5 minuten

Hier brengen de reisspecialisten van SUNtip de zomer door!

De zomer staat al weer bijna voor de deur. Grote kans dat jij zelf al een leuke vakantie geboekt hebt. Of ben je nog druk bezig met het zoeken van de perfecte reis? Op het servicecenter van SUNtip zien wij dagelijks de leukste bestemmingen voorbij komen en hier halen we zelf natuurlijk ook inspiratie uit! Ben jij benieuwd waar wij dit jaar heen gaan? Ontdek waar de SUNtip reisspecialisten tijdens de zomervakantie verblijven!

Ester – Costa del Sol en Costa de la Luz

Als er één bestemming is die populair is bij SUNtip, dan is dat wel Spanje! Ook Ester gaat in de zomervakantie weer genieten van de Spaanse zon. Tijdens haar vakantie van twee weken bezoekt ze samen met haar man en zoon de Costa del Sol en de Costa de la Luz. Ester is al vaker in deze omgeving geweest en dat is niet voor niets! Je kunt hier namelijk heerlijk eten, het is er bijna altijd zonnig en ook is het slechts zo’n 3 uur vliegen. Natuurlijk zijn er ook leuke bezienswaardigheden die jij volgens Ester écht niet mag overslaan. Een van deze highlights is Caminito del Rey. Deze wandeling door de El Chorro-kloof is voor de echte waaghalzen onder ons. Heb jij liever een rustigere activiteit? Breng dan een bezoek aan de sfeervolle stadjes Cádiz, Mijas of Frigiliana. Ik begrijp wel waarom Ester hier zo graag terug komt!

caminito del rey

Durf jij het aan om de Caminito del Rey door de El Chorro-kloof te lopen?

Denise – Gardameer

In augustus gaat Denise samen met haar man, kind en hond op reis. Samen met het hele gezin gaat Denise op vakantie naar het Gardameer in Italië.  Ze heeft gekozen voor de 4-sterren familiecamping San Benedetto Vecchio Mulino. Deze camping is gelegen in Peschiera Del Garda. Vooral de omgeving spreekt haar erg aan. Peschiera is namelijk een gezellig plaatsje met veel restaurantjes en sfeervolle terrassen. Waar Denise het meest naar uit kijkt? Dat is zeker weten het hondenstrand! Op Braccobaldo Beach kunnen Denise en haar Ierse Setter samen op een strandbedje van de zon genieten. Naast zonnen met de hond gaat Denise deze zomer ook een uitstapje naar Sirmione maken. Op dit schiereiland is van alles toe doen. Zo wandel je er eindeloos door het historische centrum, bezoek je het mooie Piazza Giosuè Garducci of duik in één van de waterbronnen. Kijk jij er ook al naar uit om lekker aan het Gardameer te liggen? Denise in ieder geval wel!

Onze SUNtip: ontdek hier de 7 leukste campings met een zwembad in Italië

sirmione

Sirmione van boven

Sofie – Corfu

Het lievelingsland van Sofie is zeker weten Griekenland! Ze heeft dan ook al veel van de Griekse eilanden gezien. De mooie stranden en de schilderachtige dorpjes, ze kan er maar geen genoeg van krijgen! Dit jaar is het voor Sofie tijd om een nieuw eiland te ontdekken, waar zij zelf nog niet geweest is. In juli gaat zij samen met haar vriend 10 dagen naar Corfu! Waar ze het meest naar uit kijkt? Dat is toch wel de mooie natuur van het eiland. Samen met haar vriend gaat ze dan ook lekker ontspannen op het strand. Ze hebben ook een autootje gehuurd, dit is volgens Sofie een echte aanrader wanneer je een bezoek brengt aan één van de Griekse eilanden. Met de auto racet zij gemakkelijk heel het eiland over. Zo kijkt ze er bijvoorbeeld al ontzettend naar uit om de oude stad van Corfu te bezoeken. Vanaf Corfu boek je een leuke dagtocht naar het mooie land Albanië, Sofie kan niet wachten om ook dit land van haar lijstje af te kunnen strepen.

corfu

Hier kijkt Sofie erg naar uit!

Sanne – L’estartit

Ook Sanne gaat dit jaar weer lekker naar Spanje toe! Zij bezoekt de Costa Brava en verblijft op een gezellige familiecamping in L’estartit. Sanne komt hier al jaren graag terug met haar man en kinderen. In de zomervakantie neemt zij twee weken de tijd om met zijn allen te genieten van de omgeving. L’estartit is dan ook een echte aanrader voor een vakantie met het hele gezin. Vanaf Nederland is het zo’n 15 uur rijden met de auto en met het vliegtuig sta je er zelfs al binnen twee uur. Eenmaal aangekomen in de toeristische badplaats kan de vakantie écht gaan beginnen. Sanne is inmiddels al bekend in de omgeving en weet precies welke activiteiten leuk zijn voor het hele gezin. Wat dacht je bijvoorbeeld van varen langs de Medes Eilanden? Of bezoek het Aquadiver waterpark in Platja d’aro! Wanneer je een dagje de stad in wilt, raad Sanne aan om met de auto naar Barcelona te rijden. Kortom, wanneer je op zoek bent naar een geslaagde vakantie voor het gehele gezin, is de Costa Brava zeker wat voor jullie!

Onze SUNtip: bekijk hier de beste hotels van Spanje voor een vakantie met het hele gezin!

l'estartit

L’estartit is erg sfeervol in de avond!

Britt – Tenerife

Voor Britt is het al bijna zo ver, in juni gaat zij samen met haar schoonmoeder een weekje op vakantie naar Tenerife! Britt is hier al bekend, een tijdje geleden is ze hier namelijk alleen op vakantie gegaan. Nou ja, niet helemáál alleen, haar vriend woont namelijk tijdelijk op dit mooie eiland! Hoe lekker is dat? Wij bieden veel mooie hotels aan op Tenerife, maar de gene die Britt het meest aansprak is Sol Sun Beach. Dit omdat er een prachtig groot zwembad is en binnen een paar stappen sta je al op het strand. Daar kijkt zij het meest naar uit, lekker zonnen en genieten van het prachtige weer. Toen ik aan Britt vroeg wat zij nog meer gaat doen, vertelde zij mij enthousiast dat ze gaat parasailen! Hoe gaaf is dat? Natuurlijk hoort Britt alle mooie verhalen van haar vriend en weet ze inmiddels al precies welke highlights je écht niet mag overslaan op Tenerife. Haar nummer één tip is zeker weten om een scooter te huren. Zo rijd je makkelijk naar Los Gigantes, Abama Beach en Siam Park: haar favoriete plekken van het eiland.

Onze SUNtip: deze 10 dingen op Tenerife wil jij gezien en gedaan hebben

tenerife-sol-sun-beach (1)

Het Sol Sun Beach hotel waar Britt verblijft

Jamie – Malta

Hij is er nog nooit eerder geweest, maar een vakantie naar Malta staat al lang op het lijstje van Jamie! De mooie natuur, gezellige steden en het heldere blauwe water, hij kan niet wachten om het allemaal te zien! In augustus gaat Jamie 10 dagen lang samen met zijn vriend het eiland ontdekken. Ze verblijven in de bruisende stad St. Julians, in het H Hotel. Dit mooie 4-sterrenhotel is direct aan de St. Georges Bay gelegen. Jamie weet al precies welke bezienswaardigheden hij gaat bezoeken! Hij kan vooral niet wachten om een duik te maken in de Blue Lagoon. In deze azuurblauw lagune maak je namelijk prachtige snorkeltochten. Jamie gaat tijdens zijn vakantie ook een aantal steden bezoeken. Zo gaat hij naar de hoofdstad Valletta en het traditionele vissersdorpje Marsaxlokk. Wist jij dat Malta eigenlijk een eilandengroep is? Malta is natuurlijk het bekendste en grootste eiland uit deze groep, maar ook het eiland Gozo is zeker het bezoeken waard. Heb jij al net zo veel zin in een vakantie naar Malta als Jamie?

Het bruisende St. Julians

Ikzelf (Sanne) – Mallorca

Zelf heb ik ook een leuke vakantiebestemming uitgekozen! Ik kan niet wachten om samen met een goede vriendin het mooie eiland Mallorca te ontdekken. Gelukkig gaan we in juni al op reis, dus het aftellen is begonnen. We verblijven in Cala D’or, in het Calimera Fido Gardens hotel. Dit omdat er in deze omgeving mooie baaien zijn en in het centrum van het stadje zijn ook veel gezellige terrassen! Natuurlijk gaan we ook een dagje naar Palma, deze stad is goed te bereiken met de taxi of met het openbaar vervoer. In de hoofdstad van het eiland zijn veel restaurants en bars, waar we een goed glas sangria gaan drinken! We gaan hier ook wat bezienswaardigheden bezoeken, zoals de indrukwekkende La Seu kathedraal. Het is voor ons allebei onze eerste keer op Mallorca, dus we laten ons verrassen. Lekker eten, een terrasje pakken en aan het strand liggen is van ons beide een hobby, dus ik gok dat dit een geslaagde vakantie wordt!

Cala d'or

Aan het schitterende strand van Cala D’or zal ik veel te vinden zijn

Weet jij al waar jij tijdens de zomervakantie heen gaat?

De reisspecialisten van SUNtip hebben de plannen voor de zomervakantie dus al helemaal klaar! Heb jij ook al zin om je koffers te pakken en in het vliegtuig te stappen naar Corfu of Tenerife? Of spring jij liever in de auto naar Spanje of Italië? Bij SUNtip hebben wij een vakantie voor iedereen, bekijk maar al onze zonvakanties. Een lekkere vakantie naar de zon? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt