4 minuten

7 vakantie tips op Malta voor een onvergetelijke vakantie

Als er één eiland in Europa is waar veel te beleven is, is dat zonder twijfel Malta! Van eeuwenoude kerken en ondergrondse tempels tot een bruisend nachtleven in St. Julians. Cultuur en vermaak vind je hier genoeg. Geen idee waar je moet beginnen? Dit zijn mijn Malta vakantie tips!

1.      Huur een auto en ontdek de verborgen parels

Eén van de belangrijkste vakantie tips op Malta is om een auto te huren! Deze voeg je makkelijk toe tijdens het boeken. Wist je dat wij de autohuur aanbieden via Sunnycars? Zo ben je gelijk goed verzekerd en hoef je je geen zorgen te maken als je per ongeluk een krasje maakt. Bij de grote bezienswaardigheden kom je wel met het openbaar vervoer, maar het is toch nét wat leuker als je helemaal zelf kunt bepalen hoelang je ergens blijft. Rij naar de Blue Grotto, waar je prachtige duiktochten maakt. Of rij jij naar Ħal Saflieni Hypogeum? Dit is een ondergrondse tempel van wel 500 vierkante meter groot. Goed om te weten: op Malta rijden ze aan de linkerkant van

Malta vakantie tips

Onze SUNtip: wat te doen op Malta? Dit is Emiel zijn persoonlijke ervaring!

2.      Wandel door de historische stad Valletta

Een bezoek brengen aan de hoofdstad Valletta moet natuurlijk wel op het lijstje met vakantie tips op Malta staan. Hoewel dit de kleinste hoofdstad van heel Europa is, is hier een hele hoop te beleven. Deze historische plaats staat zelfs in zijn geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek zeker de Sint-Jansco kathedraal. Vanaf de buitenkant ziet deze kathedraal er niet heel bijzonder uit, maar binnen kijk jij je ogen uit. Prachtige schilderijen, beelden en gouden details, dit wil jij niet missen. Van een bezoek aan Valletta kun je met gemak een dag uitje maken, of wat dacht je van een stedentrip?

vakantie tips Malta

3.      Even bijkomen aan zee

Naast eindeloos rondstruinen door de cultuurrijke steden van Malta, is er tijdens jouw vakantie natuurlijk ook tijd voor rust. En waar kom je nu beter tot rust dan aan zee? Het populairste strand voor een dagje niksen is Mellieha Bay, in het noorden van het eiland. Je huurt hier een bedje met een parasol en ’s middags lunch je bij een gezellig restaurantje. Zoek jij liever het avontuur op? Dan moet je bij de St. Peter’s Pool zijn! Hier spring je vanaf de rotsen zo het heldere water in. Durf jij het aan om van 5 meter hoogte in het water te plonzen?

St. Peter’s Pool

Onze SUNtip: dit zijn de beste restaurants op Malta

4.      Proef de vangst van de dag in Marsaxlokk

Wil jij nog wat kleurrijke vakantieplaatjes schieten? Dan is Marsaxlokk hét vissersdorpje dat je wil bezoeken! Wandel langs de haven en spot de kleine vissersbootjes, wat een gezellig zicht. Kies tijdens jouw wandeling een gezellig plekje uit bij één van de vele restaurants. Je raadt natuurlijk al wat hier op de kaart staat: de vangst van de dag! Wanneer je op zondag een bezoekje brengt aan dit sfeervolle dorp is het een echte tip om de markt te bezoeken. Hier scoor je zeker weten een prachtig souvenirtje voor thuis.

marsaxlokk

5. Volg een rondleiding bij het Meridiana Wine Estate

Voor de volgende vakantie tip op Malta kun je het best de huurauto thuis laten staan en een taxi pakken. Het goede klimaat en zonnige weer zorgen ervoor dat Malta een geweldige plek is om wijn te produceren. Je raadt het al, de volgende tip is om eens zelf een traditionele wijnmakerij te bezoeken. Boek een rondleiding bij Meridiana Wine Estate en leer van A tot Z hoe de wijn gemaakt wordt. Natuurlijk kun je hier niet weg zonder zelf te proeven. Als je nog plek over hebt ik je koffer, neem je een flesje van jouw favoriet mee voor thuis!

Wijn

Onze SUNtip: 10 bezienswaardigheden van Malta die je niet mag missen

6.      Dwaal rond de voormalige hoofdstad Mdina

Wist je dat Valletta niet altijd de hoofdstad van Malta geweest is? Tot 1571 was Mdina de belangrijkste stad van het eiland. Volgens velen is dit ook één van de mooiste Malta vakantie tips. Achter de grote stadsmuren schuilt duizenden jaren aan geschiedenis. Alleen de toegangspoort zelf is al indrukwekkend! Wandel hier rond door de vele steegjes en ontdek de bijzondere bouwwerken. Genoeg gezien? Neem plaats op een terrasje en bestel een typisch Maltese snack zoals ftira, een heerlijk brood of pastizzi,  een traditioneel hartig gebakje.

Mdina

7. Met de ferry naar Gozo

Malta vormt samen met Gozo, Comino en nog een aantal eilanden de Maltezer Archipel. Hoewel Malta hiervan het meest bezochte eiland is, mag je Gozo echt niet onderschatten! Het is hier een stuk groener en je vindt hier prachtige baaien. Als jij een natuurliefhebber bent pak dan zeker je wandelschoenen in! Heb jij aan een dag niet genoeg? Boek dan één van deze leuke hotels op Gozo, zo hoef je geen enkele highlight te missen.

Gozo

Onze SUNtip: de 8 mooiste Europese eilanden voor een zonvakantie

Van welke vakantie tips op Malta maak jij gebruik?

Als er één eiland in Europa is met een eeuwenoude cultuur is dat wel Malta. Bezoek een grote stad zoals Valletta, of past het vissersdorpje Marsaxlokk beter bij je? Eén ding is er zeker: er is hier genoeg te doen. Op vakantie naar het bijzondere Malta? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt