4 minuten

Reisverslag Zakynthos: mijn persoonlijke ervaring

Hoewel ik er al veel over gelezen en geschreven heb, was ik zelf nog nooit op één van de Griekse Eilanden geweest. Toen ik de studiereis van Zakynthos voorbij zag komen, heb ik dan ook geen moment getwijfeld! Het was hoog tijd om zelf te gaan ontdekken waarom deze bestemming zo geliefd is. Ben jij ook benieuwd? In dit reisverslag krijg je een beeld van Zakynthos en deel ik al mijn tips!

Dag 1: Sunny Cars, de Griekse keuken en het Gerakas strand

De wekker ging op zondagochtend al erg vroeg, om 04:30 uur zouden we namelijk al verzamelen op Schiphol. Hier ontmoette ik de groep waarmee ik het eiland zou gaan ontdekken. Dat was even spannend, maar toen we aankwamen op Zakynthos zat de sfeer er al goed in. We hebben hier de huurauto’s van Sunny Cars opgehaald en zijn een prachtig kleinschalig hotel aan zee gereden. Hier verbleven we de gehele studiereis.  Ik verbleef met twee kamergenoten in een 3-kamerappartement. Het appartement was prachtig, maar het mooiste vond ik het uitzicht van het balkon. Vanaf daar kijk je namelijk uit over zee, een accommodatie aan de kust in de omgeving van Argassi is zeker aan te raden!

Nadat we even opgefrist hebben, zijn we gaan lunchen bij restaurant Florida. Hier proefden we vlees-, vis- en vega-gerechten uit de Griekse keuken. Een bezoek aan het Gerakas strand stond daarna op de planning. Wist je dat de zeeschildpadden hier in de zomermaanden hun eitjes leggen? Het is dan ook niet mogelijk om het strand te bezoeken. Vlakbij het strand ligt nog een hotel wat we bezocht hebben en daarna was het tijd voor het diner in ons hotel. Hier stond een heerlijk buffet met Griekse specialiteiten voor ons klaar en ook de wijn stond al koud! We zijn op tijd naar bed gegaan, want ook dag twee had weer veel op de planning.

Zakynthos Reisverslag

Mijn SUNtip: Boek zeker een huurauto bij jouw verblijf, zo zie je namelijk veel meer van het eiland!

Dag 2: Wijn proeven en relaxen

De dag startte met een prachtig uitzicht vanaf het balkon, ik heb wel eens mindere maandagochtenden gehad! Na het ontbijt zijn we de auto’s ingestapt en hebben we twee accommodaties in Vougiato en Sarakinado  bezocht. Een klassieke en een heel moderne, leuk om dat verschil te zien! Eén van de leukste dingen van deze studiereis vond ik het bezoek aan het Callinico Winery Museum. Dit kon dan ook zeker niet ontbreken in mijn reisverslag van Zakynthos. We begonnen hier met een rondleiding door de wijngaarden en wijnmakerij. We konden hier niet weg zonder zelf een glaasje te proeven. Van lichte witte wijnen, tot oude rode wijnen en alles ertussenin, het smaakte goed!

Nadat we gezellig in de wijngaarden gezeten hebben, hebben we een prachtig hotel in Psarou bekeken. En toen was het al weer tijd voor de lunch! Hiervoor zijn we naar Alektor in Zakynthos-stad gereden. Er stond een stadswandeling op de planning, maar deze ging onverwacht niet meer door. Hierdoor hadden we een lekkere vrije middag. We hebben wel nog kort een kerkje en wat winkels bezocht. Langs de haven zijn we teruggelopen naar de auto’s. De vrije tijd heb ik doorgebracht aan het zwembad van ons hotel. s’ Avonds ging het programma wel door. Bij het Zante Sun hotel stond een buffet voor ons klaar. Dit is een modern hotel, vlakbij de haven van Agios Sostis. Na het eten sloten we de avond gezellig af met een cocktail op het dakterras. Hierna reden we door het bekende Laganas terug naar ons hotel, wat een geslaagde dag!

Wijn

Mijn SUNtip: Al zin gekregen om een lekker wijntje te drinken? Boek vooraf een proeverij bij het Callinico Winery Museum.

Dag 3: Schildpadden spotten en de olijfoliefabriek

Natuurlijk start ook deze dag weer met een gezamenlijk ontbijtje. Gelukkig had ik mijn zwemspullen en strandjurkjes bij, want vandaag gaan we een boottocht maken. Vanuit de haven van Agios Sostis hebben we de Kaiki boottocht gedaan. We waren nog geen 10 minuten onderweg en spotten toen al een zeeschildpad! Onze boottocht ging door naar Marathonísi, het Turtle Island. De boot kon niet helemaal bij het strandje komen, dus ben ik er heen gezwommen. Hier hebben we veel leuke foto’s en filmpjes gemaakt, wat een prachtige bestemming! Hierna zijn we terug gevaren naar de haven en hebben we gegeten in een restaurantje in Kalamaki. En toen stond de laatste activiteit van de reis alweer op de planning.

Als je over Zakynthos rijdt kom je veel olijfboomgaarden tegen. Het kon ook niet anders dan dat we een olijfoliefabriek zouden bezoeken. Hiervoor zijn we naar het Olive Press Museum gereden, waar we alles hebben geleerd over de olijfbomen, olijven, olijfolie en de geschiedenis hiervan. Natuurlijk was hier ook tijd om even wat lekkers te proeven! Olijfolie met sinaasappel, citroen of zelfs met chili. Er was in ieder geval keuze genoeg!

In Agios Leon hebben we het laatste hotel in de bergen bezocht. Het programma van de studiereis zat er alweer op. Op de route naar ons hotel kwamen we telkens een restaurantje tegen, wat onze aandacht trok. Bij Anadalis hebben we de reis dan ook gezellig met z’n allen afgesloten. Goede wijn, bijzondere gerechten en een leuk gezelschap. Wat wil je nog meer?

Reisverslag Zakynthos

Mijn SUNtip: Huur zelf een bootje, of ga net als ik mee op een grotere boot naar Marathonísi.

Dag 4: Heb ik jou kunnen inspireren met mijn reisverslag over Zakynthos?

In de ochtend hebben we de huurauto’s ingeleverd en zijn we weer naar de luchthaven vertrokken. Na een fijne vlucht kwamen we precies zo laat als gepland weer aan op Amsterdam. Hier heb ik afscheid van de groep genomen en zat mijn allereerste studiereis er alweer op. En wat is die voorbij gevlogen! In deze vier dagen heb ik veel geleerd over Zakynthos zoals je hebt gelezen in dit reisverslag. Prachtige plaatsjes, leuke activiteiten en lekker eten. Dit eiland heeft het allemaal. Ben jij nog op zoek naar aanraders voor dit eiland? Neem dan vooral even contact op met ons service center, dan vertel ik je er alles over. Op reis naar het Griekse eiland Zakynthos? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt