3 minuten

5 redenen waarom jij een verre reis moet boeken

De wereld over vliegen om bijzondere landschappen te zien, nieuwe culturen te ontdekken en te genieten van alle exotische dingen die een ver land te bieden heeft. Wat ons betreft klinkt dat als muziek in de oren. Twijfel je nog of je een verre reis wil maken? Deze vijf redenen trekken je misschien over de streep. Ik zou ’t doen!

1. Je leert nieuwe culturen kennen

Een van de dingen die anders is, wanneer je een verre reis maakt, is de cultuur van het land waarin je terecht komt. Zij kennen hele andere gebruiken, ze hebben bijvoorbeeld een ander geloof, andere feestdagen en de manier waarop ze met de medemens omgaan, kan ook anders zijn. Zo is Bali een van de verre bestemmingen die SUNtip aanbiedt. Dit land is voornamelijk boeddhistisch, waardoor je overal schitterende tempels tegenkomt. De mensen zijn hier supervriendelijk en nemen je graag mee in hun rituelen en tradities.

Verre reizen

Balinese vrouwen in hun traditionele kostuums

2. De landschappen zijn adembenemend

Europa kent veel schitterende plekken, vol eeuwenoude gebouwen en met een rijke geschiedenis. Hoe bijzonder dit ook is, aan de andere kant van de wereld kom je toch andere landschappen tegen dan wij als Europeanen gewend zijn. Denk bijvoorbeeld aan de parelwitte stranden met helderblauw water van Zanzibar.

Zanzibar - verre reizen

Schitterend toch?

3. Herinneringen voor het leven

Een verre reis maken, dat doe je niet zomaar even. Je bedenkt waar je heen wilt, welke bezienswaardigheden je niet wilt missen, en natuurlijk in welk hotel je zult verblijven. Kortom, de voorpret begint al vroeg. Wanneer je eenmaal op bestemming bent, kijk je je ogen uit. Veel dingen zul je voor het eerst zien, waarbij een mooie foto schieten natuurlijk niet uit kan blijven. Eerste indrukken zijn blijvend, en dus ook de mooie herinneringen die je maakt op een verre reis. Zo’n land dat onuitwisbare herinneringen achterlaat, is Cuba. De geuren, gekleurde auto’s, Cubaanse sigaren en kleurrijke omgeving zullen je altijd bijblijven. Om het je makkelijk te maken, hebben we alvast dé ultieme gids voor Cuba gemaakt.

Verre reizen

De vriendelijke Cubaanse vrouwen zorgen voor een vrolijk straatbeeld

4. Unieke ervaring

Wanneer je op vakantie bent in een ver land, kom je dingen tegen die je anders nooit zou zien of meemaken. Of het nou de unieke landschappen zijn, of de vriendelijke bevolking. Alles is anders dan je gewend bent. Dit maakt een verre reis nou ook zo uniek! Wanneer je kiest voor een verre reis, is dat waarschijnlijk een land waar je nog nooit geweest bent, en waarschijnlijk ook niet snel voor een tweede keer zult bezoeken. Een once in a lifetime ervaring! Jamaica is zo’n land, dat echt een unieke ervaring is. Dit is vooral te danken aan de zeer relaxte inwoners van het eiland. “Don’t worry, be happy” is dan ook een slogan die je vaak zult horen op je vakantie. Jij komt gegarandeerd helemaal ontspannen thuis!

Verre reizen

Heel relaxed dobberen over de Jamaicaanse rivieren

5. Het is voordeliger dan je denkt

Wanneer je denkt dat een verre reis altijd een rib uit je lijf is, heb je het mis. Uiteraard is het duurder dan bijvoorbeeld een goedkope last minute deal binnen Europa, maar dan zit je ook wel aan de andere kant van de wereld. Wanneer je de SUNtip deals in de gaten houdt, kun je voor een prikkie naar bijvoorbeeld Mexico, Gambia of Brazilië. Ik zou ’t doen!

Verre reizen

Eeuwenoude ruïnes grenzen aan schitterende stranden in Mexico

Welke verre reis staat op jouw verlanglijstje?

Droom jij inmiddels al van een verre reis? Dat snappen wij wel! SUNtip heeft diverse verre bestemmingen, die jou een onvergetelijke vakantie zullen bezorgen. Welke bestemming staat op jouw verlanglijstje? Kijk hier eens of jouw droombestemming ertussen staat!

Geschreven door: Nadine
Contentspecialist
Meer van Nadine