6 minuten

Wat te doen in Cala d’Or? Dit zijn mijn persoonlijke tips!

Eind juni ben ik samen met een goede vriendin naar het eiland Mallorca geweest. Na lang twijfelen hebben we gekozen voor een vakantie in het sfeervolle Cala d’Or en dit is zeker een goede keuze geweest. Zonnen, lekker eten, en op stap, het kan hier allemaal! Ben je benieuwd wat er allemaal te doen valt in de omgeving van Cala d’Or? Ik heb mijn leukste tips en aanraders voor je verzameld!

Mijn verblijf in Cala d’Or

Tijdens mijn vakantie in het gezellige Cala d’Or ben ik in het Calimera Fido Gardens (voorheen Cala d’Or Gardens) hotel verbleven. Het hotel ligt op ongeveer een halfuurtje lopen vanaf het centrum en met de taxi doe je er iets langer dan 5 minuutjes over! De taxi’s op Mallorca zijn een stuk voordeliger dan in Nederland dus dit was goed te doen. In de directe omgeving van het hotel vind je een mooie baai en een klein gezellig centrum met restaurants, barretjes en winkels. Daar vertel ik je in deze blog meer over! Het hotel zelf heeft een mooi groot zwembad en ook de kamers zijn lekker ruim. Het personeel is erg vriendelijk en er was zelfs een Nederlandse receptioniste. In het hotel waren wij één van de weinige jongeren. Cala d’Or Gardens is dus zeker een fijn hotel wanneer je met je partner of gezin op vakantie gaat.

Mijn SUNtip: Zo kies je het beste hotel voor je vakantie.

spanje-mallorca-cala-dor-cala-d-or-gardens

Zwem in de baai van Cala Egos

Vanuit het hotel is het een korte wandeling van een paar minuten naar de prachtige baai van Cala Egos. Leg jouw handdoek neer op het strand en duik het kraakheldere water in. Wanneer je aan het zwemmen bent, zie je de visjes onder je door zwemmen. Ik zou aanraden om lekker op tijd naar de baai toe te gaan. Het stukje strand waar je kunt liggen is namelijk niet héél groot en tegen de middag wordt het ineens een stuk drukker.

wat-te-doen-in-cala-dor_cala-egos

Vaar mee met de Star Fish Catamaran

Op elke hoek van de straat hangt wel een poster van de Star Fish Catamaran. Zij organiseren verschillende rondvaarten van tussen drie en vier uur. De kosten vallen ook reuze mee, voor ongeveer €30,00 per volwassene kun je al een middagje weg! Loop de trap op bij  de Cala Egos baai en volg de bordjes naar de opstapplaats. Deze kan even zoeken zijn, maar er zullen vast meer toeristen op zoek zijn naar de boot! Wanneer deze aankomt is hij is ook haast niet te missen. Het is namelijk een grote paars met geel gekleurde catamaran met een gigantische glijbaan achterop. Dit was niet persé wat we verwacht hadden, dus we hebben er wel even om gelachen.

Eenmaal op de boot begon de tocht naar het vissersdorpje Cala Figuera. Hier hebben we aan het water een plekje uitgekozen om even lekker te lunchen en natuurlijk een wijntje te drinken. Hierna was het weer tijd om de boot op te stappen. Toen we aangekomen waren bij het natuurpark Cala Mondragó was het tijd om een uurtje te zwemmen in zee. Hoe je van zo’n grote boot het water in komt? Met een grote opblaasbare glijbaan natuurlijk! Iedereen ging hier van af en eenmaal in het water kon je snorkelen of gewoon even ronddobberen. Hierna was het tijd om weer terug te varen naar Cala Egos. Een leuke activiteit voor jong en oud!

cala-figuera

Relax bij Caló d’es Pou

Een ander gezellig baaitje in de omgeving van Cala d’Or is Caló d’es Pou. Het water is ook hier weer lekker helder en schoon. De baai is een stuk groter dan de baai van Cala Egos. Om het water heen zijn een aantal rotsen, waar de echte waaghalzen van af kunnen springen! Als je hier niet zo van houdt (net als ik), huur je gewoon een bedje en een parasol. Zo geniet je de hele dag van het lekkere weer! Wanneer je zin hebt in wat te snacken of wat koels te drinken, kun je terecht bij de Es Pou Beach Bar. Hier heb je lekkere broodjes, nacho’s en frietjes. Heerlijk na een dagje zwemmen!

Mijn SUNtip: Ontdek hier de mooiste baaien van Mallorca

cala-des-pou

Borrelen bij La Bodega

Als ik ergens van hou, is dat wel van lekker eten en drinken! In Cala d’Or vind je in iedere straat veel restaurantjes, voor iedereen zit er wel wat tussen. Op de tweede avond van mijn vakantie heb ik gegeten bij La Bodega. Online had ik al gelezen dat je moet reserveren vanwege de drukte, maar toevallig was er nog één plekje voor ons vrij. Op de kaart heb je keuze uit verschillende soorten wijnen, sangria’s, cocktails en natuurlijk zijn er ook alcoholvrije drankjes. Naast heerlijke sangria hebben ze hier ook heel veel verschillende tapas. Zo veel, dat wij geen keuze konden maken. We hebben de keuken laten kiezen en kregen een heerlijke plank met verschillende soorten vis, kaasjes, olijven en nog veel meer. Wanneer je Cala d’Or bezoekt, is het echt een tip om hier een kijkje te nemen.

wat-te-doen-in-cala-dor_la-bodega

Wandel door Palma de Mallorca sluit af in El Arenal

Een bezoek aan de hoofdstad Palma mag natuurlijk niet ontbreken wanneer je op Mallorca bent! Vanuit Cala d’Or is het ongeveer anderhalf uur rijden naar de stad. Wij hebben er voor gekozen om met het openbaar vervoer te gaan. Met de bus doe je hier ongeveer 2 uur over en de bussen sluiten erg goed op elkaar aan. Voor een retourtje ben je ongeveer €15 per persoon kwijt, dus dat valt reuze mee! Vanuit het station wandel je zo het centrum in. Allereerst hebben we Plaza Mayor bezocht, hier hebben we lekker geluncht en wat gedronken. Hierna zijn we door gewandeld naar de Kathedraal van Palma en hebben we nog wat door de straatjes gestruind. Wanneer je alle highlights van de stad bezocht hebt en je nog geen zin hebt om naar je hotel te gaan, is het een aanrader om naar El Arenal te gaan! Hier heb je veel gezellige restaurants, Nederlandse barretjes en grote clubs. Als je een avond op stap wilt gaan, is dit natuurlijk wel écht waar je moet zijn!

Mijn SUNtip: Bekijk de mooiste bezienswaardigheden op Mallorca.

palma-de-mallorca

Culinair genieten bij restaurant Diferent

In het centrum van Cala d’Or staat een klein, schattig molentje. Dit is één van de oudste gebouwen in het centrum. Sinds 2006 kun je in restaurant Diferent terecht voor culinair en bijzonder eten. Kwaliteit, service en creativiteit, volgens de website is dit waar het restaurant voor staat. Hier is geen woord aan gelogen! Zelf heb ik hier lekker geluncht. Op de kaart staan veel verschillende gerechten zoals krab, truffel kroketjes, gyoza, waygu burgers en nog veel meer. Kun je geen keuze maken? Vraag de vriendelijke bediening om wat aanraders. Diferent gebruikt alleen verse producten en dit proef je! Als je op zoek bent naar een écht goed restaurant, zou ik het zeker aanraden om hier een avondje te gaan zitten.

Jetskiën door de haven

Wanneer je onderweg bent naar het centrum van Cala D’Or kom je waarschijnlijk ook langst de haven. Hier liggen veel mooie jachten, maar ook huurbootjes en jetski’s. De jetski’s zagen wij al vanaf het begin van onze vakantie liggen en het leek ons erg leuk om hier mee op pad te gaan. Op de laatste dag van onze vakantie hebben we een reservering gemaakt, om de vakantie even goed af te sluiten! Het leek ons mooi om een tocht tijdens zonsondergang te maken, dus deze hebben we gelijk geboekt. Samen met een gids zijn we op pad gegaan. Eerst de haven uit en daarna het open water op. Hier hebben we lekker hard over het water geracet en ondertussen de zonsondergang gekeken. Deze activiteit is zeker een aanrader!

Mijn SUNtip: Reserveer jouw jetski vooraf bij Monkey Jetski.

wat-te-doen-in-cala-d-or_jetski

Dus, wat ga jij doen in Cala d’Or?

Zelf zou ik zeker weer terug gaan naar Cala d’Or om alle tips en highlights opnieuw te bezoeken. In het bruisende centrum en de gezellige omgeving is namelijk genoeg te zien en te doen voor nog een reis. De mix van lekker ontspannen en uitstapjes is hier echt perfect. Weet jij al wat je allemaal gaat doen tijdens jouw verblijf in Cala d’Or? Een vakantie naar het veelzijdige Mallorca? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt