3 minuten

Canarische eilanden in oktober: goed idee?

Ondanks dat de Canarische eilanden een stuk zuidelijker liggen in de Atlantische oceaan, is het officieel onderdeel van Spanje. Op de eilanden vind je een fijne mix aan zonovergoten stranden, bruisende badplaatsen en mooie natuur om te wandelen, fietsen of met de auto te verkennen. Niet gek dus dat deze eilanden jaarlijks duizenden Nederlandse toeristen ontvangen. In dit blog leggen wij aan je uit waarom je juist de Canarische eilanden in oktober zou moeten bezoeken.

Waarom naar de Canarische eilanden in oktober?

Er zijn tal van redenen waarom je in de maand oktober naar de Canarische eilanden zou moeten gaan. Zo kan je er buitengewoon leuk wandelen, vind je er veel mooie stranden en leuke accommodaties om te verblijven. Maar wat nog meer?

Verleng jouw nazomer

De Canarische eilanden staan bekend om  ‘De eeuwige lente’. In de zomer geniet je hier van een verkoelend briesje waardoor het aangenaam is om een leuke dagtrip te maken. Maar ook in de winter zijn de temperaturen mild en kan je hier nog volop genieten van een fijne winterzon. Zit je eraan te denken om in oktober de Canarische eilanden te bezoeken voor een fijne zonvakantie? Ik zou ’t doen! Het weer op de Canarische eilanden is dan nog steeds zeer aangenaam met temperaturen tussen de 20 en 25 graden! Dat klinkt toch heerlijk?

Onze SUNtip: Lees hier waarom de winterzon op de Canarische eilanden een top idee is.

Canarische eilanden oktober

Er is minder toerisme

Niet alleen het weer is in oktober op de Canarische eilanden enorm prettig, in het laagseizoen zijn er ook minder toeristen op het eiland en dat brengt natuurlijk wat voordelen met zich mee. Ondanks dat het altijd leuk is om verschillende plaatsjes te bezoeken of activiteiten te doen tijdens een welverdiende vakantie, is het toch nét iets leuker als het wat minder druk is met mensen, toch?

Maar welk Canarische eiland kies je voor jouw vakantie in oktober?

De vier bekendste Canarische eilanden

De vier bekendste en grotere eilanden van de Canarische eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, Lanzarote en Fuerteventura. En ondanks dat ze tot dezelfde eilandengroep behoren en het klimaat vergelijkbaar is, zijn ze toch allemaal nét verschillend. Dit geldt ook voor het weer! De temperaturen kunnen allemaal net wat verschillen in oktober, zoek dit dus van tevoren voor jezelf goed uit. Fuerteventura is in ieder geval het warmst. Maar wees gerust, het weer op alle Canarische eilanden is in oktober nog steeds boven de 20 graden!

Onze SUNtip: Ben jij er nog niet helemaal over uit welk Canarisch eiland bij jou past? Lees dan zeker dit blog!

De minder bekende Canarische eilanden

El Hierro, La Gomera en La Palma zijn een stuk onbekender dan de vier bovengenoemde eilanden. Maar dat betekent niet dat ze minder leuk zijn, deze bestemmingen zijn namelijk perfect voor jou als je het massatoerisme wilt ontwijken. Alle drie staan bekend als wandeleilanden met vulkanische- en bergachtige landschappen en waanzinnige natuur. Daarnaast kan de temperatuur op deze eilanden ook in oplopen tot maar liefst 25 graden!

Canarische eilanden oktober

Welk Canarisch eiland wil jij bezoeken in oktober?

Kortom, oktober is de perfecte tijd om de Canarische eilanden te bezoeken. De zomer is hier nog niet vertrokken en dat zorgt ervoor dat jij nog heerlijk op een ligbedje aan het zwembad kan vertoeven. Of je nu een duik neemt in de zee, de vulkanische landschappen verkent of gewoon even helemaal niks wilt doen; op de Canarische eilanden moet je zijn! Bekijk ons uitgebreide aanbod en boek jouw vakantie. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Vera van der Stelt
Contentspecialist
Meer van Vera van der Stelt