4 minuten

De leukste tips voor Gran Canaria: Britt vertelt!

Bij SUNtip vind je alleen reizen die we zelf ook zouden boeken en dat lees je terug in onze persoonlijke reisverslagen. Samen met een club van 12 reisagenten ging Britt op studiereis naar het mooie Gran Canaria, haar eerste echte reis voor werk en daarnaast eerste bezoek aan één van de Canarische Eilanden. Ze geeft graag haar tips voor Gran Canaria!

Het eerste verblijf: Lopesan Costa Meloneras

Het hotel Lopesan Costa Meloneras resort is een 5-sterren hotel in de plaats Meloneras. Dit is dan ook het eerste hotel waarin we een paar dagen verbleven. Wanneer je binnenkomt via de grote poort zie je meteen de mooie fontein op de binnenplaats en staan de medewerkers je al op te wachten om de koffers aan te nemen. Het hotel is gelegen in het hart van de boulevard en ligt ook direct aan het strand. Er is van alles te beleven op dit resort zoals shows, live muziek, een spa en er zijn maar liefst zes zwembaden! Het hotel beschikt over verschillende kamertypes zoals deluxe kamers, suites, familiekamers en kamers met een swim up. Lopesan Costa Meloneras is vooral bestemd voor gasten die houden van luxe en ontspanning.

Tips Gran Canaria

Tweede verblijf: Design plus Bex Hotel

Hotel Design Plus Bex is een 4-sterren hotel net buiten het centrum van Las Palmas. Het hotelgebouw was vroeger een bank, vandaar ook de naam Bex. De inrichting van het hotel is gebaseerd op een bank, dit is ook te zien aan de deuren van de hotelkamer. Op elke verdieping zie je dan ook één van de beroemdste bankovervallers uit de geschiedenis. Ook heeft het hotel Bex een rooftop bar met een klein zwembad, ligbedden en een erg mooi uitzicht over Las Palmas. Het perfecte hotel om de stad Las Palmas te verkennen!

Bex hotel

Mijn favoriete hotelbezoeken:

Tijdens mijn studiereis hebben wij verschillende hotels bezocht, hier vertel ik je graag meer over:

Lopesan Baobab resort:

Lopesan Baobab resort is een erg luxe hotel met een leuk tintje en veel flora! Het hotel heeft namelijk Afrikaanse sferen en er zijn zelfs dieren te spotten. Een leuk hotel dus voor families met kinderen.

Lopesan Baobab

Dunas Suites & Villas:

Dunas Suites & Villas is een bungalowpark met veel verschillende type huisjes, zoals wat luxere bungalows, bungalows voor zes personen of echt een familie suite. Ook heeft elke bungalow een eigen terras!

Dit park is vooral op families gericht, dit kun je zien aan de faciliteiten die ze aanbieden zoals, een Spray park, miniclub en een speelplaats. Voor klanten die houden van fietsen is er een fietsencentrum, waar je ook je fiets kunt laten repareren.

Dunas Suites & Villas

Lopesan Abora Buenaventura:

Het volgende hotel is Lopesan Abora Buenaventura, gelegen in het levendige Playa del Ingles. Of je nou met je gezin reist of toch alleen met volwassenen op vakantie gaat, het hotel heeft verschillende ruimtes om aan alle verwachtingen te voldoen. Zo is er een adults only gedeelte en kun je aan één kant van het hotel heerlijk tot rust komen. Dit hotel heeft echt voor ieder wat wils!

Labranda Costa Mogán:

Labranda Costa Mogán ligt aan de oever van Playa del Cura, in een rustige omgeving in het zuiden van Gran Canaria. Het kleinschalige hotel is volledig gerenoveerd in 2015 en is perfect voor mensen die houden van een rustige omgeving, luxe en sfeer. Het hotel is ook erg verschillend qua inrichting en stijl, wat het dus zo leuk maakt. Verder hebben wij bij dit hotel ook een heerlijk, uitgebreid lunch buffet gehad.

Labranda Costa Mogán

Mijn tips voor plekken en excursies in Gran Canaria die je moet bezoeken:

Het stadje Teror:

Een leuke tip voor Gran Canaria: Het stadje Teror. Dit stadje is niet zo bekend onder toeristen, maar zeker de moeite waard om een kijkje te nemen. Teror heeft namelijk veel historie en onze gids wist daar alles over te vertellen. Dit dorpje staat ook bekend om zijn Canarische balkons die in het verleden een symbool waren voor rijkdom. Daarnaast vind je in Teror veel winkeltjes die lokale producten van Gran Canaria verkopen.

Tips Gran Canaria

Puerto Mogán:

Puerto Mogán, een klein schattig stadje met kleurrijke huisjes en een haven. Een perfecte plek om een dagje te vertoeven aan het strand of leuke winkeltjes te bekijken. Doordat de straten volhangen met kleurrijke bloemen aan de balkonnetjes, geeft dit een gezellige uitstraling. Daarnaast deed het mij denken aan Venetië met de kleine bruggetjes over het water zodra je het stadje binnen komt rijden. Wat mij betreft zeker de moeite waard om te bezoeken!

Puerto Mogán

Wijn proeverij bij wijnboerderij Agala

Je kunt bij Wijnboerderij Agala terecht voor de lekkerste originele Canarische wijn. Een leuk feitje: deze wijngaard ligt maar liefst op 1000 meter hoogte. Hierbij kun je de lekkerste wijnen proeven en krijg je er ook nog lokale kazen bij. Ook kregen wij een rondleiding door de wijngaarden en kun je genieten van mooi uitzicht.

Tips Gran Canaria

Kajaktour vanaf Puerto Mogán

Eén van mijn favoriete tips voor Gran Canaria: een leuke kajaktour vanaf Puerto Mogán! Na goede instructies te hebben gekregen gingen we op pad met de kajakken richting de zee. De tour brengt je langs mooie, steile rotswanden waar je goed de verschillende lagen steen kunt zien. De grotten kun je ook bezoeken door ernaar toe te peddelen en je kunt er zelfs in zwemmen!

Kajaktour vanaf Puerto Mogán

Waarom jij Gran Canaria moet bezoeken

Dit waren mijn tips voor Gran Canaria voor mooie accommodaties en leuke dingen om te doen. Zoals je kunt zien heeft Gran Canaria veel meer te bieden dan alleen een zon- en strandvakantie! Het binnenland van het land heeft erg veel te bieden en je kunt er verschillende flora bewonderen. Naar Amerika hoef je bijna niet te gaan, want Gran Canaria heeft ook hoge bergen en diepe ravijnen. Het heeft zelfs iets weg van de Grand Canyon! Je kunt in Cran Canaria mooie wandelingen maken in de bergen waar je grotwoningen van vroeger kunt aantreffen en kunt genieten van het uitzicht. Mag natuurlijk een dagje naar Las Palmas niet ontbreken waar je lekker kan shoppen, historie ontdekken of uitrusten op het strand.

Kortom kun je in Gran Canaria veel meer beleven dan alleen maar een zonvakantie! Bekijk hier al onze accommodaties in Gran Canaria. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt