4 minuten

Wat is de ideale vakantiebestemming in mei? – 7 tips

Zo halverwege de lente, wordt het echt weer tijd voor een welverdiende vakantie. Maar waar ga je heen? Wat is dé ideale vakantiebestemming mei? Er zijn een heleboel plekken die wel een bezoekje verdienen in het voorjaar, maar deze zeven springen ertussenuit!

Menorca

De Balearen zijn Spaanse eilanden in de Middellandse zee. Naast het bekende Mallorca en Ibiza is er ook nog Menorca. Misschien de minst bekende van de drie, maar doet op geen enkel punt onder voor de andere eilanden. Menorca biedt de meeste rust en ontspanning, door de talloze beschutte baaitjes met mooie zandstranden. Daarbij komt dat Menorca ook nog eens het meest kindvriendelijke eiland is. Het wordt niet voor niets Buggy Island genoemd! 😉 Maar waarom het dan per se de ideale vakantiebestemming mei is? De temperaturen zijn heerlijk, zo rond de 20 °C, het is er nog lekker rustig en door de kleinschaligheid is het perfect om er een weekje te vertoeven.

Onze SUNtip: Royal Son Bou is een geweldig hotel voor een gezinsvakantie!

ideale vakantiebestemming mei

De zee aan de zuidkust van het eiland is kalm, en zorgt voor kindvriendelijke stranden

Kreta

Een gemoedelijk eiland, met heerlijke temperaturen rond de 24 °C: Kreta is geweldig in mei! Hoewel Chersonissos misschien de bekendste stad is op dit eiland, is er zo veel meer te ontdekken. Van het authentieke Rethymnon tot het droomachtige strand van Elafonissi. Kies een fijn hotelletje uit en ontdek de mooie plekjes van het eiland. Huur bijvoorbeeld een auto, en geniet van de eindeloze uitzichten wanneer je door de bergen rijdt. Het vakantieseizoen komt in mei al op, waardoor het al gezellig wordt op het eiland, maar de enorme drukte van de zomermaanden ben je nog voor. Win-win!

ideale vakantiebestemming mei

Mei is een perfect moment om de knusse straatjes van Rethymnon te ontdekken

Turkse Riviera

Even een weekje – of misschien wel twee – genieten van de zon in een fantastisch All Inclusive hotel. Met de koude maanden achter de rug, kunnen we in mei wel weer een beetje vitamine D gebruiken. Waar kun je de batterij beter opladen dan in Turkije? De Turkse Riviera om precies te zijn. Met een gemiddelde temperatuur van 25 °C is dit een ideale vakantiebestemming in mei! Side Mare Resort en Spa is een heel fijn hotel voor het hele gezin. Hier combineer je animatie voor de kids, met luxe en culturele uitstapjes.

ideale vakantiebestemming mei

Meer foto’s van dit hotel vind je hier

La Palma

Een Canarisch Eiland kan in dit lijstje natuurlijk niet ontbreken. Houd je van natuur, wandelen en wil je het liefst het massatoerisme ontwijken? Dan is La Palma de plek waar jij moet zijn in mei. Er valt hier zo veel te ontdekken; watervallen, rivieren en schitterende bossen. Maar ook de gezellige steden van dit eiland, waar je nog een vleugje Zuid-Amerikaanse sfeer proeft. Voor een strandvakantie moet je niet in La Palma zijn, maar op een bedje in de zon ontspannen kan natuurlijk wel. Bijvoorbeeld aan de rand van het zwembad van je hotel.

Onze SUNtip: Hacienda San Jorge is een van de favoriete hotels op La Palma. De locatie is schitterend en de recensies zijn lovend. Ik zou ’t doen!

ideale vakantiebestemming mei

Santa Cruz is de hoofdstad van La Palma en is een echte aanrader tijdens je vakantie op dit eiland.

Sardinië

Sommigen noemen mei de mooiste periode om naar Sardinië te gaan. Het eiland bloeit dan letterlijk en figuurlijk weer op. De natuur krijgt zijn mooie kleuren terug, de temperatuur stijgt naar ongeveer 21 °C en de restaurantjes openen de deuren. Dat de prijzen in deze periode ook nog een stuk lager liggen, is natuurlijk helemaal mooi meegenomen. Waar Sardinië eveneens bekend om staat, zijn de parelwitte stranden. Spiaggia Della Pelosa wordt als mooiste van het eiland bekroond en is daarom in het hoogseizoen ramvol. Doe hier in mei je voordeel mee, en zoek er een plekje zolang het nog kan 😉.

ideale vakantiebestemming mei

Wauw…!

Costa del Sol

Er zijn liedjes over gezongen, romans over geschreven: de Costa del Sol is geliefd. De naam zegt het al, het zonnetje schijnt hier vaker wel, dan niet (gemiddeld 300 dagen per jaar). De Costa del Sol is hiermee een ideale vakantiebestemming mei. Aan deze Costa vind je het glamoureuze Marbella, het traditionele Estepona en het bruisende Torremolinos. Er is voor elke vakantieganger wel een plaatsje waar hij of zij zich helemaal thuis voelt. In ruim twee uur vlieg je naar dit zonnige vakantie oord, waardoor het niet alleen perfect is om in mei te bezoeken, maar het is ook voor kinderen heel goed te doen. Voor je het weet zet je voet op Spaanse bodem.

Onze SUNtip: Iberostar Malaga Playa is een echte aanrader aan de Costa del Sol. Enorm ruim opgezet, veel vertier voor kinderen en het eten is hier voortreffelijk!

ideale vakantiebestemming mei

Een ruim zwembad, glijbanen voor de kinderen en het strand pal voor de deur. Verblijven bij Iberostar Malaga Playa? Ik zou ’t doen!

Marokko

Op zoek naar zomerse temperaturen in de lente? Marrokko is met gemiddeld 28 °C in mei een ideale vakantiebestemming. Je kunt natuurlijk kiezen voor een stedentrip naar het magische Marrakech, maar heb je al wel eens gedacht aan een zonvakantie naar de Atlantische Kust? Agadir en Essaouira zijn hele fijne kustplaatsen, waar je kunt genieten van zon, zee en strand en logeert in de mooiste hotels.

ideale vakantiebestemming mei

De straatjes van Essaouira zijn heel leuk om doorheen te struinen

De ideale vakantiebestemming mei?

Wil jij na de koude wintermaanden ook zo snel mogelijk de zon opzoeken? Misschien is een van deze bestemmingen wel wat voor jou! Bekijk hier alvast het aanbod van SUNtip voor de meivakantie.

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine