5 minuten

Wat te doen op Zakynthos? Lauran neemt je mee

Ruige kliffen, helderblauwe wateren, prachtige stranden en gezellige stadjes. Je vindt het allemaal op het Ionische eiland Zakynthos. Reden genoeg voor SUNtip collega Lauran om samen met zijn vriendin de vakantie door te brengen op dit wonderschone eiland. Wat je echt op Zakynthos moet doen en zien? Lauran geeft je de leukste tips.

Shipwreck Beach

Het iconische Shipwreck Beach moet zeker op je lijstje! Omdat dit strand alleen vanaf het water te bereiken is, is de weg ernaartoe per boot al prachtig. Bereid je voor op helderblauw water, bijzondere grotten en fijne stranden. Je stopt een aantal keer tijdens de tocht om al het pracht en praal van dichtbij te bewonderen. Zo vaar je enkele grotten in en duik je zelf het verkoelende water in vanaf de boot. Eenmaal aangekomen bij Shipwreck beach geniet je van heerlijke relax- en zwemmomenten.

Een tip van Lauran: Neem wel je waterschoenen mee, want dit strand bestaat uit kiezelstenen.

Wat te doen op Zakynthos - Shipwreck beach

Shipwreck beach vanaf het strand gezien

Huur een auto en bezoek de prachtige stranden

Omdat Zakynthos beschikt over zoveel mooie stranden en gezellige dorpjes, is het volgens Lauran verstandig om een auto te huren. Zo kun je alles in een redelijk korte tijd ontdekken! Ook omdat het eiland relatief klein is. Niets is leuker om de gebaande paden los te laten en zelf de afgelegen strandjes te ontdekken en je te vergapen aan het binnenland.

Wat te doen op Zakynthos - auto huren

Je komt met de auto langs de mooiste plekjes van Zakynthos

Bezoek Zakynthos-stad

De hoofdstad van Zakynthos is het gelijknamige Zakynthos-stad. Als je op zoek bent naar bijzondere bezienswaardigheden, kun je Zakynthos-stad beter mijden. Maar ben je op zoek naar een kleine stad met een relaxte sfeer je te verwonderen over de prachtige boten in de haven en een terrasje te pakken met fantastisch uitzicht, dan ben je in Zakynthos-stad aan het juiste adres! En voor de shopaholics onder ons vind je hier de ideale winkelstraat: Alexander Roma.  Die garderobe update gaat hier wel lukken.

Wat te doen op Zakynthos - Zakynthos-stad bezoeken

Shoppen maar!

Bezoek het buureiland eiland Kefalonia

Vanaf Zakynthos vaar je binnen 1,5 uur naar het buureiland Kefalonia. Dit is het grootste Ionische eiland en trakteert je op prachtige uitzichten, schitterende ‘blue caves’ en nog meer wonderschone baaitjes met parelwitte stranden. Door met een dagexcursie mee te gaan, zie je in korte tijd alle hotspots van Kefalonia. Zo kun je tijdens je vakantie zelfs twee bestemmingen afstrepen😉.

Wat te doen op Zakynthos - Bezoek Kefalonia

Lauran en zijn vriendin voor het prachtige Myrtos Beach

Onze SUNtip: Dit zijn de mooiste Griekse eilanden!

De perfecte fotospot – Potamitis Windmill

Maak jij er ook zo’n sport van om de mooiste vakantiefoto’s te schieten? Dan moet je zeker weten naar de Potamitis Windmill. De molen vind je nabij de Blue Cave View en vanaf boven heb je dan ook een schitterende inkijk in deze grot. Uit gefotografeerd? Dan vind je hier ook een restaurantje om even uit te rusten en te genieten van de mooie kust van Zakynthos.

Wat te doen op Zakynthos - Potamitis Windmill

Schattig, toch?

De Caretta Caretta schilpadden spotten

Zakynthos wordt vaak in één adem genoemd met de Caretta Caretta schildpad, die op verschillende stranden hun broedplaats hebben. Eén van deze stranden is Gerakas Beach, waar de schildpadden hun eieren leggen. Helaas worden ook deze dieren met uitsterven bedreigd door de vele toeristen. Het is dus wel van belang om voorzichtig te zijn met deze prachtige dieren.

Wat te doen op Zakynthos - Schildpadden spotten

Op Zakynthos zwem je tussen de schildpadden

Krijg je geen genoeg van de schildpadden? Breng dan ook een bezoekje aan het  vlakbij het Gerakas strand. Dit is een opvangcentrum voor gewonde schildpadden en is gratis toegankelijk. Het is opgericht door de local Yiannis om zo het voorbestaan van dieren niet in het gedrang te laten komen. Een bezienswaardigheid met een nobel doel!

Zante Turtle Center

Zante Turtle Center

Onze SUNtip: Benieuwd naar het warmste eiland van Griekenland? Je leest het hier.

Wandel naar Cameo Island

Vlak voor de kust van Agios Sostis vind je het prachtige Cameo Island. Via de loopbrug, die je misschien wel herkent van de vele foto’s, bereik je dit privé-eiland welke voor €5,- toegankelijk is. Ondanks dat het wel zo lijkt, is Cameo Island niet altijd een afzonderlijk eiland geweest. Het is namelijk een paar honderd jaar geleden losgeraakt van Zakynthos door een aardbeving. Wanneer je eenmaal bent aangekomen op het eiland word je na een korte wandeling bergopwaarts getrakteerd op een mooi uitzicht over het strand van Laganas en Kalamaki. Het is een prima plek voor een dagje vermaak. Je vindt er namelijk een restaurant met lounge bar, een eigen beach club, een strand en zelfs een klein kerkje. Vergeet niet je snorkelset mee te nemen, want ook hier kun je de schildpadden zomaar tegenkomen.

Wat te doen op Zakynthos - Cameo Island

Zie jij je hier een dag vertoeven?

Waar te verblijven?

Lauran verbleef in het Aqua Bay hotel in Tsilivi. Een uitstekend hotel voor jong en oud. Zo is het de perfecte uitvalsbasis om Zakynthos te ontdekken en vind je op slechts 100 meter het mooie Bouka Beach. Het hotel beschikt over een uitgebreide All Inclusive formule, waar je de hele dag door van kunt genieten. En voor de ultieme waterpret geniet je naast het zwembad van het waterpark. Ook voor de allerkleinsten heb je een mooie waterspeelplaats.

Hotels Zakynthos - Aqua Bay

Een perfecte uitvalsbasis voor jouw vakantie in Zakynthos!

En wil je een keer wat anders dan het buffet? Lauran heeft het lekkerst gegeten bij de Aris Taverna in Tsilivi. Zijn tip: bestel de mixed grill, je krijgt lekker veel en het is overheerlijk! Dat wordt smullen!

Mixed Grill - Griekse keuken

Mixed grill, iemand?

Wat te doen op Zakynthos? Dit zijn Lauran’s tips

Dat Lauran heeft genoten van zijn vakantie op Zakynthos was na zijn terugkomst te merken! De heerlijke Griekse keuken, de prachtige stranden en de vele bezienswaardigheden maken Zakynthos de ideale vakantiebestemming. Ben je enthousiast geworden na Lauran zijn verhaal? Boek dan snel jouw vakantie naar Zakynthos. Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Niels van Rijsbergen
Contentspecialist
Meer van Niels van Rijsbergen