4 minuten

Dit is waarom Paphos een kindvriendelijke vakantiebestemming is!

De Cypriotische badplaats Paphos heeft alles wat een zonvakantie nodig heeft: een stralende zon, een azuurblauwe zee en ook het culturele, oude centrum, met zijn smalle straatjes is een plaatje op zich. Maar vraag jij je af of deze vakantiebestemming wel geschikt is voor de kids? O ja, zeker wel! Wij beloven je dat de kinderen, maar ook jij, een onvergetelijke vakantie tegemoet gaan op Cyprus met deze tips!

Hebben jouw kinderen binnenkort ook waterpret in de prachtige zee?

Paphos in sneltreinvaart

Paphos is een stad en streek, gelegen aan de westkust van Cyprus. Paphos is één van oudste steden van het eiland met een rijk verleden. Het heeft een bijzonder historische waarde, want de stad staat in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst! Paphos is onder te verdelen in drie stadsdelen: Pano-Paphos (de bovenstad), Kato Paphos (de benedenstad) en Nea Paphos (de nieuwe stad). Het historische centrum bevindt zich bovenop de heuvel. Tussen de smalle straatjes door, kun je genieten van het prachtige uitzicht over de felblauwe Middellandse Zee. In de zomer is het er gemiddeld 29 °C. Met een zacht windbriesje voelt dit zeker lekker aan!

Geniet van de vele zandstranden

We benoemden het net al even: Paphos is gelegen aan de Middellandse Zee en daarom zijn er in de omgeving diverse witte zandstranden te vinden. Alle stranden hebben iets unieks: de een is kilometerslang en rustig, de ander wat kleiner en drukker. Maar wat ze allen gemeen hebben, is het adembenemende uitzicht over de strakblauwe zee. Op veel plaatsen is het water zo helder dat je de bodem kan zien. Hoe vet is dat?! Aangezien er zoveel stranden in de omgeving van Paphos zijn, hebben wij de twee mooiste en meest geschikte stranden voor jou én de kinderen uitgekozen.

Coral Bay

Coral Bay ligt twintig kilometer ten noorden van Paphos. Het is volgens onze kenners het mooiste zandstrand van Cyprus. Met zijn uitgestrekte lengte is het er ruim en rustig, ideaal voor de kinderen om het perfecte zandkasteel te bouwen. De baai heeft een ronde vorming, waardoor je zou denken dat de golven hoog zijn. Niks is minder waar, want door de windrichting en de stroming is de zee heerlijk rustig.

De baai van Coral Bay met zijn ronde vorming

Lighthouse Beach

Zoek je het dichterbij Paphos, dan is het Lighthouse strand een prachtig plaatje. Het is er redelijk rustig, waardoor je lekker kan relaxen onder de Cypriotische zon. Door de stilte hoor je de suizende zee maar al te goed. De kinderen kunnen hier genoeg spelletjes doen en spelen met andere kinderen in het strandspeeltuintje of op het volleybalveldje. Mocht je dorst gekregen hebben, kun je in de Lighthouse Beachbar terecht voor een koud drankje.

Paphos kindvriendelijk

De rustige azuurblauwe zee… wauw!

Waterpret in het Aphrodite Waterpark

In Kato Paphos is het Aphrodite Waterpark te vinden. Het is een groot waterpark met verschillende zwembaden, zoals een golfslagbad en wildwaterbaan. Het waterpark heeft een apart kindergedeelte met miniglijbanen en watervalletjes. Mascottes en animatieteams voorzien de kinderen van waterentertainment. Wij weten zeker dat ook jij zo blij wordt als een kind in dit waterparadijs! Zwembandjes kunnen gratis afgehaald worden aan de balie.

Vogels spotten in Paphos Zoo

Ga zeker voor een bezoek aan Paphos Zoo. In deze dierentuin zijn diverse dieren te vinden. Van tijgers, olifanten en giraffen tot aan pinguïns en laag overvliegende vogels. In dit dierenpark zijn meer dan 500 diersoorten te ontdekken. Vooral als vogelliefhebber zit je hier goed. Het vroegere vogelpark heeft een grote overdekte vogelkooi waar de kinderen allerlei vogelgeluiden kunnen ontdekken. Daarnaast staat de Zoo bekend om zijn spectaculaire papegaaienshow. Vergeet ook zeker niet met de kinderen naar de kinderboerderij te lopen, waar dieren geaaid en gevoerd kunnen worden. Ik zou ’t doen!

Paphos kindvriendelijk

De kinderen kunnen zich vermaken met het voeren van de papegaaien!

Bezoek de rots van Aphrodite

Jaja, daar is ze weer: Aphrodite. Op slechts 20 minuten rijden van Paphos kun je de reusachtige Rots van Aphrodite bewonderen. Dit is de plek waar de mythologische Griekse godin van de liefde, in zee is geboren. Ze is volgens kenners in 1.200 voor Christus uit het water gerezen om een leven op aarde op te bouwen. Of het nu waar is of niet, de rots en de omgeving zijn het bezoeken waard. Mochten je kinderen avontuurlijk zijn aangelegd, is een wandeling over het rustige kiezelstrand een aanrader. Op deze manier kun je van dichtbij zien hoe het blauwe water het zonlicht weerkaatst op de rots. Als je in de avond komt, kun je genieten van de windstilte en het rustgevende uitzicht van de roodgloeiende ondergaande zon.

Paphos kindvriendelijk

De ondergaande zon zorgt voor een prachtig plaatje bij de rots van Aphrodite

Rondje binnenstad met de Hop On – Hop Off Bus

Eerder vertelden we al even dat Paphos uit drie ver uit elkaar gelegen delen bestaat. Je bent al gauw een paar uur aan de wandel om alles van het oude centrum te zien. Omdat wij begrijpen dat grotere afstanden lopen met kinderen lastig is, hebben wij een geniale tip: de Hop on – Hop off bus. Deze bus heeft een bovendek waar je geniet van een 360° uitzicht, en met behulp van een koptelefoon alles te weten komt over Paphos. In twee uur rijd je door het oude centrum en de moderne haven. Met elf haltes kun je op elk gewenst moment opstappen en uitstappen. Onderweg kun je uitstappen voor een verfrissend ijsje van Dodoni Ice. Hier wordt het lekkerste ijs van Paphos en omstreken geschept! Da’s wel zo fijn, want in de felle zon kan het aardig warm worden.

Paphos kindvriendelijk

Bezoek jij binnenkort de ruïne in het oude centrum van Paphos?

Dus… Wat ga jij doen in Paphos?

Zo zie je maar: er is genoeg te doen in Paphos met de kids. Wanneer jij één of meerdere activiteiten uit deze tips kiest, heb je gegarandeerd een leuke dag! Heb jij je vakantie naar Paphos nog niet geboekt? Bekijk dan eens het aanbod van SUNtip. Uiteraard is er meer te doen op Cyprus. Check deze bezienswaardigheden voor ander plezier en vertier. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem