7 minuten

Een weekendje weg met vriendinnen? Hier moeten jullie heen!

Jij en je vriendinnen willen een weekendje weg. De datum staat al vast, nu de bestemming nog. Waar dromen jullie van? Cocktails drinken op een zonnig terrasje of sightseeing van de mooiste hotspots? Klinkt heerlijk toch? Organiseer jij je vriendinnenweekend in het buitenland, dan weet je zeker dat het weekendje weg met jouw vriendinnen geslaagd is. Lees hier meer over fijne bestemmingen voor een weekend waar nog lang over wordt nagepraat!

1. Het zonnige Barcelona

Een klassieke bestemming onder de stedentrips. En dat is niet voor niets! Deze gezellige stad bereik je vanuit Nederland in slechts 2 uur vliegen.  Maar wat maakt Barcelona dan zo leuk voor een kortverblijf? Als jij en je vriendinnen houden van architectuur en heerlijk eten, zitten jullie hier op de goede plek. Over de hele stad zijn kunstzinnige bezienswaardigheden verspreid. Zo ken je vast de Sagrada Familia en heeft de kunstenaar Gaudi ook diverse andere bezienswaardigheden ontworpen. En ben je uitgefietst? Stop dan ook eens bij het fijne strand van Playa de La Barceloneta.  Op het strand zijn verschillende strandtentjes waar je een lekkere sangria en natuurlijk tapas kunt bestellen. En om je extra te overtuigen van Barcelona als bestemming? Het is hier tussen mei en oktober altijd minimaal 23 graden.

Onze SUNtip: Huur een fiets en ontdek de mooiste bezienswaardigheden.

Vriendinnenweekend barcelona

2. De oude stad Praag

Een tweede tip, wederom in Europa. Ook Praag is goed te bereiken met het vliegtuig, je staat er al binnen anderhalf uur! En wisten jullie dat Praag een echte wijnstad is? Er zijn veel verborgen wijngaarden en wijnhuizen in het centrum te vinden. Natuurlijk kun je tijdens de lunch of tijdens het diner een lekker glaasje bestellen, maar wij raden écht aan om bij de lokale wijngaarden langs te gaan. Dit omdat de authentieke Praagse wijn niet wordt verkocht in winkels en restaurantjes, maar alleen bij de  wijnboer zelf. Deze vriendelijke wijnboeren verzorgen graag een proeverij voor jou en je vriendinnen! Ook heeft de Tsjechische stad veel outlets en winkelcentra, waardoor een dagje shoppen ook altijd tot de mogelijkheden behoort.. Zo is Westfield Chodov een groot modern winkelcentrum wat zeker het bezoeken waard is. Je vindt er een combinatie van alledaagse merken tot winkels van de grote designers.

Maar Praag heeft veel meer te bieden dan alleen winkelen en wijn. Op onze aparte blog over Praag vind je meer inspiratie en tips voor een bezoek aan deze historische stad.

Vriendinnenweekend naar Praag

3. Stappen in Berlijn

Zin in een weekendje feest? Zoek het dicht bij huis! Met de trein of auto sta je in zes uur in het bruisende centrum van Berlijn. Tijdens de reis begint de gezelligheid al met jullie favoriete playlist en natuurlijk het vooruitzicht op het leuke weekend dat jullie gaan beleven! Berlijn staat bekend om het bruisende nachtleven. Met verschillende grote clubs, maar ook kleine cafeetjes sluit je elke dag in deze mooie stad gegarandeerd goed af. Maar vergis je niet, ook overdag is Berlijn een stad waar veel te beleven is. Zo is de geschiedenis van het Berlijn wat we nu kennen erg interessant. Het centrum van Berlijn is erg groot, eigenlijk te groot om te voet te ontdekken. Wij raden aan om een step of een scooter te huren om langs de volgende highlights te racen:

  1. De Berlijnse muur

    Deze highlight mag je natuurlijk niet overslaan! Het verleden van de stad is terug te zien aan dit stukje geschiedenis. Van de ooit 45 kilometer lange muur staat er nu nog maar minder dan twee kilometer. De meest bezochte plek van de voormalige muur is de East Side Gallery. Dit is een groot stuk muur wat door maar liefst 118 kunstenaars is beschilderd.

  2. Checkpoint Charlie

    De voormalige controlepost is gelegen aan de restanten van de Berlijnse Muur. Je vindt hier ook een museum met emotionele verhalen uit de tijd van de oorlog. In het museum staan ook beelden en voorwerpen die je meer vertellen over de geschiedenis. Direct naast Checkpoint Charlie staat een expositie over geweldloos verzet, dit zodat je het grote contrast tussen de twee ziet.

  3. Slot Charlottenburg

    Slot Charlottenburg is het grootste paleis van Berlijn. Ook dit gebouw is in de Tweede Wereldoorlog flink beschadigd. Hier is nu niks meer van te zien, het kasteel is namelijk helemaal opnieuw opgebouwd. Rondom het paleis zijn mooie tuinen aangelegd. Heerlijk om eens doorheen te wandelen. Ook de binnenkant van het paleis is het waard om te bekijken Zo zijn de plafonds erg sierlijk en is er een grote collectie aan Franse schilderijen te zien.

Bezienswaardigheden, Check! Vandaag gaan jullie lekker een dagje shoppen. Van vintage en tweedehands tot designer, je vindt het hier in Berlijn allemaal. De grootste winkelboulevard is Kurfürstendamm, zeker het bezoeken waard!

Weekendje weg met vriendinnen naar Berlijn

4. Ontspannen in Budapest

Waarschijnlijk is Budapest niet de eerste stad waar je aan denkt. Zonde, want deze parel moeten jij en je vriendinnen een keer gezien hebben! De stad is te bereiken met de trein en auto, je doet er dan ongeveer zestien uur over. Is dat te lang voor jullie? Met het vliegtuig doe je er slechts twee uur over.  Budapest is uit dit lijstje van topbestemmingen voor jouw vriendinnenweekend de voordeligste optie! Zo is het eten hier relatief goedkoop. Daarnaast kun je voor slechts € 14 een weekkaart voor het openbaar vervoer kopen. Ideaal om zo veel mogelijk van deze mooie stad te zien. Wat je dan echt moet zien? Wat ons betreft deze bezienswaardigheden:

  1. De grote markthal

    Een wereld van verschil in vergelijking met onze kleinere Nederlandse markten. De grote markthal is namelijk uitgeroepen tot de mooiste markt van Europa. Van buiten lijkt het net op een oud station, maar van binnen kijk je je ogen uit. Je kunt hier Hongaarse specialiteiten proeven zoals goulash en strudel.

  2. De Hongaarse Staatsopera

    In 1875 is de bouw aan deze prachtige Opera gestart. Het bouwen heeft zo’n tien jaar geduurd, maar dan staat er ook wat. Het gebouw staat op de derde plaats van gebouwen met de beste akoestiek van Europa.Ook als je niks geeft om operamuziek is het zeker leuk om het gebouw te bezoeken. Binnen in de opera is er prachtige kunst op het plafond te zien. Ook is de indeling precies zoals de oude theaters en opera’s die je in films ziet.

    Ook het wereldwijd bekende festival Sziget wordt in Budapest georganiseerd. Wanneer jij en je vriendinnen in augustus een bezoek willen brengen aan de stad, is het zeker leuk om hier één of meerdere dagen naar toe te gaan!

  3. Het Széchenyi badhuis

    Budapest telt meer dan 100 badhuizen. Keuze genoeg dus! Het populairste badhuis van de stad is het Széchenyi badhuis. Je vindt er zowel binnen als buiten baden, die prachtig versierd zijn. Zo zijn er 3 grote buitenzwembaden en 15 kleine binnen baden. Ook zijn er verschillende stoombaden en sauna’s.Het badhuis opent al om 06:00 uur ’s ochtends en sluit om 22:00 uur ’s avonds. Je kunt er dus rustig aan je dag beginnen, of na het ontdekken van alle bezienswaardigheden even tot rust komen.
    Onze SUNtip: Rondom het badhuis is het stadspark Városliget gelegen. Hier ontsnap je even aan de drukte van de stad. Er is zelfs een dierentuin in het park te vinden!

Weekendje weg met vriendinnen? Ga naar Budapest!

5. Het bruisende Lissabon

Zo, we sluiten de lijst af met mijn laatste tip. Namelijk de fotogenieke stad Lissabon! Deze stad is goed te bereiken met het vliegtuig, je doet er maar drie uurtjes over. Eenmaal aangekomen in de bruisende hoofdstad van Portugal kijken jullie je ogen uit! In elke straat vindt je gekleurde gebouwen. Ook zijn er veel gezellige terrasjes, waar je het hele jaar door terecht kunt. De temperatuur zakt zelfs in de winter niet onder de 8 graden, trek een lekkere trui aan en geniet van de Portugese gezelligheid!  Naast het lekkere weer, de mooie gebouwen en de gezellige sfeer zijn ook de volgende bezienswaardigheden niet te missen!

  1. Ontdek het centrum met tram 28

    Op nummer één staat een ritje door het centrum met tram 28. De tram maakt een ritje over de slingerpaden van Lissabon. De tram is een belangrijk vervoersmiddel voor zowel de toeristen als voor de lokale bevolking. Buiten dat ziet de tram er ook gewoon heel leuk uit! Ook de binnenkant van de tram ziet er erg gezellig uit en is de perfecte locatie voor een leuke foto met je vriendinnen!

  2.  De Castelo de São Jorge

    Lissabon is gebouwd op zeven heuvels. Op één van deze zeven heuvels, in de wijk Alfama is het kasteel te vinden. De heuvel waar Castelo de São Jorge gelegen is, is maar liefst 110 meter hoog! Het uitzicht vanaf daar is dan ook zeker de klim waard. Maar in en rondom het kasteel is ook veel te zien. Zoveel dat je eigenlijk het beste een rondleiding kunt reserveren.

  3. Het sprookjesachtige Sintra

    Het plaatsje Sintra ligt een paar kilometer van het centrum van Lissabon af. Met de trein sta je binnen een uurtje in Sintra. Een kaartje hiervoor kost rond de €5,-. Deze kaartjes kun je vooraf gemakkelijk online bestellen. Eenmaal aangekomen in het sprookjesachtige dorpje kijk je gegarandeerd je ogen uit! De gebouwen lijken zo uit een film te komen. Er zijn veel gekleurde kasteeltjes en torens. Bijvoorbeeld het mysterieuze kasteel Quinta da Regaleira. Hier vindt je een diepe put, die ook wel bekend staat als ‘de omgekeerde toren’. Je kunt het onderste van de put bereiken door middel van een wenteltrap.

Vriendinnenweekend - ga naar Lissabon

Dus, waar gaan jij en je vriendinnen heen?

Van cultuur en geschiedenis naar ontspannen en zonnen op het strand. Wat een keuze hé? Door middel van deze blog heb ik je hopelijk meer inzicht gegeven in welke stad wat te bieden heeft!
Weet jij al waar je naar toe gaat? Kijk voor meer inspiratie eens naar ons aanbod van stedentrips. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt