4 minuten

5 redenen om een auto te huren op vakantie

Heb jij al gezien wat er op jouw volgende bestemming allemaal te doen is en te beleven valt? Waarschijnlijk is dat te veel om op te noemen! Het liefst haal je natuurlijk alles uit je vakantie; met een huurauto kan dat! Dit zijn 5 redenen om een huurauto te boeken voor je volgende vakantie. Ik zou ’t doen!

1. Het ultieme gevoel van vrijheid en flexibiliteit

Een strandje 1 kilometer verderop bezoeken? Laad je strandspullen achterin de auto en rij erheen! Je wilt een pittoresk dorpje bezoeken in de bergen? Op de bus wachten hoeft niet! Je stapt gewoon de auto in en gáát. Onderweg kun je stoppen waar je maar wilt en: zolang je maar wilt. Rennen voor de bus en het risico lopen dat ‘ie zomaar voor je neus wegrijdt zonder jou? Daar hoef jij je met een huurauto geen zorgen om te maken!

auto huren op vakantie

2. Je komt op plekken waar je normaal niet komt

Beeld je in: je raakt in gesprek met een local. Hij mag je en vertelt je over een prachtige verborgen baai, waar toeristen nooit komen. Excursies ernaartoe zijn er dus niet, dus hoe ga je daar komen? Nu heb je die huurauto nodig. Je komt dan namelijk op plekken waar je normaal niet zo makkelijk kan komen. Wie weet doe je onderweg wel je eigen ontdekkingen. Zo wordt je vakantie net een tikkeltje spontaner en bijzonderder!

auto huren op vakantie plekken waar je normaal niet komt

3. Een auto huren is voordeliger dan je denkt

Een auto huren lijkt een dure extra op vakantie. Maar als je echt veel wil zien van jouw bestemming, ben je vaak gebonden aan excursies. En zo’n excursie kan behoorlijk oplopen in kosten. Zo ben je voor één middag makkelijk een euro of 50 per persoon kwijt. Zéker als je met een heel gezin bent, kunnen de kosten behoorlijk oplopen. Een week lang auto huren zal uiteindelijk een stuk goedkoper uitpakken. Om een voorbeeld te geven: voor minder dan 150 euro huur je voor een hele week een auto op Gran Canaria.

auto huren op vakantie goedkoop

4. Je kan veel zien in korte tijd

Een voordeel van een huurauto ten opzichte van een excursie boeken, is dat je veel meer kunt zien. Je kan immers vertrekken wanneer je wilt, de tocht zolang maken als je wilt en de auto is ook eens een stuk sneller dan een touringcar. Jij hoeft niet te stoppen als andere mensen in en uit willen stappen. Zo kun je dus in een korte tijd meer zien van je prachtige vakantiebestemming en haal je uiteindelijk meer uit je vakantie.

huurauto op vakantie

5. Een huurauto is lekker comfortabel

Gedoe met je koffers onderin het ruim van een bus, jezelf met het hele gezin in een overvolle bus proppen zonder airco? Ervoor zorgen dat je kinderen bij elkaar blijven? Veel van de omgeving willen zien, kan hier en daar wat ongemakken met zich mee brengen. Althans: wel als je geen auto huurt. Het moge duidelijk zijn: met een huurauto is dit probleem gewoon opgelost! Het is niet alleen makkelijk dat je met z’n allen bij elkaar zit, maar ook nog eens heel gezellig.

auto huren op vakantie met gezin

Regel een huurauto via SUNtip

Bij SUNtip is een auto eenvoudig te regelen bij het boeken van jouw vakantie. In de boekstappen kom jij de opties vanzelf tegen. Je hebt de keuze uit een aantal verschillende auto’s, zodat jij zelf kunt bepalen waar jij het prettigst in rijdt. De autohuur verloopt via onze betrouwbare partner SunnyCars en dat brengt veel voordelen met zich mee:

  • Ongelimiteerd kilometers
  • (Extra) WA-dekking van €7,5 miljoen
  • Schadeverzekering
  • Diefstalverzekering
  • Terugbetaling eigen risico
  • 24/7 Nederlandstalig noodnummer

Na het lezen van deze 5 redenen om een auto te huren op vakantie, kan het haast niet meer anders dat jij ook ontspannen het meeste halen uit je vakantie wil halen. Laat je je graag adviseren over het huren van een auto, dan zitten onze reisspecialisten 7 dagen per week voor je klaar. Een auto huren voor je vakantie? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin