4 minuten

Boutique hotels in Griekenland: dit zijn onze parels

Verblijven in een boutique hotel in Griekenland, wie wil dat nou niet? Een combinatie van luxe, kleinschaligheid, een oase van rust en bovenal een stijlvol design: dat is waar een boutique hotel in Griekenland voor staat. Klinkt dat ook als iets voor jou en je reisgezelschap? Ontdek dan snel deze 7 parels onder de Griekse zon!

Grecotel Caramel Boutique Resort – Kreta

Als jij op zoekt bent naar een strandresort op Kreta, ben je bij Grecotel Caramel Boutique Resort aan het juiste adres! De subtiele Griekse stijl vind je vooral terug in de kamers, waar de witte muren zorgen voor rust. Deze rust ervaar je ook aan het zwembad met luxe hemelbedden en op het strand waar je de kans hebt om schildpadden te spotten! ’s Avonds schuif je met gemak aan bij één van de drie Griekse restaurants van het hotel. Dat je overal hartelijk wordt ontvangen in dit Griekse boutique hotel is één ding dat zeker is.

  • Beoordeeld met een 9.5
  • Direct aan het strand
  • Op basis van Logies en Ontbijt of Halfpension

boutique-hotel-griekenland_grecotel-caramel-boutique-resort

Kouros Exclusive – Rhodos

In het levendige plaatsje Faliraki vind je het prachtige boutique hotel Kouros Exclusive. Bij dit adults only hotel op het Griekse eiland Rhodos staat ontspannen centraal. Wat denk je van een heerlijke massage in de massagesalon? Doen we! Smullen van heerlijke Griekse gerechten in het restaurant? Dat wordt genieten! En een duik nemen in het verkoelde zwembad dan? Check! Naast al deze luxe faciliteiten kom je op je kamer helemaal tot rust door de stijlvolle meubels en aankleding. Kouros Exclusive is met recht één van de prachtigste boutique hotels van Griekenland te noemen!

  • Beoordeeld met een 9.0
  • Trendy adults only hotel
  • Op basis van Logies, Logies en Ontbijt of Halfpension

Onze SUNtip: Ook deze hotels in Griekenland zijn schitterend!

boutique-hotel-griekenland_rhodos

Zante Maris Suites – Zakynthos

Tussen de olijfbomen, aan een smal bergweggetje en onder de stralende Griekse zon op Zakynthos, vind je het luxe resort Zante Mare Suites. Dit hotel gaat al je verwachtingen te boven. De kwaliteit van de bedden, het ongekende ontbijtbuffet, de privé swim- up kamers, de service én de panoramische uitzichten; dit boutique hotel in Griekenland is in één woord perfect! Het letterlijke hoogtepunt van Zante Mare Suites vind je op het terras. Hier kijk je uit op de prachtige Ionische Zee. Heerlijk om daar je dag onder het genot van een kopje koffie te beginnen!

  • Vijfsterren suites
  • Meerdere heerlijke zwembaden
  • Op basis van Logies en Ontbijt of Halfpension

boutique-hotel-zakynthos

Atermono Boutique Resort – Kreta

Wauw! Atermono Boutique Resort is een pareltje onder de Griekse Boutique hotels waar je mond gegarandeerd van openvalt zodra je de suites ziet. Want hoe klinkt een uiterst stijlvolle en comfortabele suite mét een privé-zwembad én uitzicht op de zee? Perfect toch?! En of dat nog niet genoeg was, geniet je ’s ochtends van een uitstekend Grieks ontbijt en kan je bij het centrale zwembad op een zacht ligbedje genieten van de Griekse zon. Of zet jij liever je voeten in het nabijgelegen zand van het strand? Een heerlijk drankje bestel je in één van de barretjes. Wat een genot om hier te verblijven!

  • Beoordeeld met een 7.5
  • Filmpje kijken onder de sterrenhemel in de buitenbioscoop
  • Op basis van Logies en Ontbijt

boutique-hotel-griekenland_kreta

Cavo Vezal – Zakynthos

Sommige hotels zien eruit alsof je er echt naartoe moet gaan. Cavo Vezal is er eentje van! Dit nieuwe resort op Zakynthos is van alle luxe gemakken voorzien en volledig ingericht zoals je van een Grieks boutique hotel mag verwachten. Strak design, goed oog voor detail, luxe en comfort. Dat vind je vooral in iedere kamer terug, waar je met gemak je eigen wellness creëert. Een heerlijke badkamer, comfortabele bedden én een eigen zwembad. En hoe klinkt een All inclusive verblijf? Plof neer bij het zwembad en laat die cocktails maar komen!

  • Viersterren hotel
  • Rustig gelegen, vlak bij het centrum
  • Op basis van All Inclusive

Onze SUNtip: All Inclusive genieten in Griekenland? Dat doe je bij deze hotels

boutique-hotel-griekenland_zakynthos

Pepper Sea Club – Kreta

Ooit het gevoel gehad dat je in een ander werelddeel bent, maar dat je gewoon ergens in Europa op vakantie bent? Als je verblijft bij Pepper Sea Club op Kreta heb je dat gevoel! De eerste stap in dit hotel geeft je al een warm gevoel. De inrichting is tropisch, helemaal in boho stijl. Rieten parasols bij het zwembad met luxe ligbedden, palmbomen, houten meubels op de kamer, hemelbedden en tropische planten – zelfs binnen…. Ja het lijkt hier net alsof je vertoeft op Bali! Buiten het hotel ligt het strand met de kristalheldere zee om de hoek. En het centrum van Chania? Ook daar ben je binnen een mum van tijd!

  • Beoordeeld met een 9.2
  • Ontspannen in de wellness
  • Op basis van Halfpension

boutique-hotel-griekenland

Afitis – Chalkidiki

In het Griekse dorpje Afytos, op een rustige locatie met een strak uitziende groene tuin, fijn zand en kristalhelder water vind je Afitis. Dit resort combineert een exotische mix van blauw en groen met moderniteit en luxe. Je staat versteld van hoe het eruit ziet zodra je binnenstapt… Op het resort is van alles te beleven waarvan je hart sneller gaat kloppen. Denk aan het Griekse restaurant, twee zwembaden en de groene tuin met uitzicht op zee. In dit Griekse boutique hotel zal het je aan niets ontbreken.

  • Beoordeeld met een 7.8
  • Luxueus cityhotel aan het privéstrand
  • Op basis van Logies of Halfpension

Onze SUNtip: Ontdek de mooiste Griekse badplaatsen

boutique-hotel_afitis

Onze SUNtip: Dit zijn de warmste eilanden van Griekenland!

Er zijn nog meer boutique hotels in Griekenland

Dit waren de 7 mooiste boutique hotels van Griekenland die je op SUNtip vindt. Maar er zijn natuurlijk veel meer prachtige boutique hotels. Elk Grieks eiland heeft ze wel. In welk boutique hotel in Griekenland ga jij genieten van alle faciliteiten die het te bieden heeft? Is het in één van bovenstaande of kijk je liever toch nog rond tussen ons aanbod naar Griekenland? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem