3 minuten

7 tips voor een geweldige vakantie naar Sardinië!

Tussen Corsica en Sicilië in vind je deze verborgen parel: Sardinië! Stap het vliegtuig in en binnen 2,5 uur sta jij al op dit Italiaanse eiland. Je vindt hier geen gigantische hotels, maar juist gezellige en kleinschalige accommodaties. Ontdek welke vakantie Sardinië tips jouw verblijf gegarandeerd laten slagen.

1. Cross over het eiland met jouw huurauto

De eerste tip die ik je wil meegeven is om een auto te huren op Sardinië. Zo haal je het meeste uit je verblijf op het eiland! Er zijn namelijk veel plaatsjes en natuurgebieden die het best met de auto te bereiken zijn. Met het openbaar vervoer gaat dit een stuk lastiger. Om zo veel mogelijk uit jouw vakantie te halen, is dit dus een echte aanrader. Wist je dat je tijdens het maken van jouw boeking meteen een huurauto kunt toevoegen? Dat is nog eens makkelijk!

Onze SUNtip: 5 extra redenen om een auto te huren op vakantie

Vakantie-sardinie-tips

2. Beklim de rode rotsen van Arbatax

Aan de oostkust van Sardinië vind je het eerste natuurwonder uit deze lijst. De combinatie van de rode rotsen met de azuurblauwe zee maken Arbatax een echt plaatje. Neem je camera mee en maak hier de mooiste foto’s. De onderwaterwereld bij Arbatax wil je ook zeker gezien hebben, dus pak je snorkelspullen maar in.

3. Wandel langs de haven van Olbia

‘De poort van Sardinië’ wordt de havenstad Olbia ook wel genoemd. Deze geliefde vakantieplaats heeft naast de gezellige haven nog een aantal highlights die jij zeker wilt bezoeken. Zoals de Chiesa di San Paolo Apostolo kerk. Hoewel het een klein gebouw is, valt dit kerkje zeker op door het bijzondere gekleurde dak. Het reuzengraf van Su Mont’e s’Abe is ook een highlight die jij niet wilt en haast niet kunt missen. Het graf is namelijk 28 meter lang en wel 6 meter breed! Hierna is het natuurlijk ook even lekker om af te koelen op het terras. Of bestel jij liever een echte gelato bij de ijscoboer?

Onze SUNtip: Boek jouw verblijf in de sfeervolle stad Olbia

Vakantie-sardinie-tips

4. Neem de veerboot naar de La Maddalena-archipel

Zin om een dagje op pad te gaan? Neem dan de veerboot vanuit Palau naar de La Maddalena archipel. De grootste eilanden van deze groep zijn La Maddalena en Caprera. Deze zijn met elkaar verbonden met een brug van zo’n 600 meter lang. Je kunt dus gewoon lekker op en neer wandelen! Wat er allemaal te doen is op de eilanden? In de plaats La Maddalena vind je een leuk centrum met terrasjes. Op ieder eiland vind je mooie stranden. De opvallendste zijn Pink Beach op Budelli en het Bassa Trinita strand op La Maddalena.

Vakantie-sardinie-tips

5. Proef gerechten uit de keuken van Sardinië

Wanneer je fan bent van lekker eten en een goed glas wijn, zit je op Sardinië wel goed! Tijdens het diner zul je genoeg keuze hebben. Het is op Sardinië namelijk gebruikelijk om een 4-gangendiner te bestellen. Hoe dat er ongeveer uit ziet? Je start met wat lekkere antipasti zoals bruschetta. Als tweede gang mag een lekkere pasta niet ontbreken en ook een lekker lokaal vlees- of visgerecht wil je natuurlijk niet overslaan. Waar je mee afsluit? Dat is met een lekker zoet nagerecht of een goede kaasplank!

6. Bewonder het schiereiland Capo Testa

In het noordoosten vind je één van de mooiste vakantie Sardinië tips uit dit lijstje. Op het schiereiland kun je je echt een hele dag vermaken. Start met een mooie wandeling langs en door de rotsformaties en rust daarna lekker uit op het strand. Volgens velen is Cala Spinosa de mooiste plek om te zwemmen op Sardinië. De baai is ook goed te bereiken door middel van een wandelpad. Eenmaal aangekomen kijk jij gegarandeerd je ogen uit! Het water is azuurblauw, perfect om een mooie snorkeltocht te maken en lekker bij te bruinen.

Onze SUNtip: Heb jij al zin gekregen om jouw koffers te pakken? Zo doe je dit het best!

7. Ontdek de hoofdstad Cagliari

Een bezoek aan de hoofdstad mag tijdens jouw vakantie in Sardinië natuurlijk niet ontbreken! De sfeervolle stad Cagliari is gelegen in het zuidelijke gedeelte van het eiland. Wandel langs de gekleurde huisjes, de oude gebouwen en de sfeervolle haven. Wanneer je in deze gezellige stad bent, is het zeker de moeite waard om een wandeling te maken naar Molentargius. Hier spot je namelijk roze flamingo’s! Klaar met rondwandelen? Dan is het tijd voor een heerlijke Italiaanse maaltijd bij één van de vele restaurantjes.

Vakantie-sardinie-tips_cagliari

Welke vakantietips voor op Sardinië ga jij gebruiken?

Had jij verwacht dat Sardinië zo veel moois te bieden heeft? Van prachtige natuur tot sfeervolle dorpjes en heerlijk eten, je vindt het hier allemaal! Naast deze zeven vakantie Sardinië tips valt er natuurlijk nog veel meer te ontdekken, maar dat laat ik aan jou over. Een vakantie naar Sardinië? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt