4 minuten

Wat te doen in Lissabon? Dit zijn dé tips van Sofie en Sanne

Begin maart ben ik samen met Sofie naar Lissabon geweest. We werken met veel plezier samen op het service center van SUNtip. Dit tripje kon natuurlijk niet anders dan slagen. En geslaagd was het zeker! Van een verblijf in een geweldig hotel en heerlijk eten tot gezellige avondjes op stap, deze stedentrip had het allemaal. Ben jij benieuwd wat wij gedaan hebben en wat er allemaal te doen is in Lissabon? Dan help ik je graag op weg.

Verblijf in het prachtige Borges Chiado hotel

Omdat we beiden op het service center werken, zien we dagelijks de leukste hotels voorbijkomen. Toen Sofie zag dat een klant Borges Chiado had geboekt, duurde het niet lang voordat we deze voor onszelf geboekt hadden. Dit hotel ligt midden in het centrum van Lissabon in de wijk Chiado. Direct naast het hotel zitten twee gezellige restaurantjes. Terwijl we wachtten tot de kamer klaar was hebben we hier natuurlijk genoten van een glas wijn! Hierna hebben we ingecheckt en onze kamer bekeken. Deze was lekker ruim en we hadden uitzicht op een gezellige straat, waar in de avond livemuziek gespeeld werd. In de nacht is het hier wel lekker rustig. Kortom, een top hotel!

Onze SUNtip: de 9 beste hotels van Portugal

portugal-lissabon-lissabon_borges-chiado

Naar de industriële LX Factory wijk

Nadat we waren uitgerust van onze reisdag zijn we de volgende ochtend gelijk weer op pad gegaan. We stapten de tram in en reden naar de halte Calvário. Vanaf daar was het nog 10 minuutjes lopen naar LX Factory. Dit is een industriële wijk met leuke winkeltjes en natuurlijk restaurants. Als je op zoek bent naar een leuk souvenirtje voor thuis, ben je hier aan het goede adres. Nadat we iedere winkel zijn binnengestapt hebben we nog even lekker geluncht. Omdat er zo veel te doen is in Lissabon, zijn wij snel doorgegaan naar onze volgende stop.

wat-te-doen-in-Lissabon_tram

Sushi eten bij Confraria LX

Als je houdt van sushi en Aziatisch eten, is Confraria LX een échte aanrader. Op de kaart staat een ruime keuze aan vlees-, vis- en vegagerechten. De keuze was ons te groot, dus we hebben de chef laten kiezen. En dat was een goede keuze! De shashimi smelt hier weg op je tong en de sushi is ook heel bijzonder. De inrichting van het restaurant is heel sfeervol en gezellig, je voelt je hier meteen welkom. Als je twijfelt wat je wil gaan doen in Lissabon is dit zeker weten één van onze tips.

Onze SUNtip: ontdek de mooiste steden van Portugal

wat-te-doen-in-lissabon_sushi

Pak de trein naar Sintra

De volgende bezienswaardigheid is niet in Lissabon, maar hier wil je zeker geweest zijn! Voor ongeveer €5,00 per persoon koop je een retourtje naar het centrum van deze sprookjesstad. Eenmaal aangekomen in Sintra kwamen we erachter dat de vele paleizen niet bij elkaar in de buurt liggen en het best een eindje lopen is. Gelukkig kwam een lokale reisgids naar ons toe vroeg of we met hem Sintra wilden ontdekken. Eerst waren we nog in de twijfel, maar het is de beste keuze die we gemaakt hebben! Carlos is hier opgegroeid en wist alles te vertellen over de geschiedenis van de vele paleizen.  We zijn nog even naar binnen geweest bij Palácio da Pena en hebben hierna een wandeling gemaakt door de prachtige tuinen. Er was hier nog veel meer te doen, dus ik zou zeker aanraden om hier lekker op tijd heen te gaan.

Onze SUNtip: boek vooraf jouw tickets anders sta je in het hoogseizoen lang in de rij

wat-te-doen-lissabon_sintra-palacio-da-pena

Uitgaan in de Pink Street

Lissabon staat ook bekend om het bruisende nachtleven. We zijn hier voor naar de Pink Street gegaan. Het was zo’n 10 minuten lopen dus dat was prima te doen! Toen we de straat inliepen hoorden we al gezellige muziek en zagen we dat de sfeer er al goed in zat. Onder het genot van een glas sangria hebben we gekeken waar we deze avond heen wilden gaan. Zo kwamen we al snel bij een bruisende bar uit waar we een geweldige avond hebben gehad. Als je nu niet zo van dansen en stappen houdt, kun je in de Pink Street ook lekkere eten bij Rio Grande!

wat-te-doen-in-lissabon_pink-street

Bak zelf pastéis de nata

De volgende dag hadden we een strakke planning dus we moesten vroeg uit de veren. In Lissabon is er één ding wat je wel moet doen: het eten van een pastéis de nata! Sofie en ik vonden dit zo lekker dat we het ook zelf wilden maken. We pakten weer de metro en binnen 20 minuten stonden we in een buitenwijk van de stad. Toen de groep van acht personen compleet was zijn we begonnen met bakken. We rolden en vouwden het deeg, maakten de custard en deden ze natuurlijk even in de oven. Dit was erg leuk om te doen! Het duurde ongeveer 2,5 uur dus dat zou prima moeten passen in een stedentrip. Ook niet onbelangrijk, de pastéis de nata waren heerlijk.

Onze SUNtip: boek jouw bakcursus vooraf via Getyourguide

wat-te-doen-in-lissabon_pasteis-de-nata

Dit was er volgens ons allemaal te doen in Lissabon

Ben jij er al aan uit wat je allemaal gaat doen in Lissabon? Natuurlijk is er naast rondwandelen, eten en stappen nog véél meer te doen. Sofie en ik kunnen dan ook niet wachten om opnieuw onze koffers te pakken en deze stad nog verder te ontdekken. Zo hebben we bijvoorbeeld het strand, Castelo de São Jorge en  Parque das Nações nog niet gezien. Lissabon staat als stad bij ons op nummer één. Binnenkort ook bij jou?

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt