3 minuten

Wat te doen op Cyprus? Wij vertellen onze SUNtips!

Populairder dan ooit: het veelzijdige Cyprus! Met vele mooie stranden en boordevol bezienswaardigheden biedt dit eiland de perfecte combinatie voor een heerlijke vakantie. Doordat Cyprus een warm mediterraan klimaat kent, is het hier het gehele jaar door aangenaam warm. Perfect dus om er op uit te trekken! Wat te doen op Cyprus? Wij vertellen het je!

1. Breng een bezoek aan Paphos

Misschien wel de meest populaire badplaats van Cyprus is Paphos. Naast dat je hier heerlijk kunt vertoeven op de stranden, vind je hier ook een aantal opgravingen uit de Romeinse tijd. Wist je dat een deel van de stad zelfs behoort tot de UNESCO-Werelderfgoedlijst? Hier vind je onder andere de ruïnes van Kato Paphos, mozaïek vloeren en de bekende koningsgraven.

Onze SUNtip: Bekijk hier 10 leuke bezienswaardigheden in Paphos

Tombs of the king Paphos

2. Bezoek de rots van Aphrodite

Deze bezienswaardigheid vind je vlakbij Paphos aan de zuidwestelijke kust en is inmiddels een grote attractie op Cyprus. De legende zegt namelijk dat Aphrodite, de Griekse godin van de liefde en schoonheid, hier uit de golven is ontstaan. Om deze reden wordt de plek veel geassocieerd met romantiek en liefde. Niet gek dus dat veel stelletjes hier naar toe trekken. Ook iets voor jullie?

Aphrodite Cyprus

3. Relaxen op een van de vele stranden

Er gaat niks boven een welverdiende strandvakantie om weer even volledig op te laden. Van de prachtige blue lagoon tot aan het kraakheldere water bij Nissi beach en het populaire Governor’s Beach. Voor elke type vakantieganger is op Cyprus wel een geschikt strand te vinden.

Onze SUNtip: Bekijk hier de mooiste stranden van Cyprus

Wat te doen op Cyprus

4. Hiken in de omgeving van Cape Greco

Tussen de steden Agia Napa en Protaras vind je het schiereiland Cape Greco, een groot natuurgebied vol grotten, natuurlijke boogbruggen en kliffen. Het water is kraakhelder en biedt daarmee de perfecte mogelijkheid om te duiken. Daarnaast vind je hier veel wandel- en fietspaden om de omgeving te ontdekken. Als je van avontuur houdt, moet je hier zijn!

Hiken Cape Greco

5. Nationaal park Akamas Peninsula

Aan de westkust van Cyprus vind je Akamas Peninsula, een mooi natuurgebied dat bekend staat om zijn ongerepte schoonheid en diversiteit aan flora en fauna. Van bergen tot bossen, hoge kliffen en geweldige kustlijnen, je vindt het hier allemaal! Ben je een liefhebber van wandelen of hiken? Breng dan een bezoek aan het nationaal park. De wandelpaden variëren in moeilijkheidsgraad, maar de uitzichten liegen er niet om!

Cyprus wat te doen

6. Verken de onderwaterwereld

Honderden duikers van over de hele wereld trekken jaarlijks naar het eiland om de onderwaterwereld van Cyprus te verkennen. Niet gek dus dat er op Cyprus talloze duiklocaties te vinden zijn. Van grotten en riffen tot wrakduiken, het kan hier allemaal. Het meest bekende wrak om een duikavontuur aan te wagen? Dat is het Zenobia-wrak dat in 1980 zonk vlakbij Larnaca. Wat je écht moet doen op Cyprus? Schildpadden spotten bij Lara bay!

wrakduiken

7. Spetter er op los in een waterpark

Niks is fijner dan een verfrissende duik in een waterpark tijdens een warme zomerdag, toch? En dat kan goed op Cyprus! Met maar liefst vier waterparken heb je keuze genoeg. Kies jij voor Waterworld waterpark, het grootste waterpark op Cyprus of ga je liever naar Paliatso Luna park dat zelfs een combinatie is van een pretpark en een waterpark? Eén ding is zeker, je beleeft hoe dan ook enorm veel waterpret!

waterpark Cyprus

8. Ontdek het Troodosgebergte

Dit gebergte is het hoogste punt van het hele eiland en heeft enorm veel te bieden. Niet alleen natuurliefhebbers zijn hier namelijk aan het juiste adres met vele wandelpaden en prachtige natuur, ook de cultuurliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Je vindt in het Troodosgebergte namelijk een grote verzameling aan kerken en kloosters uit de Byzantijnse geschiedenis, waaronder het Kykkos klooster dat bekend staat om zijn mooie schilderingen.

Troodos gebergte

Wat te doen op Cyprus? Dit waren onze SUNtips!

Zoals je kunt lezen is er genoeg wat je kunt doen op Cyprus! Dus of je nu lekker wilt luieren aan het strand of de hort op wilt en al het moois van het eiland wilt ontdekken, op Cyprus valt er genoeg te beleven voor een gevarieerde vakantie. Klinkt zo’n vakantie naar Cyprus nou als muziek in de oren? Bekijk dan eens onze accommodaties! Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt