3 minuten

Ontspan in één van deze wellness hotels in Europa

Wil je dit jaar er een keer écht tussenuit? Dan is een vakantie naar een wellness hotel in Europa wat voor jou! Wanneer je wakker wordt ga je de spa in, hierna neem je een duik in het buitenzwembad en de dag sluit je af met een heerlijk diner. Beter kan haast niet, toch? In onderstaande hotels geniet jij van jouw welverdiende relaxvakantie.

Atrium Palace Thalasso Spa Resort En Villas

Even helemaal opladen, daarvoor kom je natuurlijk naar Atrium Palace Thalasso Spa Resort En Villas. Dit prachtige 5-sterren resort ligt op Rhodos, aan Kalathos Beach. In het wellness en spacentrum staat ontspanning centraal. Zo zijn er 6 luxe behandelkamers, een sauna, hamamkamer en nog veel meer. Nadat je weer helemaal tot rust bent gekomen is het tijd voor een uitgebreid culinair diner. Neem plaats in één van de drie restaurants en proef een wereld van smaken. De Griekse, Mediterrane, Aziatische en Italiaanse keuken, je hebt hier keuze genoeg.

  • Beoordeeld met een 9.2
  • Proef culinaire gerechten van over de hele wereld
  • Verblijf op basis van Logies en Ontbijt, Halfpension, Volpension of All Inclusive

Onze SUNtip: Vera’s tips voor een romantische vakantie in Europa

wellness-hotels-europa_atrium

Parklane A Luxury Collection Resort En Spa

Een luxe spa van meer dan 3000 vierkante meter groot! Het wordt nog lastig kiezen waar je allemaal heen gaat in de spa. Nadat je uit de spa komt kun je nog even lekker aan het binnen- of buitenzwembad liggen. Of speel je liever een potje tennis? Bij Parklane A Luxury Collection Resort En Spa wordt er zelfs aan de kinderen gedacht, wat je misschien niet zou verwachten in een wellness hotel in Europa. De Explorers Kids Club is één van de grootste kinderclubs van Europa met avontuurlijke faciliteiten. Zo weet je zeker dat de kinderen zich ook vermaken, terwijl jij even helemaal niets aan het doen bent.

  • Beoordeeld met een 9.5
  • Samen met de kinderen op ontspannende vakantie
  • Verblijf op basis van Logies en Ontbijt, of Halfpension

wellness-hotels-europa_parklane

Blue And Green Vilalara Thalassa Resort

Het volgende wellness hotel in Europa ligt in de Algarve, in het plaatsje Porches. Geniet hier van een unieke combinatie van Thalasso, spa en wellness. Ook zijn er maar liefst 5 buitenzwembaden, waarvan 3 met zeewater. Tijdens jouw verblijf in Blue And Green Vilalara Thalassa Resort kun je prachtige wandelingen maken. Er is namelijk zo’n 11 hectare aan bomen, struiken, planten en bloemen. Ben jij bezig met duurzamer leven en wil je hier ook tijdens de vakantie op letten? Het resort heeft een Biosphere Certification en houdt zich bezig met het promoten van duurzaam toerisme.

  • Beoordeeld met een 9.0
  • Denk ook tijdens de vakantie aan duurzaamheid
  • Verblijf op basis van Logies, Logies en Ontbijt of Halfpension

wellness-hotels-europa_vilaria

Onze SUNtip: dit zijn de mooiste plekken van de Algarve

Corinthia Budapest

Als er één plaats in Europa is die bekend staat om de vele badhuizen, is dat Budapest. Het zal je dan ook niet verbazen dat hier een mooi wellness hotel ligt. De spa van Corinthia Budapest bestaat al sinds 1886 en is tussentijds gerestaureerd. Er is onder andere een zwembad van 15 meter lang, een stoombad en verschillende ontspanningsruimtes. Hoe lekker is het om na het ontdekken van de stad even tot rust te komen?

  • Beoordeeld met een 8.8
  • Combineer een stedentrip en wellness vakantie
  • Verblijf op basis van Logies of Logies en Ontbijt

wellness-hotels-europa_corinthia-budapest

Alimounda Mare

Alimounda Mare is één van onze tips en wordt dan ook vaak geboekt door onze klanten. Wist je dat je in dit hotel ook terecht kunt voor een wellness vakantie? Vanuit de luxe infinity pool kijk je uit over de zee. Natuurlijk is er ook in dit hotel weer een ruim wellnesscentrum dat van alle gemakken voorzien is. Het hotel ligt lekker dicht bij het strand en ook als je een dagje de stad in wil ben je daar zo. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het centrum van Pigidia. Hier heb je veel gezellige winkels, restaurants en een haven.

  • Beoordeeld met een 8.2
  • Zwem in de infinity pool
  • Verblijf op basis van Halfpension of Volpension

Onze SUNtip: in deze hotels met een infinity pool zwem je met uitzicht

wellness-hotels-europa_alimounda

Ambasador

5-sterren genieten in een wellness hotel in Europa, wat wil je nog meer? Bij hotel Ambasador in Kroatië wordt er alles aan gedaan om jouw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken. Kroatië ontdek je het best met een huurauto, zo hoef je de mooiste plekken niet te missen. Je kunt de auto bij het hotel tegen betaling binnen en buiten parkeren, dus dat komt goed uit! Van 2018 tot 2019 is dit hotel in zijn geheel gerenoveerd. Zo kun je nu op de 16e verdieping terecht in de VIP Club Lounge voor een cocktail, terwijl je geniet van het prachtige uitzicht over Opatija.

  • Beoordeeld met een 9.0
  • Onlangs gerenoveerd dus voorzien van al het comfort
  • Verblijf op basis van Logies en Ontbijt of Halfpension

wellness-hotels-europa_opatija

In welk wellness hotel in Europa kom jij weer tot rust?

Er zijn dus een hele hoop verschillende soorten wellness hotels in Europa. Verblijf jij graag midden in de stad, aan zee of juist tussen de bloemen en planten? Waar je ook voor kiest, bij al deze hotels is er één ding zeker: je komt weer helemaal ontspannen terug. Op vakantie naar een wellness hotel in Europa? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt