6 min

De mooiste baaien van Mallorca

Mallorca is het meest beroemd om zijn beeldschone baaien, lokaal ook wel Cala genoemd. Een typische Cala is een idyllische kleine, ronde baai langs een steile kust met een doorgang naar zee. Een vakantie op Mallorca is dan ook niet compleet zonder enkele van deze prachtige baaien bezocht te hebben. Daarom vind je hier een handig overzicht met de mooiste baaien van Mallorca! Proef alvast even voor.

Het idyllische Cala Figuera

Als we het hebben over idyllische baaien dan is er geen beter voorbeeld dan Cala Figuera. Het is een baai die alleen met de (huur)auto te bereiken is en waar geen grote hotelcomplexen omheen staan. Het resultaat hiervan is dat het een schitterend stuk authentiek Mallorca is. Een vissersdorp met de klassieke witte huisjes, gebouwd aan weerszijden van de klif, met daartussen in kraakhelder water, waar de vissersbootjes rustig dobberen. Samen met de weelderige groene omgeving vormt Cala Figuera een prachtig schilderij dat lonkt om van dichtbij bekeken te worden. De mooiste baai van Mallorca!

Mooiste baaien mallorca cala figuera vissersboot

Het intieme Cala d’Or

Dat de bouw van hotelcomplexen niet lelijk hoeft te zijn, bewijst het kindvriendelijke Cala d’Or. De hotels in de omgeving van Cala d’Or ogen als de typische witte huisjes, maar dan wat groter. De baai van Cala d’Or is een intieme baai met een zacht, gouden zandstrand, een gezellig centrum en een bebost binnenland, vol met fruitboomgaarden. Een paradijselijk plaatje dat tot een van de mooiste baaien van Mallorca benoemd kan worden, vandaar dat het ook voorkomt in ons lijstje van de mooiste stranden van Mallorca!

Mooiste baaien mallorca cala dor strand zee

Verborgen juweel Calo des Moro

Calo des Moro is een mooie baai op 6 kilometer van Santanyi. Het is een beetje een verborgen juweeltje, dus je moet goed zoeken om het te vinden. Het is een plek waar voornamelijk de locals graag komen om verkoeling te zoeken. Het is namelijk een klein hagelwit strand beschut gelegen tussen steile kliffen. Het zeewater is er glashelder en blauw. Neem zeker de moeite om deze baai op te zoeken.

Mooiste baaien mallorca calo des moro

Het heerlijke Cala Santanyi

Aangezien Cala Santanyi toch in de buurt ligt, kun je het net zo goed ook meteen bezoeken. Daar ga je zeker geen spijt van krijgen! Het is een relatief ongerepte baai met een heerlijk zandstrand, diep tussen de steile rotsen. Hierdoor is de zee altijd kalm en dus ook een uitstekende baai om de kinderen te laten zwemmen. Daarnaast zijn er ligbedden, parasols, douches en wc’s, waardoor je er prima een ontspannen middag door kunt brengen. Dat is maar goed ook, want de schoonheid van deze baai wil je in je geheugen geprent hebben.

Onze SUNtip: Wat te doen op Mallorca? Wij geven je 10 tips!

Mooiste baaien mallorca cala santanyi strand hotels

Het pittoreske Cala Murada

Aan de oostkust van Mallorca in het licht glooiende heuvellandschap, ligt de pittoreske baai van Cala Murada. Een relatief rustige baai, zeker voor Mallorcaanse begrippen. Je kunt er onder de wuivende palmbomen in alle rust genieten van de schoonheid van deze baai. Het is een van de mooiste baaien van Mallorca en toch zo rustig. Waarom weten we niet, maar hopelijk blijft het zo.

Mooiste baaien mallorca cala murada strand

Het bosrijke Cala Pi de la Posada

Cala Pi de la Posada is een baai met groot strand aan de oostkust van het schiereiland Formentor. De naam Pi verwijst naar de dennenbomen die de kliffen van deze Cala versieren. En dat is ook meteen wat er zo mooi is aan Cala Pi de la Posada. Je wandelt door het bos, zo het strand op en staat dan oog in oog met een turquoise zee, waar enkele zeilbootjes rustig dobberen voor de kust. Het is een lang maar smal strand dat helemaal mee gaat in de rondte van de baai. Sla een bezoek aan deze geweldige mooie baai zeker niet over.

Mooiste baaien mallorca cala pi de la posada strand

Het dorpse Cala Sant Vicenc

Cala Sant Vicenc is eigenlijk een verzamelnaam voor meerdere kleine baaitjes, behorend tot een dorpje gebouwd op een steile heuvel. En dat is ook precies wat Cala Sant Vicenc typeert. Het voelt ook namelijk dorps aan. Volg je de straten richting de kust, dan kom je uiteindelijk uit bij een van de drie kleine baaitjes, die behoren tot de kleinste van Mallorca. Het is hier dan ook volop genieten van rust en enkele uitstekende snorkellocaties!

Mooiste baaien mallorca cala sant vicenz huisjes strand zee

Het indrukwekkende Torrent de Pareis

Bij Sa Colobra ligt de enorm indrukwekkende baai van Torrent de Pareis. Wat deze baai zo indrukwekkend maakt zijn de gigantische steile kliffen waartussen de baai is gelegen. Je wandelt als het ware door een kloof heen. Een tocht die rijkelijk beloond wordt, wanneer je aankomt op het fenomenale strand.

Mooiste baaien mallorca torrent de pareis sa calobra

Het schattige Cala S´Almonia

S´Almonia is een klein, schattig vissersdorpje. Het is een rustig, maar pittoresk plaatsje en daarom erg geliefd bij de lokale bevolking. Via een trapje kom je uit in de baai van Cala S´Almonia, die gesierd wordt door enkele vissershuisjes. De baai ligt overigens ook in de buurt van Cala des Moro en Cala Santanyi en zijn perfect met elkaar te combineren. Je kunt dus drie van de mooiste baaien van Mallorca met elkaar combineren binnen één dag.

Mooiste baaien mallorca cala salmonia zon zee rotsen

Welke baai ga jij het mooiste vinden?

Mallorca kent dus nogal wat mooie baaien. Wat ga jij de mooiste baai van Mallorca vinden? Je ontdekt het met een vakantie naar Mallorca van SUNtip.

Geschreven door: Kevin
Contentspecialist
Meer van Kevin