3 minuten

Waar te verblijven op Gran Canaria? Wij vertellen het je!

Ervaar het eilandleven op Gran Canaria! Of je nu wilt genieten van een luxe All Inclusive hotel, de rijke historie van het eiland wilt ontdekken of indrukwekkende grotten wilt bezoeken, op Gran Canaria vind je het allemaal! En dat kan het gehele jaar door, want in de wintermaanden komt de temperatuur namelijk maar zelden onder de 20 graden. Reden genoeg om naar dit Canarische eiland af te reizen toch? In dit blog vertellen we je waar je moet verblijven op Gran Canaria!

Las Palmas

Laten we dit artikel starten met de hoofdstad van Gran Canaria, namelijk Las Palmas! Ontdek de historische wijk Vegueta met onder andere het Columbus museum en de prachtige kathedraal of bezoek Poema del Mar, een groot aquarium met de meest kleurrijke vissen en zelfs haaien. Las Palmas is de ideale plek waar je kan verblijven op Gran Canaria als je op zoek bent naar een combinatie van fijne stranden en leuke bezienswaardigheden!

Onze SUNtip: Las Palmas is ook leuk als bestemming voor een toffe stedentrip.

Hoteltip: Design Plus Bex **** – Las Palmas

waar te verblijven op gran canaria

Playa del Ingles

Deze plek wordt ook wel het bruisende hart van Gran Canaria genoemd en is daarmee ook zonder twijfel de grootste en meest levendige badplaats van het eiland. In het centrum, Centro Commercial, vind je leuke winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Mocht je een avondje uit willen, is Playa del Ingles dan ook dé plek om dit te doen!

Onze SUNtip: Toe aan een relaxvakantie aan het strand? Hier vind je de mooiste stranden van Gran Canaria

Hoteltip: Hd Parque Cristobal **** – Playa del Ingles

playa del ingles

Maspalomas

Direct naast Playa del Ingles vind je Maspalomas. Deze oude badplaats staat bekend om haar bijzondere duinen. Dit natuurschoon is om die reden een beschermd natuurgebied dat lijkt op een mini woestijn en nog extra mooi is tijdens een zonsopkomst of -ondergang. Lekker eten doe je aan de gezellige boulevard en voor een fijne stranddag zit je hier ook goed bij één van de vele stranden.

Onze SUNtip: Zin in wat waterpret? Bezoek dan het spetterende Aqualand Maspalomas!

Hoteltip: Canary Garden Club *** – Maspalomas

mapalomas gran canaria

Meloneras

Meloneras ligt in het meest zuidelijke puntje van Gran Canaria en is onderdeel van Maspalomas. Hier vind je het strand Playa de Meloneras waar het een stuk rustiger kan zijn dan andere stranden in de regio. Ook leuk; breng een bezoek aan de vuurtoren van Maspalomas die je aan de kust van Meloneras vindt.

Onze SUNtip: Onze reisspecialist Britt ging op studiereis naar Gran Canaria, haar blog met de leukste tips kan je hier lezen.

Hoteltip: Lopesan Villa del Conde en Thalasso ***** – Meloneras

Meloneras gran canaria

Puerto Rico

Een andere heerlijke plek aan de zuidkust is Puerto Rico! En nee dan bedoelen we niet het eiland in Amerika, maar gewoon heerlijk op Gran Canaria! Deze plek staat ook wel bekend om de bijzondere ligging, waar indrukwekkende rotsformaties en heerlijke stranden te vinden zijn. Geniet van de vele zonuren op het strand of wandel over de brede promenade waar je gezellige restaurants, casino’s en amusementshallen vindt.

Onze SUNtip: Maak een boottour met een glasbodemboot en ontdek de onderwaterwereld vanaf de boot.

Hoteltip: Gloria Palace Amadores Thalasso **** – Puerto Rico

puerto rico gran canaria

San Agustín

Samen met Maspalomas en Playa del Inglés behoort San Agustín tot de ‘Costa Canaria’. Dat klinkt gezellig, toch? San Agustín is de minst bekende van de drie en aangezien de massatoerisme richting Playa del Ingles trekt, zijn de rustzoekers hier aan het juiste adres. Je vindt hier drie populaire stranden en daarnaast is San Agustín de ideale plek om te scubaduiken en te windsurfen!

Hoteltip: Lopesan Corallium Beach *** – San Agustin

San augustin gran canaria

Puerto de Mogán

De kleurrijke huisjes komen je al tegemoet zodra je Puerto de Mogán binnenkomt. Dit gezellige stadje vind je aan de zuidkust van Gran Canaria in een valei en wordt ook wel het Venetië van Gran Canaria genoemd door de vele bruggetjes en grachten. Aan de haven vind je allerlei soorten restaurants waar de liefhebbers kunnen genieten van een vers gevangen visje! Droom weg bij de mooiste jachten en boten die in de haven liggen of relax aan het strand dat je óók nog eens in Puerto de Mogán vindt.

Onze SUNtip: Doe een leuke kayaktour langs prachtige rotswanden en grotten die alleen te bereiken zijn per kayak!

Hoteltip: Cordial Mogan Playa **** – Puerto de Mogán

puerto de mogan

Arguineguin

Over pittoreske vissersdorpjes gesproken, Arguineguin is er nog zo een! Hier geniet je nog volop van de rust met een authentiek centrum. Doordat het hier nog niet overspoeld is met massatoerisme, weet Arguineguin zijn Canarische identiteit goed te behouden. Je vindt hier twee kleine zandstranden en voor alle waterratten onder ons is dit de plek waar je moet verblijven op Gran Canaria. Arguineguin is namelijk een ideale plek om te duiken, snorkelen, wakeboarden, jetskiën en windsurfen.

Hoteltip: Bull Dorado Beach en Spa *** – Arguineguin

arguineguin

Waar te verblijven op Gran Canaria: dit waren ze!

Hopelijk heeft dit blogartikel geholpen met je beslissing waar je het beste kan verblijven op Gran Canaria! Bekijk eens onze accommodaties op Gran Canaria en wie weet vlieg jij binnenkort nog naar dit fantastische eiland. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt