeken. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin