2 minuten

De 6 mooiste stranden van Cyprus: dit zijn ze!

Wanneer je aan Cyprus denkt, denk je natuurlijk aan het heerlijke klimaat, de gezellige dorpjes en de gastvrijheid. Naast het bezoeken van bezienswaardigheden is het ook wel eens lekker om even helemaal tot rust te komen. En waar kan dat nu beter dan aan zee? In deze blog ontdek je de mooiste stranden van Cyprus!

1. Konnos Bay

Dichtbij de badplaats Ayia Napa ligt de prachtige Konnos Bay. Deze kleine baai is omringd door bergen. Het goudkleurige zand, turquoise water en de kalmerende omgeving maken Konnos Bay een geliefde baai bij velen! In het nabij gelegen dorpje Protaras kun je na het zonnen en zwemmen lekker het terras op.

mooiste-stranden-cyprus_konnos-bay

2. Blue Lagoon

Volgens de lokale bevolking en toeristen is Blue Lagoon één van de mooiste plekjes van heel het eiland. Dit prachtige strand is gelegen in de streek Paphos. Vanuit verschillende stadjes, zoals Latchi kun je een boottocht naar Blue Lagoon boeken. Het strand is dus niet heel makkelijk bereikbaar, maar zeker de moeite waard.

Onze SUNtip: naar Paphos met kinderen? Lees hier waarom dat zo’n aanrader is!
mooiste-stranden-cyprus_Blue-Lagoon

3. Nissi Beach

Een strand dat goed te bereiken is én absoluut de moeite waard is, is Nissi Beach. Dit bijzondere strandje ligt ook in de buurt van Ayia Napa. Wanneer het eb is en het water laag staat, kun je als het ware over het water naar het rotseilandje van het strand lopen. De zee is kraakhelder waardoor je er prachtige snorkeltochten kunt maken. Op zoek naar wat avontuur? Bij Nissi Watersports kun je onder andere jet- en waterski’s huren. Voor de perfecte combinatie van ontspanning en activiteiten zit je hier goed!

mooiste-stranden-cyprus_nissi-beach

4. Coral Bay

Coral Bay is één van de mooiste stranden van de westkust van Cyprus. Dit gezellige toeristische zandstrand is gelegen aan een boulevard. Hier heb je veel restaurants, barretjes en winkels. Op een paar minuutjes rijden van het strand vind je verschillende duikcentra, want ook in de onderwaterwereld van Cyprus is genoeg te zien!

mooiste-stranden-cyprus_coral-bay

5. Lara Bay

Dichtbij het schiereiland Akamas vind je Lara Bay. Het hoogtepunt van dit strand is zeker het Lara Bay Turtle Conservation Station. Zoals de naam al verklapt kun je hier schildpadden spotten! Het strand is wel wat lastig te bereiken. Wij raden dan ook aan om een begeleide tour te boeken, om zo veel mogelijk uit deze bijzondere ervaring te halen.

Onze SUNtip: bekijk deze blog voor meer bijzondere bezienswaardigheden op  Cyprus!

mooiste-stranden-cyprus_lara-bay

6.  Governor’s Beach

Tussen de witte rotsen en het kraakheldere water ligt Governor’s Beach verscholen. Het strand is erg populair bij families en gezinnen. Er zijn namelijk veel faciliteiten aanwezig. Zo zijn er douches, kleedkamers, maar ook een speeltuin en strandtentjes. Naast dat je kunt genieten van de prachtige omgeving is er dus ook genoeg te doen! Je kunt hier zelf bepalen of je de drukte op zoekt aan het zandstrand, of juist geniet van de rust in de kleine baai.

mooiste-stranden-cyprus_governors-beach

Wat vind jij het mooiste strand van Cyprus?

Van rustige zandstranden tot aan rotsachtige baaien. Ben jij er al over uit welk strand jouw favoriet is? Dit waren de 6 mooiste stranden van Cyprus, maar het eiland heeft natuurlijk nog veel meer te bieden. Bekijk hier al onze vakanties naar Cyprus!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt