4 minuten

7x de mooiste stranden van Mallorca

Bij één van de mooiste eilanden van Europa, Mallorca, mag je natuurlijk ook de mooiste stranden verwachten. Met circa 180 stranden en baaien kan het soms een ware zoektocht zijn naar het mooiste strand. Gelukkig hebben wij de zeven mooiste stranden van Mallorca voor je uitgezocht. Wie een échte strandliefhebber is, zit op Mallorca helemaal gebakken!

1. Cala Millor

Je moet, als je op Mallorca verblijft, wel een keer op dit strand geweest zijn! Cala Millor is te vinden aan de oostkust van Mallorca en is ook gelijk één van de meest bezochte stranden aan deze kant van Mallorca. Je geniet van een twee kilometer lang zandstrand dat vloeiend overloopt in de turquoise gekleurde zee. Cala Millor is omringd door groen beboste heuvels, en daarom is het uitzicht ook nog eens fabuleus! Daarnaast heeft het strand een echte boulevard uitstraling: hotels, terrasjes en tropische palmbomen vormen hier het straatbeeld. Cala Millor heeft de zogenoemde ‘Blue Flag’ award. Dat is een prijs voor stranden die hoog scoren op waterkwaliteit, schone stranden hebben en uitsluitend goede faciliteiten, zoals schone toiletten, bieden. Helemaal top natuurlijk!

Mooiste stranden Mallorca

De boulevard van Cala Millor

2. Playa de Alcudia

Wauw, wat een plaatje is dit strand zeg! Als je Playa de Alcudia ziet, zou je bijna geloven dat je op de Malediven bent aanbeland. Zo hagelwit is het strand en zo blauw ziet de zee er hier uit! De palmbomen op het brede Alcudia strand zorgen voor een tropische sfeer. Het water is vrij ondiep en rustig, en daarom uitermate geschikt om de kinderen in de zee te laten zwemmen. Door het kraakheldere water heb je de kans om kleine visjes te spotten!

Mooiste stranden Mallorca

Het rustige water van Playa de Alcudia

3. Playa de Muro

Ietsje verderop, ten zuiden van Playa de Alcudia, ligt het prachtige Playa de Muro. Dit strand wint het qua lengte van Cala Millor, want het is maar liefst vijf kilometer lang! Het strand wordt weliswaar onderbroken door een kanaal, maar dat maakt het er niet minder mooi om. Playa de Muro is redelijk rustig omdat het zo uitgestrekt is, ideaal dus voor de kinderen om een zandkasteel te bouwen! Ook Playa de Muro beschikt over de ‘Blue Flag’ award.

Omdat het strand de vorm van een halve maan heeft, en eigenlijk dus een grote baai is, geniet je links en rechts van het uitzicht op de bergen. Playa de Muro heeft ook diverse lekkere eettentjes langs het strand zitten, zodat je niets tekortkomt voor een perfecte stranddag!

Wil je liever langer op het strand in Playa de Muro vertoeven met de kinderen? Goed idee, want hier vind je uitsluitend uitstekende kindvriendelijke hotels. De meesten hebben een groot buitenzwembad en liggen vrijwel direct aan het strand! Kijk maar eens tussen ons aanbod.

Mooiste stranden Mallorca

Met een 5 kilometer lang strand is er altijd wel een rustig plekje te vinden!

4. Cala d’Or

Keuzestress! Bij het plaatsje Cala d’Or heb je namelijk verschillende, prachtige zandstrandjes. Dat komt omdat Cala d’Or vijf kleine baaien heeft, en daarom zijn er ook veel kleine zandstrandjes. De één is nog mooier dan de ander! Elk strandje heeft wel iets unieks, met een ander uitzicht. Je kunt gemakkelijk van het ene strandje naar het andere strandje lopen, zodat je er geen overslaat. Overigens kan het wel druk zijn in de zomer op de kleine strandjes van Cala d’Or, maar er is altijd wel een plekje te vinden! Ga jij ze allemaal bezoeken?

Onze SUNtip: Ga na een zonovergoten stranddag, naar Fantasy Park in het centrum van Cala d’Or. In dit park kunnen kinderen onder andere trampoline springen, bootje varen en karten!

Mooiste stranden Mallorca

Eén van de vijf prachtige strandjes in Cala d’Or

5. Cala Llombards

In het zuidoosten van Mallorca, vind je Cala Llombards. Dit strand wordt omringd door prachtige beboste kliffen. Als je hier je badlaken neerlegt, raak je niet uitgekeken! Dit strand heeft fijnkorrelig zand en het water is ook hier kraakhelder. Ideaal dus om je snorkelbril mee te nemen en de wereld onder water te ontdekken! Wil je comfortabeler én in de schaduw liggen? Dan kan je een ligstoel mét parasol op dit strand huren. Ik zou ’t doen!

Mooiste stranden Mallorca

De zee heeft hier verschillende blauwe kleuren!

6. Calo des Moro

In de figuurlijke strijd om de mooiste stranden van Mallorca, is Calo des Moro een absolute kanshebber. Dit pareltje, gelegen aan de andere kant van de plaats Cala Llombards, is een bezienswaardigheid waar je u tegen zegt! Wij beschreven al eens dat dit strand typeert wat Mallorca zo mooi maakt, namelijk: fijn, korrelig wit zand, uiterst helder turquoise water en een beschutte ligging tussen twee steile kliffen, begroeid met groen. Let wel op dat het een klein strandje is, waardoor het er druk kan zijn. Maar je kunt altijd nog een plekje op de rotsen vinden om te genieten van je dag aan één van de mooiste stranden van Mallorca.

Mooiste stranden Mallorca

Calo des Moro typeert wat Mallorca zo mooi maakt

7. Playa Es Trenc

Op het uiterste zuidelijkste puntje van Mallorca, ligt een verborgen parel: Playa Es Trenc. Dit strand is zeker één van de mooiste stranden van Mallorca. Dit strand is rustig en sereen, omdat er in de omgeving geen bebouwing en druk toeristenleven te vinden is. Campos is het dichtstbijzijnde dorp op twintig minuten rijden. Het water is, net als bij bijna elk strand op Mallorca, helderblauw en het zand is spierwit! Voor een drankje kun je bij een paar strandtentjes terecht, maar het is wel verstandig om zelf eten en drinken mee te nemen. De afstand die je moet lopen naar een strandtentje is namelijk soms best groot. Overigens is de weg naar Playa Es Trenc toe ook mooi. Tussen de beboste duinen door bereik je dit prachtige strand!

Mooiste stranden Mallorca

Playa Es Trenc is voor de natuurliefhebber een echte aanrader!

Naar welk mooiste strand van Mallorca wil jij gaan?

Zoals je kunt lezen, barst Mallorca van mooie stranden in allerlei vormen en maten. De één is drukker en groter dan de ander, het is maar net wat je fijn vindt! Maar één ding is zeker: Mallorca, onderdeel van de Balearen, heeft voor elke vakantieganger een geschikt strand. Want naast deze mooiste stranden van Mallorca zijn er nog ongeveer 170 andere stranden op het eiland te vinden. Als je meer wilt ontdekken over wat te doen in Mallorca, lees dan ook onze andere blog. Boek een vakantie naar Mallorca bij SUNtip, en je ontdekt het allemaal. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem