4 minuten

Wat te doen op Mallorca – 10 tips

Het is het grootste eiland van de Balearen, we hebben het natuurlijk over het magische Mallorca! Mallorca is niet alleen een party-eiland, maar juist enorm veelzijdig! Gezellige dorpjes, idyllische baaitjes en prachtige natuur, je vindt het er allemaal. Wat te doen op Mallorca? Wij vertellen het je!

1.      Struin door de hoofdstad Palma de Mallorca

Je kan niet op Mallorca zijn geweest zonder de hoofdstad Palma de Mallorca te hebben bezocht! De kathedraal La Seu zie je al van een afstand liggen en is zeker een bezienswaardigheid die je van dichtbij moet bewonderen. De bouw van deze gigantische kathedraal heeft 300 jaar geduurd, maar dan heb je ook wat! Verder zijn er natuurlijk nog veel meer mooie plekken te ontdekken in Palma de Mallorca. Wat te denken van het Bellver kasteel, het paleis van Almudaina en het gezellige Plaza Mayor waar genoeg leuke restaurants te vinden zijn.

Onze SUNtip: Sla ook zeker niet de wijk Santa Catalina over met allerlei kleurrijke huisjes en windmolens.

Palma mallorca wat te doen

2.      Pak het authentieke treintje van Palma naar Sóller

Wist je dat er vanaf Palma de Mallorca elke dag een traditionele trein naar het bovengelegen stadje Sóller gaat? Het treintje gaat ongeveer vier keer per dag en de route duurt circa een uurtje waarbij je wordt beloond met mooie uitzichten. En ohja… Sóller is zeker de moeite waard om te bezoeken!

Onze SUNtip: Vanuit Sóller kan je ook een ander traditioneel trammetje pakken naar Port de Sóller.

Trein Palma naar Soller

3.      Dolfijnen spotten tijdens een boottocht in Alcúdia

Wat je zeker moet doen op Mallorca: varen! En dan in het bijzonder op zoek naar dolfijnen. In Alcúdia zijn er verschillende aanbieders waarbij je een tour kunt boeken. Tijdens zo’n boottocht vaar je naar de kliffen van Cap de Formentor waar ze tussen de maanden april tot en met oktober in tientallen te vinden zijn. De kans om een paar prachtige dolfijnen te spotten is dus ook erg hoog. Een magische verschijning!

wat te doen Mallorca

4.      Geniet van de uitzichten bij Cap de Formentor

Helemaal in het noordelijkste puntje van Mallorca vind je het schiereiland Cap de Formentor, dat ook wel één van de mooiste plekken van Mallorca wordt genoemd. Alleen de route er naar toe is al een avontuur op zich. De uitzichtpunten worden ook wel spectaculair genoemd en vergeet vooral geen bezoek te brengen aan de vuurtoren!

Ga je in de maanden juni tot en met september? Dan zijn de wegen naar Cap de Formentor vanaf 10:00 tot 22:30 afgesloten voor auto’s in verband met de drukte. Het is dan wel mogelijk om met de fiets of shuttlebus te gaan vanaf de haven van Port de Pollenca, waar je gratis kan parkeren.

Onze SUNtip: Deze dingen moet je echt eens gezien hebben op Mallorca.

Cap de Formentor

5.      Baaitjes hoppen aan de Oostkust

Mallorca kent tientallen idyllische baaitjes. Witte huisjes met groene luiken, leuke bootjes en een azuurblauwe zee. De ene baai is intiemer, de andere wat groter maar tegelijkertijd misschien ook wat drukker met toerisme, maar één ding is zeker; ze zijn allemaal prachtig en heerlijk voor een dagje relaxen.

Onze SUNtip: Ontdek de mooiste baaien van Mallorca

wat te doen op Mallorca

6.      Kayakken rondom Cala Santanyi

Doordat Cala Santanyi tussen de steile rotsen ligt, is de zee hier heerlijk kalm waardoor het de perfecte plek is om zwemmen, maar ook om te kayakken of zelfs suppen! Kayak ongeveer 200 meter langs de typische huisjes richting zee waarbij je aan het einde wordt beloond met Es Pontas, een grote, natuurlijke brug gemaakt van rotsen. Prachtig om te zien!

Onze SUNtip: Elke woensdag en zondag vindt er een markt plaats in Santanyi met allerlei leuke kleding, souvenirs of vers eten.

wat te doen op Mallorca

7.      Ontdek het bergdorpje Valldemossa

Op ongeveer 40 minuten met de (huur)auto vanaf Palma de Mallorca en omgeven door het Tramuntana-gebergte ligt het mooie bergdorpje Valldemossa. Hier vind je gezellige restaurants, terrassen en enorm veel steegjes om in te verdwalen. Elk steegje is weer anders, maar door de gebouwen met groene luiken en de vele plantjes is het een lust voor het oog. En niet even onbelangrijk; doordat Valldemossa ongeveer 420 meter boven zeespiegel ligt, is de temperatuur in de zomermaanden ook een stuk aangenamer. Perfect dus voor een leuk dagje weg!

Valldemossa Mallorca

8.      Relax aan het strand bij Es Trenc

Naast al deze toffe dingen om te doen op Mallorca, kom je hier natuurlijk ook vooral gewoon om lekker te relaxen aan één van de vele stranden dat het eiland rijk is. Een strand dat je zeker niet mag overslaan is het bekende strand van Es Trenc, te vinden in het zuiden van het eiland. Es Trenc is maar liefst 2 kilometer lang en met kristalhelder water en fijn, wit zand is het dé perfecte plek voor een heerlijke stranddag.

wat te doen op Mallorca

9.      Zoutbergen bij Colonia de Sant Jordi

Als je dan toch in de buurt bent van de stranden van Es Trenc, sla dan zeker het dorpje Colonia de Sant Jordi niet over! Dit dorpje staat namelijk bekend om zijn zoutproductie. Achter het strand van Es Trenc vind je hoge heuvels zout waar vandaag de dag nog steeds zeezout wordt gewonnen. Wil je meer te weten komen over deze zoutproductie? Dat kan! Bij Salines des Trenc is het mogelijk om een rondleiding te krijgen waar het volledige proces wordt uitgelegd en waarbij je zelfs mag proeven!

Onze SUNtip: Maak een stop bij het heerlijke restaurant Cassai Beach House voor een heerlijke lunch of diner.

Colonia de Sant jordi

10. Spetteren tijdens een dagje waterpark

Ben je op zoek naar wat leuks om te doen op Mallorca met kinderen? Beleef een dagje in een waterpark! De meest populaire waterparken vind je in het bekende Alcúdia en El Arenal, maar beide staan garant voor een flinke dosis waterpret met de leukste glijbanen en zwembaden.

waterparken Mallorca - wat te doen

Wat ga jij allemaal doen op Mallorca?

Zoals je kunt zien zijn er enorm veel leuke, uiteenlopende dingen om te doen op Mallorca! Ben je nog op zoek naar een mooie accommodatie om te verblijven tijdens jouw waanzinnige tijd op dit eiland? Bekijk eens ons brede aanbod van Mallorca via de website en voor je het weet geniet je van het ultieme eilandleven! Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt