5 minuten

De mooiste stranden van Gran Canaria

De mooiste stranden van Gran Canaria op een rijtje zetten? Dat is een erg lastige opgave. Geschat wordt dat Gran Canaria zo’n 160 stranden heeft. Stranden met wit, zwart of goudkleurig zand, stranden met palmbomen, omringd door prachtige accommodaties of tussen de rotsten… Op Gran Canaria vind je ze allemaal! Het was wel even wikken en wegen, maar hier gaan we dan: de mooiste stranden van Gran Canaria.

1. Dunas de Maspalomas

Gran Canaria heeft veel mooie stranden, maar er is er geen zo uniek als de Dunas de Maspalomas. Bij de badplaats Maspalomas vind je dit unieke strand. Dit strand bestaat uit enorme zandduinen en woestijnachtige heuvels die haast doen vermoeden dat je je in de Sahara bevindt. Als je wilt, kun je er zelfs een kamelentocht maken.

Onze SUNtip: Verblijf bij het Lopesan Baobab Resort*****. Een prachtig hotel volledig in de stijl van Afrika, met grotten, watervallen en een gigantisch zwemparadijs. Op slechts een paar honderd meter van het strand vandaan. Dit hotel wordt niet voor niets beoordeeld met een 9!

Dunas-de-maspalomas_gran-canaria

Dunas de Maspalomas

2. Anfi del Mar

Het strand van Anfi del Mar is aangelegd door mensenhanden.  Wie het strand betreedt, zal al gauw zien dat het hier een lust voor het oog is. Je loopt eerst langs kleurrijke bloemenperken en wuivende palmbomen, tot je vervolgens uitkomt bij een strand met hagelwit zand dat prachtig aftekent tegen een turquoise zee. Na zo’n beschrijving snap je vast wel waarom het één van de mooiste stranden van Gran Canaria is. Het strand is makkelijk te bereiken vanaf de populaire badplaatsen Arguineguín en Puerto Rico.

mooiste-stranden-gran-canaria_anfi-del-mar

Anfi del Mar

3. Las Canteras

Las Canteras is het stadsstrand van hoofdstad las Palmas de Gran Canaria. Het is tevens de plek waar het toerisme van het eiland ontstond, totdat dit meer naar het zuiden verplaatste. Het strand is maar liefst 2,8 kilometer lang. Het zand heeft een prachtige gouden kleur en dat nodigt uit je handdoekje neer te leggen of een mooie strandwandeling te maken, om daarna te eindigen aan een van de terrasjes aan de boulevard.

Onze SUNtip: Bull Reina Isabella**** is een aantrekkelijk strandhotel, waarvan je vanaf je balkon uitkijkt over de zee. Om het strand te bereiken hoef je slechts de deur uit te stappen. Er zijn ruime kamers, een dakterras met zwembad en het centrum is maar 100m lopen. Het hotel wordt bovendien beoordeeld met een 9.2.

mooiste-stranden-gran-canaria_las-canteras

Las Canteras

4. Playa del Inglés

‘Het strand van de Engelsman’ is het bekendste strand van Gran Canaria en met een lengte van 2,7 kilometer ook één van de grootste. Het heeft iets weg van een duinlandschap, met fijn goudkleurig zand. De noordkant is volgebouwd met hotels en horeca, maar wie Playa del Inglés verder richting het zuiden afstruint zal merken dat het daar steeds rustiger wordt.

Onze SUNtip: Bij bungalowpark Mur Parque Romantico** verblijf je in schattige, authentieke bungalows, voorzien van alle gemakken. Je kunt er wandelen door de prachtige tuin van het park, plaatsnemen op een ligbed aan het zwembad, met de kleintjes naar de speelplaats of naar het strand op slechts enkele honderd meter lopen. Niet gek dus dat dit bungalowpark een 9 scoort!

mooiste-stranden-gran-canaria_playa-del-ingles

Playa del Inglés

5. Playa de Amadores

Playa de Amadores is een strand waar je vooral komt voor rust en ontspanning, want muziek en een potje voetbal zijn niet toegestaan op dit strand. In plaats daarvan is het luieren geblazen op je ligbedje en af en toe plant je die voeten in het fijne wit gouden zand om naar de kristalheldere zee te lopen voor een frisse duik. Je kunt hier rustig zwemmen, omdat het strand beschermd wordt door twee dammen, waardoor je geen last hebt van golven. Het strand is dus ook erg geschikt voor kinderen. Wat dit strand zo speciaal maakt is, dat je hier de zon in de avond mooi onder ziet gaan achter buureiland Tenerife.

Onze SUNtip: Verblijf als royalty bij Gloria Palace Royal en Spa****. Niet alleen ligt het hotel vrijwel direct aan het strand. Bij het hotel zelf geniet je van uitgebreide wellness en sportmogelijkheden. Je slaapt in een prachtige grote kamer. Er is een eigen golfbaan waar je een balletje kunt slaan. Ten slotte is er ook nog een hoger gelegen terras met infinity pool, waarvan uit je de zonsondergang elke dag kunt bewonderen. Een 8.8 is dan ook een mooi cijfer.

playa-de-amadores_mooiste-stranden-gran-canaria

Playa de Amadores

6. Playa de Mogán

Als we het hebben over de wat rustigere stranden, dan past ook Playa de Mogán in dit rijtje. Dit strand is niet groot met massabezoek, maar een sierlijke baai aan een schilderachtig, wit havendorpje. Het strand en het dorp vormen samen een mooi plaatje.

Onze SUNtip: In dit schitterende havendorpje vind je Livvo Puerto De Mogan****. Hier geniet je van een ontspannen verblijf met sport-, wellness- en kinderfaciliteiten. Vanaf het zonneterras met zwembad kijk je zo uit op de baai van Playa de Mogán. Dit hotel wordt beoordeeld met een 8.7.

mooiste-stranden-gran-canaria_playa-de-mogan

Playa de Mogán

7. Puerto Rico

Ook Puerto Rico is een badplaats die volledig gebouwd is voor toerisme. Dit betekent dat er veel hotels en resorts te vinden zijn, gebouwd tegen de rotsen. Het strand dat ze hebben aangelegd is wat kleiner dan de andere kunstmatig aangelegde badplaatsen. Het is een fraai beschut strand gelegen op de warmste plek van héél Gran Canaria.

Onze SUNtip: het terrasvormig appartementencomplex Riosol*** biedt niet alleen een prachtig uitzicht over de baai en strand. Het is ook nog eens een fijne plek om te verblijven, dankzij de fijne appartementen, zwembaden en sportmogelijkheden. Ook is er voor de kids animatie en een miniclub. In de avonden is er live muziek en er is zelfs een casino. Er is volop recreatieplezier en dat is beloond met een 7.8.

mooi-strand-canarische-eilanden_puerto-rico

Puerto Rico

8. Playa de Tauro

Playa de Tauro is een strand dat hoort bij het plaatsje met de gelijkwaardige naam Tauro. Het is een klein zandstrand, dat in tegenstelling tot veel andere stranden op Gran Canaria niet omringd wordt door hotels en boulevards. In plaats daarvan is het omringd door rotsen aan de ene kant en een kiezelstrand aan de andere kant. Hier kom je zeker weten tot rust!

mooiste-stranden-gran-canaria_playa-de-tauro

Playa de Tauro

9. Playa Meloneras

Waar Playa de Aguíla een rustig alternatief is voor Playa del Inglés, is Meloneras dat voor Maspalomas. Het strand vind je op slechts een kleine loopafstand van Maspalomas en is tevens een fijne plek voor liefhebbers van de vissport. Hier plof je neer op een handdoek en kun je met gesloten ogen luisteren hoe het water tegen de kant klotst.

playa-meloneras_mooiste-strand-gran-canaria

Playa Meloneras

10. Playa de Taurito

Playa Taurito is een echt familiestrand, met fijn grijsachtig zand. Het is gelegen in een schilderachtig berglandschap en op de bergen zijn hotels te vinden met grote zwembaden. Watersportliefhebbers zullen hun hart hier ophalen, want er zijn maar liefst 3 duikscholen en je kunt er een jetski, kajak of waterfiets huren. Ook is er een beachvolleybalveld en zijn de ligstoelen en parasols ervoor om je een comfortabele tijd te bezorgen. Het strand is zelfs beloond met een blauwe vlag, wat betekent dat het strand erg geschikt is voor kinderen. Wat wens je nog meer?

Onze SUNtip: Een fijne verblijfplaats rechtstreeks aan zee is Livvo Lago Taurito. Het is een appartementen complex gelegen in een tuin van maar liefst 30.000 vierkante meter. In die tuin vind je een speelplaats, groot zwembad en een waterglijbaan. Ideaal voor de kids dus. Bovendien zijn er ook (water)sportmogelijkheden en is er animatie. Overnachten doe je in fijne kamers, dus die 7.7 is dik verdiend!

mooiste stranden gran canaria playa de taurito

Playa de Taurito

Gran Canaria’s mooiste stranden

Met zoveel mooie stranden is het maar moeilijk kiezen. Met deze selectie van de 10 mooiste stranden van Gran Canaria wordt het een hoop overzichtelijker en kunnen de vakantieplannen gemaakt worden. En de ideale vakantie naar Gran Canaria? Die vind je op SUNtip!

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin