4 minuten

8 verschillende Cuba vakantietips voor een geslaagde reis

Een reis naar een bestemming als Cuba boek je natuurlijk niet zomaar! Vóór het boeken is het belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op alle praktische zaken. Hierna kan de voorpret echt beginnen en is het tijd om na te gaan denken over wat je allemaal wilt gaan doen en zien op dit prachtige eiland. Om jou te helpen bij het voorbereiden van een geslaagde reis naar Cuba, heb ik 4 praktische en 4 leuke Cuba Vakantietips voor je vakantie op een rijtje gezet.

1. Zorg er voor dat je reispapieren en vaccinaties op orde zijn

Bij iedere reis is het belangrijk dat je je reisdocumenten en vaccinaties op orde hebt. De belangrijkste vakantie tip voor jouw reis naar Cuba is dan ook om dit op tijd te regelen. Op de website van Nederland Wereldwijd lees je alles over de benodigde reisdocumenten en vaccinaties. Kijk dus voor dat je jouw reis boekt en voor je vertrekt even op de website, zo weet je zeker dat jouw reis soepel begint.

cuba-vakantietips

2. Bezoek Cuba in de juiste periode

Het zou zonde zijn als je tijdens jouw vakantie op Cuba alleen maar regen hebt. Eén van de belangrijkste Cuba vakantietips is dan ook om vooraf goed te checken wat de juiste reistijd is. Van november tot en met april is het op Cuba droogseizoen. Bekijk eens de blog over de beste reistijd van Cuba, hierin geven we je een uitgebreid advies.

Onze SUNtip: Twijfel je of je een verre reis wil boeken? Dit is waarom je dat gewoon moet doen!

cuba-vakantietips

3. Leer een woordje Spaans

Voordat je op reis gaat naar Cuba is het zeker aan te raden om wat basiswoorden in het Spaans te leren. De meeste bewoners van dit land spreken namelijk geen woord Engels, de hoofdtaal in Cuba is dan ook Spaans. In grote resorts en op toeristische plekken kun je geluk hebben en zal er misschien wel iemand zijn die een paar woorden Engels spreekt. Om het voor jezelf wat makkelijker te maken op vakantie in Cuba, is het dus echt een tip om een beetje Spaans te leren! Doe mee met een cursus Spaans voor beginners, of gebruik de bekende Duolingo app.

cuba-vakantietips

4. Betalen met de Cubaanse Peso in plaats  van de Euro

Op Cuba betaal je natuurlijk niet met de Euro, maar met de Cubaanse Peso. Wanneer je aankomt op de luchthaven, kun je daar je geld wisselen. Het handigst is dan ook om contant geld mee te nemen. Op sommige plekken kun je wel met de Euro betalen, je krijgt je wisselgeld dan wel terug in Cubaanse Peso’s. Verder is het op Cuba ook gebruikelijk om bijvoorbeeld de taxichauffeurs en restaurant medewerkers een fooi van zo’n 10% te geven.

Onze SUNtip: Wat je nog meer mee moet nemen? Dit is de ideale vakantie paklijst.

cuba-vakantietips

5. Bezoek het indrukwekkende Havana

Als je alle praktische zaken op orde hebt, is het tijd om leuke activiteiten en bezienswaardigheden te gaan plannen! De kans is groot dat jij landt op de luchthaven van Havana. De eerste Cuba vakantietip is dan ook om een bezoek te brengen aan de hoofdstad van het eiland. Wandel door de kleurrijke straten en geniet van de sfeervolle muziek die hier gespeeld wordt. Je kunt je hier met gemak een hele dag vermaken. Bezoek Castillo del Morro, Het Museo de la Revolución of Het Capitolio Nacional. Er valt in deze stad zo veel te ontdekken. Als je dit op het gemak wilt doen zou ik aanraden om een verblijf in Havana te boeken.

cuba-vakantietips_havana

6. Relaxen op Varadero Beach

Cuba heeft veel mooie stranden,  maar het strand wat er écht uitspringt is Varadero Beach. Waarom het zo populair is? Het hagelwitte zandstrand is wel 20 kilometer lang en de zee is felblauw. Varadero Beach is haast het perfecte strand. Duik de zee in voor wat afkoeling, of bezoek één van de vele beachclubs waar je een heerlijke mojito bestelt. Op het schiereiland zijn ook veel prachtige resorts. Als je naar Cuba komt om even helemaal te ontspannen, is een verblijf op Varadero een echte vakantietip.

Onze SUNtip: dit zijn de mooiste stranden van Cuba

cuba-vakantietips_varadero

7. Dans de salsa in Trinidad

Je kunt natuurlijk niet op vakantie naar het land van de salsadans, zonder zelf een salsa-les te volgen. In de stad Trinidad vind je veel salsaclubs, maar het bekendste deel van de stad is Casa de la Musica. Overdag is het geen bijzonder plein, maar in de avond barst het feest los. Mijn vakantietip zou dan ook zijn om deze salsa stad op Cuba ‘s avonds te bezoeken.

salsa-cuba

8. Ontdek de jungle van Topes de Collantes

’s Avonds moet je dus in Trinidad zijn, maar wat doe je dan overdag? Dan is er genoeg tijd om het bekende natuurpark Topes de Collantes te bezoeken! Dit groene gebied ligt op zo’n 30 kilometer rijden vanaf Trinidad. De belangrijkste bezienswaardigheden in dit gebied zijn de La Batata grot en de Salto del Caburni waterval. Verder kom je in Topes de Collantes veel verschillende planten, grotten en natuurlijke zwembaden tegen. Je kunt ter plaatse een begeleide tour boeken, maar je kunt deze ook al vooraf reserveren.

Onze SUNtip: bekijk hier al onze reizen naar Cuba

topes-de-collantes

Welke Cuba vakantietips ga jij gebruiken en bezoeken tijdens jouw reis?

Salsa dansen in de avondzon, wandelen over de oneindige witte zandstranden en kleurrijke steden bezoeken. Wat wil je nog meer? Tijdens een vakantie naar het prachtige Cuba kun je een relax en een actieve vakantie perfect combineren. Als je de Cuba vakantietips uit deze blog volgt, wordt het gegarandeerd een geslaagde reis. Op reis naar Cuba? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt