4 minuten

Op deze 7 campings in Italië duik jij zo het zwembad in!

Kijk jij er ook al naar uit om dit jaar met het hele gezin naar Italië te gaan? Overal in Italië zijn prachtige gezinsvriendelijke campings te vinden, waar jullie samen genieten van de Italiaanse gastvrijheid, het lekkere eten en natuurlijk van de heerlijke temperaturen! In de zomer kunnen de temperaturen hoog oplopen, dus een duik in het zwembad is dan zeker een goed idee. Ben jij benieuwd welke campings in Italië het mooiste zwembad hebben? Dat lees je hier!

1. Centro Vacanze Villaggio San Francesco

De gezellige familiecamping Centro Vacanze Villaggio San Francesco ligt in de streek van Veneto, vlakbij het plaatsje Caorle. Op deze camping in Italië zijn maar liefst vier zwembaden en er is zelfs een waterpark. Villaggio San Francesco is al jaren een favoriet bij gezinnen met kinderen. Zo worden er dagelijks activiteiten georganiseerd en zijn er leuke shows in de avond! Wanneer je een dag op pad wilt, is Venetië een echte aanrader.

  • Beoordeeld met een 8.3
  • Plons in het grote waterpark
  • Stacaravans en bungalows

camping-met-zwembad-italie_centro-vacanze-villaggio-san-francesco

2. Villaggio Turistico Internazionale

De volgende Italiaanse camping met zwembad ligt in de badplaats Bibione. Villaggio Turistico Internazionale heeft meerdere buitenzwembaden en ook zelfs een aquapark. Wanneer je toe bent aan een frisse duik in de zee, loop je vanuit de camping zo het zandstrand op! Zin gekregen in een ijskoud drankje? Deze bestel je bij de Bibo’s Pool Bar! Voor de kinderen zijn er drie grote speeltuinen, een miniclub en natuurlijk een animatieteam. In één van de restaurants geniet je van de Italiaanse specialiteiten zoals verse pasta’s.

  • Beoordeeld met een 9.2
  • Proef de Italiaanse keuken in de gezellige restaurantjes
  • Stacaravans

Onze SUNtip: ga jij voor het eerst vliegen met kinderen? Lees hier onze tips

camping-met-zwembad-italie_ivillaggio-turistico-internazionale

3. Ca Pasquali Village

De 4-sterren camping in Cavallino Treporti is gelegen op een geweldige locatie! Je geniet hier met het hele gezin van een heerlijk strandvakantie. Het strand loopt namelijk heel langzaam af, waardoor het er erg veilig is. Ook is er een kinderbad met glijbanen op de camping aanwezig, voor de oudere kinderen is er natuurlijk ook een groot buitenbad. Ben jij even toe aan ontspanning? Bij het buitenzwembad is zelfs een jacuzzi!

  • Beoordeeld met een 8.8
  • Ontspan met het hele gezin aan het veilige zandstrand
  • Stacaravans

camping-met-zwembad-italie_ca-pasquali-village

4. Bella Italia

Eén van de bekendere campings in Italië met een zwembad is Bella Italia, gelegen aan het Gardameer. Er zijn veel Nederlanders die hier ieder jaar weer terugkeren. Het Gardameer ligt direct aan de camping, er zijn meerdere grote zwembaden met kleurrijke glijbanen en het is er natuurlijk héél gezellig! In de omgeving is ook genoeg te doen, zo is het sfeervolle stadje Peschiera slechts 10 minuten lopen. Wij snappen wel waarom Bella Italia zo geliefd is!

  • Beoordeeld met een 8.7
  • Geniet aan het bekende Gardameer van de Italiaanse zon
  • Stacaravans en appartementen

Onze SUNtip: ontdek hier de mooiste meren van Italië

camping-met-zwembad-italie_bella-italia

5. Sant Angelo Village

Ben jij op zoek naar een wat luxer verblijf? Dan is 5-sterrencamping Sant Angelo Village zeker wat voor jou! Deze camping in Italië ligt midden in een pijnboombos en heeft zelfs een privéstrand. Voor de kinderen zijn er meerdere mooie speeltuinen en kidsclubs voor iedere leeftijd. In de avond worden er leuke shows gegeven door het professionele animatieteam. Zin om zelf wat actiefs te doen? Op het privéstrand kun je onder andere volleyballen en waterskiën. Of huur een fiets en ontdek het centrum van Cavallino Treporti.

  • Beoordeeld met een 9.2
  • Speel een potje beachvolleybal op het privéstrand
  • Stacaravans

6. Pra Delle Torri

Wanneer je op zoek bent naar een Italiaanse camping met zwembad waar ook de áller jongsten zich vermaken, is Pra Delle Torri absoluut een aanrader! Zij hebben speciale stacaravans die helemaal zijn ingericht op jonge kinderen en baby’s, maar ook de andere stacaravans zijn modern en luxe ingericht. Ontdek samen met de kinderen het pirateneiland bij het zwembad, of speel een potje midgetgolf. De tieners zullen zich hier ook zeker vermaken! Zo zijn er meerdere grote zwembaden, een winkelcentrum en ook het zandstrand is het bezoeken waard. Wanneer jullie een dagje op pad willen, is er in de omgeving ook genoeg te ontdekken. Zo is het oude centrum van Caorle slechts 10 minuten rijden met de auto!

  • Beoordeeld met een 8.2
  • Ontdek het oude centrum van Caorle
  • Stacaravans

Onze SUNtip: ga goed voorbereid op reis naar Italië met de tips van Emiel

camping-met-zwembad-italie_sant-angelo-village

7. Cisano & San Vito

Het Gardameer is een plek die jaarlijks veel toeristen trekt. Camping Cisano & San Vito ligt aan dit populaire meer! Deze 4-sterrencamping bestaat uit twee gedeelten, Cisano ligt direct aan het Gardameer en vanaf San Vito is het slechts 300 meter lopen naar het meer. De twee gedeelten zijn verbonden met een looptunnel, zodat jij makkelijk heen en weer kunt lopen. Er zijn op deze camping drie buitenbaden, waarvan er één vorig jaar geopend is! Ook zijn er meerdere restaurants en barretjes, waar je met het hele gezin geniet van Italiaans eten en een verkoelend drankje!

  • Beoordeeld met een 8.3
  • Maak een verfrissende duik in het Gardameer
  • Bungalowtenten, stacaravans en bungalows

camping-met-zwembad-italie_di-bardolino-cisano-en-san-vito

Op welke camping met zwembad in Italië plons jij het water in?

Heb jij ook al zin gekregen om met zijn allen het Gardameer of Venetië te ontdekken? Of doe jij liever mee aan de sportieve activiteiten op de camping? Wat voor een vakantie jij ook kiest, op deze campings met zwembad in Italië zal het gegarandeerd een geslaagde familievakantie worden. Met het hele gezin naar Italië? Ik zou ’t doen!

Geschreven door: Sanne van der Stelt
Reisspecialist
Meer van Sanne van der Stelt