3 minuten

Meivakantie tips: 5 zonnige bestemmingen

Wat ons betreft zijn de bestemmingen Spanje, Portugal en Italië perfect om in de meivakantie te bezoeken. Lees hier welke steden op jou wachten of bekijk hier meteen ons complete aanbod voor meivakantie 2023. Ik zou ’t doen!

Valencia

Oh Valencia… Er is al zo veel over geschreven en toch raken we er maar niet over uitgepraat. Deze stad heeft echt alles wat je zoekt. Van cultuurcentra tot terrassen aan het strand vol overheerlijke tapas. Bekijk hier meteen de beschikbaarheid voor jouw tripje naar Valencia in de meivakantie.

  • Stad én strand in Spanje
  • Weer in de meivakantie: 21 °C

SUNtip: Proef de traditionele paella op een houtvuurtje gestookt bij restaurant Casa Carmela (kans is groot dat je net als de rest van de toeristen geduldig moet wachten).

Maak jij een ritje in een paardenkoets over Plaza de la Reina in Valencia?

Lissabon

De hoofdstad van Portugal heeft jou als toerist veel te bieden. Een ritje in de gele tram, het proeven van overheerlijke streekgebakjes en natuurlijk het trainen van de beenspieren door het op- en aflopen van alle steile weggetjes in Lissabon. Oh ja, en zon. Héél veel zon.

  • Rij mee met de gele tram
  • Weer in de meivakantie: 20 °C

SUNtip: Ga eten bij apothekersmuseum Pharmacia en eet olijfjes uit een pillenpotje, terwijl je de rest van de bijsluiter… euh, menukaart leest!

Niet te missen in Lissabon: de fotogenieke gele tram!

Sevilla

Ken je het gevoel dat je op zoek bent naar een stad voor je volgende stedentripje en je eigenlijk zit te wachten op dé gouden tip? Wij hebben ‘m voor je: Sevilla! Nou doen Spaanse steden het eigenlijk altijd wel goed. Precies daarom hebben we er 3 voor je in dit rijtje verstopt. Welke is jouw favoriet?

  • De gouden tip voor jouw volgende reis
  • Weer in de meivakantie: 22 °C

SUNtip: Even genoeg van de Spaanse tapas? Ga dan eten bij Plato Plato en proef kleine gerechtjes uit heel veel andere landen, zoals Japan!

Flamenco dansen doen ze maar al te graag in Sevilla!

Rome

Er leiden meerdere wegen naar Rome en hier begint er in ieder geval één! Dit is toch wel zo’n stad die je eigenlijk wel een keer gezien moet hebben. Al is het alleen maar om lekker langs de bezienswaardigheden te struinen (tip: doe dit zo vroeg mogelijk om de grootste druktes te omzeilen) en om te genieten van de overheerlijke Italiaanse keuken.

  • Eén groot openluchtmuseum met een grandioze keuken
  • Weer in de meivakantie: 20 °C

SUNtip: Ga eten bij Settimo, waar je een dagelijks met een typmachine getypt menuutje krijgt en waar la mamma in de keuken staat, dochterlief de maaltijden serveert en tante een dag komt helpen.

Tadaaa! Komt dat zien, komt dat zien: het prachtige en tijdloze Rome

Malaga

Last but not least in dit rijtje is Spaanse favoriet Malaga. De stad ligt nog verder naar het zuiden dan Valencia, dus de kans op goed weer is hier nog een tikkie hoger. Fan van zon, dan zit je hier goed. Niet alleen heb je hier een gezellige haven, maar ook nog een heel stadsstrand. En het leuke is dat de hele stad goed te belopen is. Meer weten over wat je allemaal kunt zien in Malaga? Lees dan ons blog over de leukste bezienswaardigheden van Malaga.

  • Spaanse gezelligheid en heerlijk weer
  • Weer in de meivakantie: 22 °C

SUNtip: Reserveer een tafeltje bij El Gastronaut, een super gezellig restaurantje met de meest lekkerste tapas voor een hele leuke prijs.

Heel leuk om een ritje te maken in het reuzenrad aan de haven van Malaga!

Meivakantie 2024, ik zou ’t doen!

Yes, op naar de meivakantie. Die is al bijna, dus sla je slag en boek je vakantie vandaag nog. Ik zou ’t doen!

 

Geschreven door: Alicia
Contentspecialist
Meer van Alicia