3 minuten

5x de beste restaurants op Malta

Heb jij je vakantie naar Malta geboekt en weet je al welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken, maar heb je geen idee waar je de typische Maltese keuken kunt proeven? Dit zijn de 5 beste restaurants op Malta waar je heerlijk kunt eten. Waar proef jij binnenkort een vers gevangen zeebaars, pastizzi (cheesecake) of imqaret (dadels)? l-ikla t-tajba, oftewel eet smakelijk!

1. Restaurant Bahia

Eén van de beste restaurants op Malta zit verscholen in het Corinthia Palace hotel: het culinaire Michelin-ster restaurant Bahia. In een klassieke setting word je letterlijk op je wenken bediend. Neem plaats aan een ronde tafel en laat je verrassen door de smaakvolle, hoogstaande gerechten die dit restaurant serveert. Een perfect op smaak gebrachte paddenstoelenrisotto of een zeebaars, die verser dan vers is proeven? Het kan hier!

restaurants-malta_bahia

De klassieke setting van Bahia

2. Ta’ Victor

In het knusse vissersdorpje Marsaxlokk vind je het eveneens knusse restaurant Ta’ Victor. De specialiteit van het huis? De zeebaars die boterzacht smaakt. Uiteraard is deze dezelfde dag nog gevangen en klaargemaakt. De vriendelijke eigenaar Victor is ook erg trots op zijn Maltese platter, een mediterrane borrelplank met allerlei verse hapjes. En terecht, want het is overheelijk. Geniet en kijk ondertussen uit op de vissershaven. Je krijgt er geen spijt van!

Onze SUNtip: zorg dat je in het weekend ruim op tijd reserveert, want het restaurant heeft maar een aantal tafeltjes vrij!

restaurants-malta_ta-victor

De sfeer van het knusse Ta’ Victor zit er goed in!

3. Maldonado bistro

Ben je één of meerdere dagen op het eiland Gozo? Vergeet dan niet om in dit gezellige restaurant te dineren. Hier in Victoria worden mediterrane gerechten met een eigentijdse twist en seizoensgebonden ingrediënten gecreëerd. En de kok gaat elke ochtend naar de lokale markt en winkeltjes om zijn menu voor die avond samen te stellen. Do we need to say more?! Laat je bij Maldonado bistro verrassen onder het genot van Maltese wijn.

Onze SUNtip: Kok George, die jou de lekkerste gerechten voorschotelt, organiseert ook een kookworkshop. Ik zou ’t doen!

restaurants-malta_maldonado-bistro

Kok George legt zijn kookkunsten uit

4. Browns kitchen

Zin in een groot stuk vlees? Dan zit je bij Browns kitchen gebakken. Dit restaurant is gelegen in een barok gebouw bij Valletta Waterfront. In de zomer kan je hier lekker dineren met uitzicht op de grote schepen die er liggen. Browns kitchen is sowieso niet weggelegd voor de kleine eters, want hier krijg je grote gerechten waar je letterlijk je vingers bij aflikt. En oh ja, als de gastvrije eigenaar af en toe voor de tv staat te juichen moet je niet raar opkijken. Hij is namelijk een groot voetbalfan!

Onze SUNtip: Bestel hier de penne met kip en/of de smoked grill spareribs. Je krijgt er geen spijt van!

restaurants-malta_browns-kitchen

De boulevard van Valletta Waterfront

5. Ta’ Cassia Salina

Eén van de beste restaurants op Malta vind je vlakbij de badplaats San Pawl il-Bahar. Het Ta’ Cassia Salina restaurant is gelegen in een 180 jaar oud, karakteristiek pand dat zorgvuldig is verbouwd en is ontworpen om die kenmerken te behouden. Je proeft hier dus letterlijk de sfeer! Geniet van de lekkerste vlees en visgerechten, diverse pasta’s en een zalig dadeltoetje met uitzicht op de zoutpannen van Salina. De avond afsluiten met een typisch zoete bajtra likeur? Ik zou ’t doen!

In welk van deze beste restaurants op Malta ga jij dineren?

Trek gekregen? Dat snappen we maar al te goed! Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de Maltezen dol op eten, en dat geven ze graag toe. Ondanks dat ze een klein land zijn, zijn ze trots op hun eigen keuken. In welke van deze beste restaurants op Malta ga jij binnenkort dineren? Overigens kan je ervoor kiezen om bij sommige restaurants ook te lunchen. Ze eten op Malta namelijk twee keer per dag warm. Bekijk ons aanbod naar Malta als je nog geen vakantie hebt geboekt. De keuze is aan jou!

Geschreven door: Emiel Priem
Contentspecialist
Meer van Emiel Priem