3 minuten

Romantische vakantie in Europa – Onze SUNtips

Wil jij jouw geliefde eens verrassen? Hoe kan dat beter dan tijdens een heerlijke vakantie samen! Even weg van de dagelijkse sleur en alleen aandacht voor elkaar, dat klinkt toch heerlijk? Om je een handje te helpen lichten wij een aantal bestemmingen uit voor een romantische vakantie in Europa. Benieuwd naar deze bestemmingen? Lees dan vooral verder!

Kreta – Griekenland

Europa heeft plekken voor een romantische vakantie in overvloed, maar één land steekt daar wel met vlag en wimpel bovenuit als je het ons vraagt. We hebben het natuurlijk over Griekenland en dan Kreta wel te verstaan. En nee, dan bedoelen we natuurlijk niet de feestbestemming Chersonissos, maar bijvoorbeeld de leuke stadjes Rethymon en Malia. Romantisch samen de zonsondergang bekijken op de stranden Vai en Elafonissi of struinen door de straatjes van Chania dat vol staat met kleurige huisjes. Ik zou ’t doen!

Romantische vakantie op Kreta

Cactus Mare ***** – Stalis
Ikones Seafront Luxury Suites ***** – Rethymon
The Royal Blue ***** – Panormos

Romantische vakantie in Europa

Zadar – Kroatië

Ah, dit is toch te lief? In Kroatië vind je een eiland in de vorm van een hart! Als dat geen romantische vakantie in Europa is, weten wij het ook niet meer. Het eiland heet Galešnjak en ligt in de Adriatische zee tussen de kust van Zadar en het eiland Ugljan. Verder is het eiland onbewoond, maar het is wel mogelijk om er naar toe te varen en te wandelen, zwemmen of snorkelen. Lijkt het je leuk om ‘The island of love’ te bezoeken? We hebben een leuke accommodaties voor je geselecteerd in de buurt van het eiland Galešnjak!

Romantische vakantie in Noord-Dalmatië

Amadria Park Jure **** – Sibenik
D Resort **** – Sibenik
Falkensteiner Liadera ***** – Petrcane

island of love croatia

Onze SUNtip: Collega Jamie bezocht al eerder Zadar en schreef daar een blog over. Deze kan je hier vinden!

Venetië  – Italië

O sole mio; Venetië is op en top romantiek en kan niet ontbreken aan onze lijst met romantische vakanties in Europa! Ten eerste ziet het er al fantastisch uit, de tientallen bruggetjes maken het een leuke plek om doorheen te wandelen. Om nog maar niet te beginnen over de bekende gondels waarin je wordt rondgevaren door de straatjes. Romantisch dineren aan het water en dineren met een heerlijk Italiaans gerecht onder het genot van een Aperol Spritz. Het leven is goed in Venetië!

Romantische vakantie in Venetië

Ai Mori D Oriente **** – Venetië
Principe **** – Venetië
Continental **** – Venetië

Venetië romantisch

Onze SUNtip: Rondom Venetië liggen verschillende kleine eilanden die super leuk zijn voor een dagtour. Bewoner de mooie glaskunst in Murano of de het dorpje vol gekleurde huisjes in Burano.

Sevilla  – Spanje

De stad van de flamenco, de verleidende dans; dat zegt genoeg toch? Maar naast deze dans die je overigens zeker moet bezoeken tijdens een stedentrip naar Sevilla, valt hier nog veel meer moois te zien. Zo mogen jullie samen Plaza de España niet overslaan of de zon onder zien gaan vanaf het moderne Metrosol Parasol dat ’s avonds helemaal wordt verlicht! Wist je dat je op het plein zelfs een romantische boottrip kan doen? Tel daar nog het gehele jaar een aangename temperatuur bij op en je hebt gegarandeerd een fijne vakantie samen.

Romantische vakantie in Sevilla

H10 Casa De La Plata **** – Sevilla
Barcelo Sevilla Renacimiento ***** – Sevilla
Abba Sevilla **** – Sevilla

Romantische vakantie naar Europa

Algarve  – Portugal

Om dit blog met romantische vakanties in Europa af te sluiten hebben we nog één mooie bestemming voor je in petto: de Algarve. Hier komen al jullie vakantiedromen uit! Met goudgele stranden en bijzondere kliffen kijken jullie hier je ogen uit. De Algarve heeft bomvol kleine inhammetjes tussen de rotsen naar stranden waar verder niemand komt. Tijd dus om samen op avontuur te gaan en te genieten van de natuur. Bezoek de grot bij Praia de Benagil, verdwaal door de straten van Lagos of picknick romantisch aan het strand.

Romantische vakanties aan de Algarve

Maria Nova Lounge **** – Tavira
Ancora Park *** – Lagos
Iberostar Selection Lagos Algarve ***** – Lagos

Romantische vakantie Algarve

Dit waren onze tips voor een Europese vakantie vol romantiek

Uiteraard zijn er nog veel meer bestemmingen voor een romantische vakantie! Parijs, Mallorca of een ander eiland in Griekenland; you name it! En uiteindelijk is elke vakantie maar net zo romantisch hoe je het zelf maakt. Dus pak lekker uit (of juist in 😉) en verras jouw geliefde met een romantische vakantie! Bekijk ons aanbod via de website en wij wensen je alvast heel veel plezier!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt