3 min

Beste reistijd Cuba

In een eerder artikel had ik het al over de mooiste stranden van Cuba en in een opvolgend artikel over de mooiste bezienswaardigheden van Cuba, van steden tot natuur. Nu rest er nog één vraag: wat is de beste reistijd voor een vakantie op Cuba?

Beste reistijd Cuba: het korte antwoord

De beste reistijd naar Cuba is van november tot en met april. Het is dan droogseizoen en je kunt dan volop genieten van het subtropische klimaat van het eiland. Aan de kust kunnen temperaturen oplopen tot 35 graden en er is volop zon. Je kunt je wel voorstellen dat je op die prachtige stranden enorm zult genieten met zulk weer.

beste reistijd cuba strand

Cuba beste reistijd: het lange antwoord

Puur naar het klimaat gekeken is november en april inderdaad de beste reistijd voor een vakantie naar Cuba. Het is helaas ook de duurste periode. Een vakantie in deze periode kan fors meer kosten dan buiten het droogseizoen. In de maand mei begint het regenseizoen officieel. Er valt echter nog zo weinig regen dat dit een haast verwaarloosbaar effect op de vakantie zal hebben. Het voordeel is echter wel dat de prijzen van een vakantie dan al fors gedaald zijn. Ook is het hoogseizoen dan al voorbij en is het ook een stuk minder druk op het eiland. Je zit, staat of danst dan eerste rang bij alle gezellige straatmuzikanten.

cuba beste reistijd straatmuzikanten

Naar Cuba tijdens het Nederlandse hoogseizoen

In Nederland zijn de drukste vakantieperiodes in de maanden juli en augustus. Het is dan hoogzomer in Nederland en schoolvakanties vallen in deze periode. Voor veel Nederlandse vakantiegangers is dit de periode dat ze op vakantie gaan, maar hoe is het dan in Cuba?

Tijdens de maanden juli en augustus zit je in het regenseizoen, zijn de temperaturen het hoogst en ook de luchtvochtigheid is op zijn hoogst. Dat maakt deze maanden tot de minst aangename maanden om op Cuba te vertoeven. Daarnaast hebben niet alleen veel mensen in Nederland deze maanden vakantie, maar geldt dat wereldwijd. Dat betekent dat het ook nog eens een drukke periode is op het eiland met veel vakantiegangers. Veel vakantiegangers zullen helaas in de minst goede periode moeten reizen. Maar wel een kanttekening: het is een relatief begrip en echt slecht vertoeven is het eigenlijk nooit op Cuba. Een regenbui duurt vaak niet langer dan 2 uur en het regent er ook nooit dagen aan één stuk.

beste reistijd cuba classic car

Wat te doen op Cuba

Heb je voor jezelf de juiste reisperiode bepaald? Mooi, dan helpen we je graag met het vinden van je ideale vakantie naar Cuba. Wanneer je die gevonden hebt kun je je alvast verdiepen in wat de mooiste stranden van Cuba zijn en wat er allemaal te zien is. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin