3 minuten

Hoe kies je het beste hotel voor je vakantie? Volg deze 4 stappen!

Yes! Je hebt een tijdje vrij gekregen en je hebt besloten om er even tussen uit te gaan. Nu mag je ook nog kiezen waar je deze keer heen wilt gaan. Een hotel kiezen doe je natuurlijk niet zo maar. Om het wat makkelijker voor je te maken heb ik de stappen tot het boeken van het beste hotel voor je vakantie op een rijtje gezet!

1. Met wie ga jij op reis?

Ga jij op stedentrip met je vrienden / vriendinnen? Dan heb je natuurlijk een héél andere vakantie dan wanneer jij samen met jouw partner of gezin op reis gaat. Daarom is het belangrijk dat je vooraf goed nadenkt over op wat voor een vakantie jij wilt gaan en met wie jij de reis wilt gaan maken. Als de kinderen vrij hebben in de zomervakantie is het natuurlijk heerlijk om een paar weken met zijn allen weg te gaan en even te genieten van het samen zijn. Wanneer je zonder kinderen op vakantie gaat is een vakantie met jouw vrienden of vriendinnen altijd een goed idee!

Zodra je weet wat het ‘doel’ van jouw vakantie is kun je ook makkelijker gaan filteren op bestemming.

Onze SUNtip: de top 10 leukste bestemmingen voor het hele gezin

boekstappen vakantie

2. Waar wil jij nu écht graag heen?

Nu komt misschien wel het lastigste gedeelte. Waar wil je heen? Maak je een stedentrip in Europa, of kies jij voor een verre zonvakantie? Het is belangrijk om te weten wanneer je gaat, welk klimaat jij fijn vindt en welke reistijd jij in gedachten hebt. Gelukkig hebben wij al een blog geschreven over hoe jij jouw droombestemming kunt kiezen! Wanneer je jouw favoriete vakantieland gevonden hebt, is het tijd om verder te gaan filteren. Verblijf jij graag aan het strand? Of past een bruisend stadscentrum beter bij jouw wensen?

Onze SUNtip: bekijk eens waar de reisspecialisten van SUNtip de zomer doorbrengen

vakantie boeken

3. Wat is voor jou belangrijk?

Na wat twijfelen heb je een mooi land uitgekozen! Nu is het dus tijd om verder te gaan filteren. Hier helpen we je graag verder bij. Op onze website kun je namelijk snel en makkelijk jouw belangrijkste filters invullen. Zo kun je kiezen voor kindvriendelijke accommodaties, of past een adults only vakantie beter bij jou? Je kunt zelfs de maximale afstand van het strand en het centrum selecteren. Nadat je jouw filters hebt ingevuld krijg je een mooi aanbod van accommodaties die aansluiten bij jouw persoonlijke wensen en budget. Ben jij juist benieuwd welke accommodaties wij zelf zouden aanraden? Dan klik je het filter ‘Onze tips’ aan. Sla de hotels die jou het meest aanspreken op en maak een top 3, zo maak je de keuze voor jezelf een stuk makkelijker.

Onze SUNtip: hierdoor is vakantie goed voor je

vakantie boeken

4. Tijd om een keuze te maken!

Je bent alweer bij de laatste en ook de belangrijkste stap van deze blog. Het is nu echt tijd om een keuze te maken! Maar hoe pak je dit het best aan? Ga nog eens voor jezelf na wat je nu écht belangrijk vindt in en rondom een hotel. Of vraag eens rond in jouw omgeving. Misschien is jouw buurvrouw wel eens in één van de hotels geweest waar jij tussen twijfelt. Is dat niet het geval? Dan lees je op onze website gewoon even de reviews door. Wil je graag wat advies van ons? Dan mag je altijd contact op nemen met onze reisspecialisten. Wij denken graag met je mee, maar de keuze ligt uiteindelijk echt bij jou!

boeken van vakantie

Hoe kies je het beste hotel voor je vakantie? Zo dus!

En, welk hotel is het geworden? Ga jij er een weekendje tussenuit tijdens een stedentrip of kies je voor een zonvakantie in een strandhotel? Bij SUNtip bieden wij voor iedereen een passende reis aan. Jouw droomhotel boeken bij SUNtip? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt