5 minuten

Waar verblijf jij op Fuerteventura? Dit zijn de 8 beste hotels!

Fuerteventura staat bekend om haar prachtige stranden, de leuke stadjes en oude vissersdorpjes. Aan iedere kant van dit Canarische Eiland valt er weer wat anders te ontdekken. Het hele jaar door kun jij hier naar op reis gaan, de temperatuur ligt namelijk altijd tussen de 20 en 30 graden! Heb ik je al kunnen overtuigen om het eiland te ontdekken? Bekijk dan hier de 8 beste hotels op Fuerteventura!

1. H10 Ocean Suites

Wil jij tijdens jouw vakantie het gezellige plaatsje Corallejo ontdekken? Dan is H10 Ocean Suites een tip voor jou! Dit mooie hotel is in het centrum van deze leuke stad gelegen en ook het strand is slechts 10 minuten lopen. Voor een heerlijk diner hoef jij het hotel niet uit want er zijn maar liefst 3 verschillende restaurants waar jij de beste Spaanse gerechten proeft! Ontdek jij samen met de kinderen het kinderbadje en de speeltuin? Of lig jij liever de hele dag aan het ruime buitenzwembad met een drankje van de zwembadbar? Bij H10 Ocean Suites kan het allemaal!

  • Beoordeeld met een 8.8
  • Proef de Spaanse keuken in één van de culinaire restaurants
  • Op basis van Logies en Ontbijt, Halfpension en All Inclusive

beste-hotels-fuerteventura_-h10-ocean-suites

2. Labranda Bahia De Lobos

In het noorden van Fuerteventura vind je één van de beste hotels op Fuerteventura, het prachtige Labranda Bahia De Lobos hotel. Alle kamers en suites in dit 4-sterrenhotel zijn ruim en erg sfeervol ingedeeld. Zie jij jezelf al aan één van de grote zwembaden tussen de hoge palmbomen liggen? Maak het plaatje compleet met een iets te eten! In de omgeving van het hotel valt ook veel te ontdekken. Bij Labranda Bahia De Lobos kun je een fiets huren, zo kun je in een korte tijd veel van de mooie omgeving zien!

  • Beoordeeld met een 8.3
  • Verblijf in een ruime en stijlvolle kamer of luxe suite
  • Op basis van Logies, Logies en Ontbijt, Halfpension en All Inclusive

Onze SUNtip: Lees wat er allemaal te doen is op Fuerteventura

beste-hotels-fuerteventura_labranda-bahia-de-lobos

3. Elba Sara Beach &  Golf Resort

Het Elba Sara Beach & Golf Resort ligt in het mooie oosten van Fuerteventura, bij het plaatsje Caleta De Fuste. Na een wandeling van 20 minuten sta je in het centrum van deze bruisende stad. Hier koop je in één van de vele winkels een leuk souvenirtje, of drink je een heerlijke cocktail in een gezellige bar of café. Ga je samen met golfliefhebbers op reis? Dat komt dan goed uit! Je kunt de shuttleservice naar Golf Club Fuerteventura nemen. Voor de kinderen is er in dit hotel ook veel te beleven, zo is er een speeltuin, kinderdisco en een animatieteam. Heb jij al zin om dit strandhotel te bezoeken?

  • Beoordeeld met een 8.3
  • Sla een balletje op de golfbaan
  • Op basis van Logies en Ontbijt, Halfpension, Volpension en All Inclusive

beste-hotels-fuerteventura_caleta-de-fuste-elba-sara-beach-en-golf-resort

4. Occidental Jandia Mar

Wanneer je dit jaar met het gezin naar Fuerteventura wilt gaan, is Occidental Jandia Mar een aanrader! Dit hotel in Jandia heeft veel faciliteiten voor jonge en oudere kinderen. Zo zijn er twee grote buitenbaden en een mini splashpark. Klaar met zwemmen? Dan kunnen de kinderen naar de Barcy Club of de Teen Club ONE! Natuurlijk is er voor de volwassenen ook genoeg te beleven in het hotel. Wat dacht je van een massage in de wellness? Of speel je liever een potje tennis? Playa De Jandia ligt op zo’n  600 meter afstand van Occidental Jandia Mar, met de shuttleservice vanuit het hotel sta je hier al binnen een paar minuten.

  • Beoordeeld met een 8.0
  • In hotel Occidental Jandia Mar is het écht genieten voor het gehele gezin
  • Op basis van Logies en Ontbijt, Halfpension en All Inclusive

Onze SUNtip: Bekijk de top 10 bestemmingen voor een gezinsvakantie

beste-hotels-fuerteventura_jandia-occidental-jandia-mar

5. Riu Calypso

Even ontspannen op een prachtige locatie zonder de kinderen om je heen, klinkt goed hé? In het adults only hotel Riu Calypso in Morro Jable geniet je in alle rust van de mooie ligging en geweldige locatie van dit hotel! Wanneer jij aan het zwembad ligt, kijk je uit over de azuurblauwe zee bij Playa del Matorral en ook het gezellige centrum van Morro Jable is slechts 4 minuutjes lopen. In het centrum vind je verschillende tapasrestaurants, maar ook in het hotel kun je terecht voor een heerlijke Spaanse maaltijd. Schuif aan bij het buffetrestaurant, het À-la-carterestaurant Culinarium, of kies voor een snelle hap in de snackbar.

  • Beoordeeld met een 9.0
  • Geniet in alle rust van jouw aduls only vakantie
  • Op basis van Halfpension

beste-hotels-fuerteventura_morro-jable-riu-calypso

6. Iberostar Selection Fuerteventura Palace

Ben jij op zoek naar een luxe 5-sterren hotel? Dan is ben je bij Iberostar Selection Fuerteventura Palace aan het juiste adres! Begin de dag met een duik in één van de binnen- of buitenzwembaden, of plons jij liever de zee in bij het mooie strand van Playa de Jandia? Wanneer jij houdt van watersport zit je hier zeker op je plek! Zo kun je tegen betaling een bezoek brengen aan het duikcentrum en de onderwaterwereld van Fuerteventura ontdekken. Na de activiteiten is het tijd voor een culinair diner in het buffetrestaurant of in één van de  à-la-carterestaurants. Sluit de avond gezellig af in de bar, bekijk een show van het animatieteam of geniet met een drankje van sfeervolle livemuziek.

  • Beoordeeld met een 9.2
  • Geniet in dit 5-sterren hotel van luxe faciliteiten en sfeervolle kamers
  • Op basis van Logies en Ontbijt, Halfpension en All Inclusive

Onze SUNtip: Ontdek de 10 meest luxe hotels gelegen aan zee

beste-hotels-fuerteventura_jandia-iberostar-selection

7. Livvo Garden & Sea Boutique Lodging

Ben jij geen fan van grote hotels en drukte? Bezoek dit jaar dan eens een boutique hotel! Livvo Garden & Sea Boutique Lodging is een klein appartementencomplex, waar jij toch geniet van mooie faciliteiten. Zo word je warm ontvangen met een welkomstdrankje en aan het zwembad geniet je van een rustige dag in de zon op een ligbedje of een Balinees bedje. Als je liever de omgeving van Jandia ontdekt kun je een heerlijk dagje naar het strand, of rij een uur naar het adembenemende  Parque Natural Jandía. Hoewel het een klein complex is, is Livvo Garden & Sea Boutique Lodging zeker één van de beste hotels op Fuerteventura.

  • Beoordeeld met een 8.8
  • Ontsnap aan de drukte in dit mooie boutique hotel
  • Op basis van Logies

beste-hotels-fuerteventura_jandia-livvo-garden

8. Alua Suites Fuerteventura

Met maar liefst 6 grote buitenbaden en 2 kinderbaden maak jij in Alua Suites Fuerteventura iedere dag ergens anders een duik! Na een korte wandeling van nog geen 50 meter sta jij al op het zandstrand van Playa Vista Lobos. Zowel overdag als in de avond is er in dit hotel animatie aanwezig en er worden zes avonden per week leuke shows georganiseerd voor de kinderen. Wanneer je houdt van lekker eten en drinken is dit voor jou zeker één van de beste hotels op Fuerteventura! Zo zijn er 4 buffetrestaurants en een á-la-carterestaurant. Verder zijn er 3 gezellige bars waaronder één zwembadbar. Wanneer je voor een adults only vakantie wilt gaan, boek je gewoon een My Favorite Club kamer! Geniet van exclusieve adults only faciliteiten zoals de My Favorite Club Lounge.

  • Beoordeeld met een 8.5
  • Koel af in één van de zes buitenbaden
  • Op basis van Logies en All Inclusive

beste-hotels-fuerteventura_alua-suites-fuerteventura

Welk hotel op Fuerteventura is volgens jou het best?

Stap het vliegtuig in en binnen 4,5 uur kan jouw vakantie op Fuerteventura beginnen! Ga jij voor een verblijf in een groot resort, of past een boutique hotel beter bij jou? Wat jouw wensen ook zijn, wij hebben voor iedereen een passende reis naar dit Canarische Eiland! Een vakantie in één van de beste hotels op Fuerteventura? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt